Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
ITR Benelux wil dé referentie worden in de markt voor aanbouwdelen

ITR Benelux wil dé referentie worden in de markt voor aanbouwdelen

‘Qua service hebben we een streepje voor op de concurrent’

Onder het motto ‘Passion for parts’ is ITR Benelux uitgegroeid tot een totaalleverancier voor de bouwsector. Naast wereldmarktleider in rijwerkonderdelen omvat het aanbod ook rubbertracks, banden, slijtdelen, repair parts en een complete lijn aanbouwdelen voor sloop en recycling.

Het Worktools-programma bestaat uit hydraulische sloophamers, vergruizers, betonscharen, schrootscharen en sloop/sorteergrijpers, geschikt voor machinedragers tot 140 ton. Naast de al eerder geïntroduceerde NitroWhite Line brengt ITR Benelux voor veeleisende professionals nu ook een geavanceerde MonoBlack Line op de markt. Deze uitrustingsstukken zijn in de voorbije periode uitvoerig getest door diverse sloop- en recyclingbedrijven uit zowel Nederland als België.

“De eerste resultaten zijn veelbelovend”, vertelt Marco de Jong, productmanager Demolition Tools bij ITR Benelux. “Op dit moment worden in onze fabriek de laatste puntjes op de i gezet, waarna we vol vertrouwen de concurrentie aan zullen gaan.” Met de in het zwart uitgevoerde heavy duty range wordt gemikt op het hogere marktsegment, waarbij prestaties hand in hand gaan met duurzaamheid en eenvoudig onderhoud, hetgeen over de langere termijn resulteert in besparingen.

ITR Benelux wil qua voorraad en service uitgroeien tot dé referentie in de markt voor aanbouwdelen.

Lange levensduur

Voor een lange levensduur voorziet ITR de uitrustingsstukken van geavanceerde techniek om interne wrijving tegen te gaan. Zo beschikt de complete lijn hamers – met een gewicht van 70 kg tot maximaal 10 ton – standaard over het ABF-systeem om loze slagen te voorkomen. Het innovatieve PRV (Pressure Relief Valve) drukventiel beschermt de crushers en betonscharen tegen de pieken van een enorm hoge werkdruk, wat de levensduur verhoogt en het werken veiliger maakt.

De Jong: “De kwaliteit van de producten komt verder naar voren door een body, messen en tanden uit de hogesterktestalen Hardox, Weldox of Strenx, zodat ze geschikt zijn voor extreme omstandigheden en beschikken over een laag eigen gewicht. Standaard is voorzien in een robuuste draaikrans voor 360° roteren en een hoge kwaliteit verwisselbare messen en tanden, wat het onderhoud efficiënter maakt. Aan alles is gedacht voor maximale duurzaamheid en betrouwbaarheid.”

Duidelijke meerwaarde 

Voor wie minder veeleisend is, biedt de NitroWhite prestaties en betrouwbaarheid tegen de beste prijs. Ideaal voor wie met enige regelmaat – maar niet vrijwel dagelijks – in de weer is met bijvoorbeeld een breekhamer. Uit de eerste feedback van klanten blijkt echter wel, dat de MonoBlack Line een duidelijke meerwaarde heeft ten opzichte van de witte sloopwerktuigen. “Alle ervaring en expertise die we in onze heavy duty serie hebben gestoken, komt er dus ook weldegelijk uit.”

Naast kwaliteit en degelijkheid speelt voor veel klanten in de sloop- en recyclingbranche ook snelle service een belangrijke rol, om zo stilstand tot een minimum te beperken. ITR Benelux onderscheidt zich door middel van een uitgebreid netwerk van specialisten en dealers. In de magazijnen in Tilburg liggen bovendien alle slijtgevoelige onderdelen op voorraad. “We zijn niet de goedkoopste, maar zeker ook niet de duurste en leveren altijd snel en goede kwaliteit”, aldus De Jong. 

In Tilburg is de grootste voorraad aan rijwerkonderdelen buiten het centrale magazijn van de USCO Group in Italië ondergebracht.

Positief verrast

De productspecialist voor sloopwerktuigen vervolgt: “Qua service hebben we een streepje voor op onze concurrenten. Iedereen die onze Worktools heeft uitgeprobeerd is positief verrast over de kracht van de nieuwe uitrustingsstukken en de goede controle. De hamer, crusher of schaar doet precies wat ’ie moet doen. We hebben alle kennis in huis over de benodigde hydraulische componenten en kunnen voor specifieke toepassingen terugvallen op collega’s van USCO in Italië of Dubai.”

ITR Benelux is bezig om beide productlijnen te positioneren in de markt. Het gamma Worktools is volgens De Jong continu in ontwikkeling. Denk hierbij aan productverbetering of -uitbreiding. “We willen uitgroeien tot dé referentie binnen de sector en investeren niet alleen in kwalitatief hoogwaardige producten, maar ook in een uitbreiding van ons verkoop- en serviceapparaat. Er zitten nog vele ontwikkelingen aan te komen om ITR Benelux nog meer onderscheidend te maken en die er toe bijdragen om onze ambitieus voor 2025 te realiseren qua omzet en productaanbod.”

Diverse sloopwerktuigen van ITR zijn inmiddels – met succes – uitvoerig getest door klanten uit de Benelux en Duitsland.

Open dag bij ITR

Nu de TKD-beurs is verzet naar volgend jaar, heeft ITR Benelux besloten om in de zomer een open huis te organiseren in Tilburg, zodat iedereen kennis kan maken met het uitgebreide assortiment. Nadere info volgt nog. Houd de (social) media dus goed in de gaten!   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.