Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Inventieve fabrikant past wagens aan naar eisen en wensen vanuit de markt

Inventieve fabrikant past wagens aan naar eisen en wensen vanuit de markt

Het uitvoeren van binnenstedelijke bouwprojecten leidt tot een aanzienlijke verhoging van het aan de bouw gerelateerde goederenvervoer in een stad. Daar speelt Veldhuizen BV handig op in door de vloot waar nodig aan te passen en zo binnenstedelijk geschikt te maken. Ook aan andere eisen en wensen vanuit de klant, komt Veldhuizen graag tegemoet.

“We zijn een inventieve fabrikant, die constant meebeweegt met de vraag vanuit de markt”, zegt Pieter Veldhuizen. “Dus als de eisen van binnenstedelijke bouwlogistiek veranderen, passen wij daar direct onze verkoop- en verhuurvloot op aan. Zo hebben we kortere vier-assige vrachtwagens ontwikkeld met een kleinere draaicirkel. Die voldoen meteen aan de eisen van de stad Amsterdam, waar een maximale lengte is toegestaan van tien meter. Ook voorzien we wagens van een Euro6 motor zodat ze voldoen aan de juiste emissieklasse om de stad in te mogen. In alle gevallen zorgen we dat de wagens licht gebouwd zijn maar wel veel laadvermogen hebben. Daarnaast rusten we veel voertuigen uit met gestuurde assen en met luchtvering om wegdekschade te beperken of voorkomen.”

Een van de nieuwe 4-assige betonmixers uit de verhuurvloot van Veldhuizen BV.

Specialist in verkoop, verhuur én onderhoud

Al bijna veertig jaar is Veldhuizen BV gespecialiseerd in verkoop, verhuur en onderhoud van aanhangwagens, opleggers en oprijwagens. Van oorsprong gestart in de landbouwmechanisatie en constructiewereld en van daaruit begonnen met de productie van zware aanhangers, zandkippers en nu ook betonmixers. In totaal heeft Veldhuizen al ruim 1000 aanhangers en 8500 opleggers gefabriceerd en komt daar jaarlijks een fabricage van 500 BE-trekkers bij.

Nu ook betonmixers

“Vanaf oktober hebben we ook betonmixers in onze verhuurvloot”, zegt Veldhuizen. “Want ook daarin zien we dat we oplossingen kunnen bieden bij piekdrukte of wanneer er lange levertijden zitten op nieuwe vrachtwagens. Maar ook in geval van calamiteiten zijn deze in te zetten, net als de rest van de verhuurvloot. Voor stedelijke distributie hebben we vijf betonmixers van 12 kuub. De bestaande Mercedes, Daf en Iveco wagens zijn door ons aangepast tot een korte vier-asser met kleine draaicirkel. Daarnaast zijn er de grotere betonmixers van 15 kuub: maar liefst twaalf wagens van Daf en Mercedes zijn omgebouwd tot vijf-assige vrachtwagen om zo de meest gunstige draaicirkel te creëren. Zoals de klanten gewend zijn, hebben alle auto’s een neutrale kleurstelling om onopvallend te functioneren in het bestaande wagenpark van de klant.” Voor een compleet overzicht van de verkoop- en verhuurvloot van Veldhuizen BV kan de website geraadpleegd worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.