Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Investering in elektrisch resulteert in snelle groei

Investering in elektrisch resulteert in snelle groei

Duizendste emissievrije kniklader afgeleverd

Tobroco-Giant timmert succesvol aan de weg met batterij-elektrische miniloaders. De fabrikant uit Oisterwijk breidde het aanbod recent uit met de langverwachte G2700E, met een kiplast tot maar liefst 3.435 kg, en bereikte vorige maand een nieuwe mijlpaal met de levering van de duizendste aan een eindklant verkochte elektrische machine aan Brdr. Holst Sørensen A/S, verantwoordelijk voor de Deense en Zweedse markt. Dit dealerbedrijf is al meer dan 20 jaar trouw aan Tobroco-Giant en was destijds zelfs de eerste exportklant van het merk.

De 2,2 ton wegende G2200E is ongekend populair, niet alleen op de emissievrije bouwplaats maar ook bij veebedrijven, groente- of fruittelers en hoveniers.

Emissievrije toekomst

Ondertussen heeft deze samenwerking geresulteerd in meer dan 5.000 verkochte wielladers in de twee Scandinavische landen. Vanwege de speciale band tussen beide bedrijven is de duizendste zero-emissie machine door directeur-eigenaar Toine Brock en zijn vrouw Caroline persoonlijk overhandigd aan Christian Petersen en Willi Jønsson van Brdr. Holst Sørensen. Met de investering in emissievrij materieel slaan beide bedrijven de handen ineen naar een toekomst waarbij 100% elektrisch werken zonder uitstoot een vereiste is. Op dit moment zijn de krachtige machines van de G2200- en G2700-serie al 100% elektrisch aangedreven. En daar blijft het niet bij…

Het toonaangevende Tobroco-Giant innoveert continu en speelt snel in op de vraag vanuit de markt. Dat heeft erin geresulteerd dat het bedrijf is uitgegroeid tot een full-liner in compact en duurzaam materieel. Eerder dit jaar is een complete lijn met 24 verdichtingsmachines aan het gamma toegevoegd, waarbij flink geïnvesteerd wordt in elektrificatie. De samenwerking met Honda heeft ervoor gezorgd dat de Nederlandse constructeur als eerste goedkeuring kreeg om de elektrische trilplaat in productie te nemen. Tobroco-Giant wil in de toekomst van alle modellen een 100% elektrische variant aanbieden. De elektrische wielladers zijn het hele jaar door breed inzetbaar, mede dankzij de meer dan 500 aanbouwdelen die voor uiteenlopende werkzaamheden beschikbaar zijn.

De nieuwe G2700E X-Tra zal het succes van emissievrij materieel in de bouw alleen nog maar doen toenemen, dankzij een kiplast van maar liefst 3.435 kg.

Nagenoeg uitverkocht

Frans van Asseldonk, hoofd Verkoop bij Tobroco-Giant: “Ten opzichte van andere jaren is er weer een plus gerealiseerd, zowel qua aantallen als omzet. Wereldwijd zijn we nu de tweede grootste fabrikant van compacte wielladers. Ondanks een tekort aan motoren en bepaalde componenten verwachten we dit jaar ruim 5.300 machines te produceren en voor 2023 gaat dat aantal richting 7.000. De productieplanning voor komend jaar is daarmee nu al nagenoeg uitverkocht. Dat wil overigens niet zeggen dat de levertijden oplopen, want meerdere dealers hebben al honderd machines of meer besteld, ook voor op voorraad.”

“Om de groei in goede banen te kunnen blijven leiden, is in Oisterwijk een nieuwe productiehal gerealiseerd en een Experience Center met 650 m² showroom en trainingslokalen in gebruik genomen. Ook wordt geïnvesteerd in nieuwe panden voor onze aanbouwdelen en voor de afdeling Parts & Service. Alles is er op gericht om in 2025 10.000 machines te produceren. Die groei zit vooral in verdere elektrificatie. Tobroco-Giant is op dat vlak al langer actief en heeft het gamma recent uitgebreid met de G2700E en G2700E X-Tra. Voor 2023 staat de bouw van ruim 1.000 machines alleen al in de elektrolijn gepland.”

De faciliteiten in Oisterwijk zijn dit jaar fors uitgebreid, met o.a. een productiehal, magazijn voor aanbouwdelen en Experience Center, dat vorige maand officieel in gebruik is genomen tijdens een evenement van Verhurend Nederland.

Gi(g)ant in Noord-Amerika

Ook overzees zet de Nederlandse producent gigantische stappen. Tobroco-Giant USA ervaart dat het ‘land van de onbegrensde mogelijkheden’ inderdaad volop kansen biedt om in Noord-Amerika en Canada veel machines af te zetten. De veelzijdige kniklader wint snel terrein op de vertrouwde skidsteer. Ook hier blijkt de elektrische variant in trek voor werkzaamheden op drukbezochte plekken, zoals rond het vrijheidsbeeld of in grote sportstadions. Het terrein van ruim 5 hectare in Cedar Falls, Iowa, gaat de komende jaren flink op de schop. Zo wordt volgend jaar gestart met de bouw van een kopie van het Experience Center zoals in Oisterwijk en voor 2023 staat de realisatie van een productiehal op de planning.

De recente investeringen (onder meer in een hotel/appartementencomplex voor de huisvesting van buitenlandse medewerkers – hoe uniek is dat?) hebben hun uitwerking niet gemist, want in een licht dalende markt zet Tobroco-Giant de steile groeicurve vrolijk voort. “We investeren echter niet alleen in volume, zowel qua faciliteiten als modellenaanbod, maar ook in service naar de klant en in kennis binnen ons dealernetwerk”, verduidelijkt Van Asseldonk. “Zo is er iemand specifiek aangesteld voor digital sales support om ondersteuning te bieden bij het online configureren van machines of serviceverlening op afstand via onze nieuwe diagnostic tool.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.