Platform over civiele techniek & infrastructuur
Sectornieuws

IRE 2021 vakbeurs zal voortbouwen op verhuurherstel

Volgens recente voorspellingen zal de Europese verhuurmarkt in juni 2021 weer herstellende zijn, na de malaise waarin zij was geraakt door COVID-19.

Apex 2021

7 oktober 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De International Rental Exhibition (IRE) kan in 2021 een belangrijke rol spelen in het herstel van de verhuursector die zware klappen heeft gekregen door de COVID-19 pandemie. Reeds eerder werd bekend gemaakt dat de vakbeurs vanwege het virus was verschoven van juni 2020 naar 15 tot 17 juni 2021.

De organisatoren van IRE, Industrial Promotions International en de KHL Group, zullen alles in het werk stellen om de beurs in juni 2021 te laten plaatsvinden en al hun daadkracht en energie inzetten om de geteisterde sector weer een succesvolle ontmoetingsplaats te bieden. En de internationale verhuurgemeenschap in de gelegenheid te stellen om zich na de crisis te herenigen. Ondanks de onzekerheid over de aanhoudende impact van COVID-19.

De meeste exposanten hebben hun boekingen behouden en 68 bedrijven hebben inmiddels bevestigd dat ze in juni 2021 weer van de partij zullen zijn in het MECC te Maastricht. Deze leveranciers bieden een breed scala aan verhuurproducten en -diensten, van containers, compacte apparatuur, gensets en lichtmasten tot verhuursoftware, asset tracking technologie, minigravers, lichttorens, compressoren en elektrische gereedschappen. IRE-bezoekers hebben ook gratis toegang tot de APEX; deze vakbeurs voor mobiele werkplatforms vindt gelijktijdig met de IRE plaats.

Volgens recente voorspellingen zal de Europese verhuurmarkt in juni 2021 weer herstellende zijn, na de malaise waarin zij was geraakt door COVID-19. De laatste prognose van de European Rental Association – die zijn jaarlijkse conventie in Maastricht zal houden tijdens IRE – geeft zelfs aan dat de Duitse verhuursector naar verwachting met 5,7% zal groeien, de verhuursector in de VK met 4,6%, in Italië met 7,1%, in Frankrijk met 8,4% en in Spanje met 5,2%.

“Juni 2021 is een goede timing om de verhuursector te helpen bij het herstellen van een uitzonderlijke crisis,” aldus James King, Managing Director van KHL Group.

“Het is juist daarom dat wij de steun van onze exposanten enorm waarderen. IRE zal de industrie een geweldige kans bieden om zich te hergroeperen, pandemie-ervaringen te delen en investeringsplannen voor de vloot te bespreken terwijl de markt aan het herstellen is.”

IRE 2021 zal in het Maastricht Exhibition and Congress Centre (MECC) te Maastricht worden georganiseerd van 15 tot en met 17 juni. Net als in voorgaande edities, vindt tijdens IRE ook de jaarlijkse conventie van de ERA plaats en is er de uitreiking van de European Rental Awards.

Gelegen in het hart van de Euregio wordt Maastricht ook wel de meest Europese stad van Nederland genoemd. Gemakkelijk bereikbaar met de auto of trein vanuit heel Europa. Tijdens IRE 2021 zullen gratis pendelbussen rijden tussen MECC en Brussel Zaventem en de luchthaven van Düsseldorf.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%