Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Joysticks van Rototilt voor de derde keer bekroond met award voor goed design

Joysticks van Rototilt voor de derde keer bekroond met award voor goed design

Zojuist is bekend gemaakt dat Rototilt, de Zweedse fabrikant van draaikantelstukken, een German Design Award heeft gewonnen voor zijn onlangs gelanceerde joysticks, de RC Joysticks. Dit is niet de eerste designprijs die Rototilt het afgelopen jaar heeft mogen ontvangen.

De German Design Awards zijn een internationale standaard voor innovatief design en wereldwijde concurrentiekracht. De winnaars worden geselecteerd door een internationale top-jury die zich richt op het identificeren van designtrends in meerdere sectoren. Het is nu duidelijk dat Rototilt een van die winnaars is. In 2022 lanceerde het in het Zweedse Vindeln gevestigde draaikantelstukkenbedrijf een nieuw productconcept genaamd Rototilt Control. Het nieuwe product, RC Joysticks, maakt hier onderdeel van uit en het bedrijf ontvangt hiervoor nu, voor de derde keer, een onderscheiding. 

“Het is met groot genoegen dat we deze prestigieuze onderscheiding voor RC Joysticks in ontvangst nemen”, zegt Caroline Jonsson, Product Manager bij Rototilt. “RC joysticks zijn ontworpen om een draaikantelstuk met grote precisie en goede ergonomie te bedienen. Deze onderscheiding is een bewijs van onze toewijding voor innovatief design en het verbeteren van het dagelijkse leven van onze eindgebruikers. We hebben eens te meer bewezen dat we ontwerpen met de gebruikers in gedachten, dit stimuleert ons om dit te blijven doen.” 

Tegenwoordig gaat goed design over meer dan alleen uiterlijk en functie. Het gaat erom antwoorden te bieden op de eisen en behoeften van de markt en rekening te houden met de invloed van het product of de dienst op de samenleving. Dit si de manier waarop de German Design Awards beschrijven hoe zij design zien en beoordelen. Een beeld dat Rototilt lijkt te delen, volgens Jonsson.

“We willen problemen in het dagelijkse leven van de gebruiker op onverwachte en innovatieve manieren oplossen. Een belangrijk onderdeel hiervan is om hen te betrekken bij het ontwerpproces en nieuwe methoden te vinden die tegemoet komen aan onze gebruikers en klanten”, zegt Jonsson. “In het geval van de RC Joysticks hebben we op verschillende fronten gewerkt, maar bij de belangrijkste horen de praktijktests met echte machinisten. Met hun hulp hebben we een product kunnen ontwikkelen dat veel mensen lijken te waarderen.”

Rototilt wint met RC Joysticks in de categorie Excellent Product Design – Automotive onderdelen en accessoires. 

Eerdere designprijzen voor RC Joysticks zijn onder meer een IF Design Awards 2023 en de Red Dot Award 2023.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.