Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
IVECO viert de 700.000ste Daily geproduceerd in Valladolid op de 30ste verjaardag van de start van de productie in deze fabriek

IVECO viert de 700.000ste Daily geproduceerd in Valladolid op de 30ste verjaardag van de start van de productie in deze fabriek

 De IVECO-fabriek in Valladolid, die zowel de chassis-cabine van de Daily light bestelwagen als de cabine van het IVECO S-WAY-gamma zware voertuigen produceert, heeft de mijlpaal van 700.000 Daily geproduceerde voertuigen bereikt. Het is dubbel feest, want het vlaggenschip van het lichtindustriële gamma van het merk begon 30 jaar geleden met de productie in Valladolid. 

De IVECO-fabriek in Valladolid viert feest: in januari rolde de 700.000ste IVECO Daily van de band, drie decennia nadat dit voertuig in deze fabriek in productie ging. Dit evenement is een bewijs van de kwaliteit en efficiëntie van een fabriek die voortdurend is geëvolueerd en zich nu heeft gepositioneerd als een nationale benchmark in Industrie 4.0. 

Jose Manuel Jaquotot, manager van de IVECO-fabriek in Valladolid, verklaarde: “De eerste Daily kwam op 11 maart 1992 van de productielijn met de gretigheid van iemand die een nieuw levensproject begon. Het is 30 jaar van inspanning, enthousiasme en hard werken geweest, die het succes van de Daily als product hebben behouden, en van de IVECO Valladolid-fabriek als een succesvol industrieel project dat stabiliteit en levenskwaliteit heeft geboden aan zoveel gezinnen in Valladolid. Naast deze belangrijke gebeurtenis bereikten we in januari de mijlpaal van 700.000 Daily voertuigen geproduceerd in Valladolid. We zullen blijven werken om degenen die ons zijn voorgegaan te eren en om nog eens 30 jaar succes te behalen voor de fabriek in Valladolid en voor de IVECO Daily in Spanje en in Europa.” 

Meer dan zestig jaar innovatie in Valladolid 

De fabriek in Valladolid, gebouwd in 1955, werd op 13 september 1990 overgenomen door IVECO nadat het eigendom was van bedrijven als FADA, SAVA en uiteindelijk Pegaso. Vanaf dat moment begon de productie van het Daily-model. Het produceert momenteel 140 Daily-voertuigen (een model met meer dan 6.000 productvarianten) en 150 IVECO S-WAY-cabines per dag. 

De IVECO-fabriek in Valladolid biedt werk aan ongeveer 1.100 mensen en wordt beschouwd als één van de toonaangevende autobedrijven in de regio Castilië en León. In 2017 vierde het zijn 60ste verjaardag en keek het naar de toekomst met een geest van innovatie die het tot een wereldwijde benchmark van Industry 4.0 heeft gemaakt. Haar beleid van voortdurende verbetering heeft het mogelijk gemaakt om de efficiëntie, kwaliteit en het aanpassingsvermogen te verhogen en tegelijkertijd innovatie in zijn personeelsbestand te bevorderen.

Sinds 1992, toen de eerste IVECO Daily bestelwagen in Valladolid werd geproduceerd, is de fabriek blijven evolueren. José Manuel Jaquotot: “Innovatie en digitale transformatie zijn de drijvende krachten achter onze fabriek. We werken eraan om een Industry 4.0-leider te worden en een concurrerende fabriek te zijn, niet alleen binnen de Iveco Group, maar ook in de belangrijke geïndustrialiseerde regio Castilië en León.”
In 2019 behaalde deze fabriek Gold Level in World Class Manufacturing, een prijs voor het hoogste niveau van industriële innovatie, als erkenning voor de grote vooruitgang op het gebied van kwaliteit, milieubescherming, veiligheid en innovatie in de productieprocessen.

IVECO Daily: zes generaties van continue verbetering

Met meer dan veertig jaar ontwikkeling en succes achter de rug, heeft de Daily een reputatie opgebouwd als het lichte transportvoertuig bij uitstek. De meer dan drie miljoen Daily-voertuigen die op drie continenten worden geproduceerd en over de wegen van 110 landen reizen, zijn een bewijs van de populariteit van dit productassortiment en het unieke vermogen om zich snel aan te passen aan de specifieke behoeften van klanten over de hele wereld.

Gedurende zijn zes generaties heeft de Daily zijn winnende formule en de waarden van betrouwbaarheid, efficiëntie en veelzijdigheid behouden, waardoor het een benchmarkvoertuig is geworden, terwijl het met de tijd meegaat door middel van een constant updateproces om het beste antwoord op de eisen van de klant te bieden. Sinds de lancering in 1978 is de Daily-familie nooit gestopt met het introduceren van baanbrekende innovaties op de markt, die de industrie hebben veranderd.

In zijn evolutie heeft de Daily deel uitgemaakt van IVECO’s baanbrekende ontwikkelingen in de meest efficiënte en milieuvriendelijke technologieën, die een steeds belangrijkere factor zijn in de transportsector. Vandaag is IVECO de leider in gasvoertuigen – een roeping die wordt bevestigd in de Daily in CNG-versie.

“De Daily heeft zich aangepast aan de behoeften van onze klanten. Vorig jaar lanceerden we zelfs het 2022-model, dat is erkend met de “Light Industrial Vehicle of 2022 in Spain” -prijs,” concludeert Jaquotot.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.