Platform over civiele techniek & infrastructuur
Overig

Je hele operatie in één pakket

De GWW-branche staat onder druk. Eisen worden steeds strenger. Niet alleen qua regelgeving, maar ook qua veiligheid, CO2-uitstoot, enzovoort.

relatiedag101-export-14-kopieren

24 april 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De GWW-branche staat onder druk. Eisen worden steeds strenger. Niet alleen qua regelgeving, maar ook qua veiligheid, CO2-uitstoot, enzovoort. Om nog maar te zwijgen over de PFAS-problematiek. Anderzijds liggen er ook enorme kansen. Om alle operationele zaken op een slimme en efficiënte manier te managen, zullen GWW-bedrijven een digitalisatieslag moeten maken, zeker met het oog op de toekomst. Idee101 heeft met Cleverdesk dé oplossing in huis om alle operationele processen in één pakket te digitaliseren.

Portrait of a happy construction worker at a building site

Cleverdesk vormt in feite een online portal voor GWW-bedrijven. “Zie het als een digitaal registratieplatform waar alle operationele processen samenkomen met een integrale planning en projectbeheer voor mens en materieel”, legt Maarten Overeem van Cleverdesk uit. “Veel software aanbieders richten zich met name op het administratieve aspect, terwijl Cleverdesk heel nadrukkelijk inzet op het digitaliseren van de operationele processen, in feite alle zaken die buiten het financiële pakket omgaan. Denk aan de processen op de bouwplaats, maar ook de urenregistratie, de veiligheid en kwaliteit van mens en materieel.”

idee101-cleverdesk-kopieren

Idee101 heeft met Cleverdesk dé oplossing in huis om alle operationele processen in één pakket te digitaliseren.

 

Microsoft

Volgens Overeem zien steeds meer GWW-bedrijven in dat ze een digitalisatieslag moeten maken. “Veelal zijn het bedrijven die nu nog in Excel werken of zelfs volledig op papier vertrouwen, maar waar de volgende generatie bijvoorbeeld staat te popelen om het roer over te nemen. Juist die nieuwe generatie is al vertrouwd met het digitale tijdperk en wil ook het bedrijf op die manier gaan runnen. Daar spelen wij met Cleverdesk op in en kunnen daar heel ver in gaan, zoals het koppelen aan business intelligence tools om meer waarde uit data te halen, bijvoorbeeld. Weer andere bedrijven staan pas aan het begin van de digitaliseringsreis en nemen we volledig bij de hand om de eerste stappen te maken. Het mooie van onze oplossing is dat we in het online tijdperk zijn ontstaan. We hebben dus geen last van een log gedrocht op de achtergrond, maar werken met de tools van nu; een webplatform gebaseerd op Microsoft-technologie.”

relatiedag101-export-34-kopieren

Cleverdesk kan behalve aan bestaande pakketten via de IoT-module ook koppelen met externe devices en sensoren voor bijvoorbeeld conditiegebaseerd onderhoud in plaats van periodiek onderhoud. “Binnenkort lanceren we de verhuurmodule, op vraag van een klant. Bedrijven kunnen via deze module hun machinepark optimaal beheren in Cleverdesk, ook bij uitleenactiviteiten. En zo maken we de online portal in samenwerking met onze relaties elke dag weer een stukje slimmer.” Benieuwd? Vraag een gratis demo aan.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%