Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
INTERMAT 2024 – Ontdek CO2-neutrale vernieuwing

INTERMAT 2024 – Ontdek CO2-neutrale vernieuwing

Ontdek CO2-neutrale vernieuwing: marktleiders tonen hun innovatieve oplossingen en technologieën!

De volgende editie van de INTERMAT, de vakbeurs voor duurzame bouwoplossingen en -technologie, vindt plaats van 24 t/m 27 april 2024 in Parijs. De grootste internationale fabrikanten op dit gebied kiezen nu al voor dit evenement om hun innovatieve aanpak te presenteren, die sinds de laatste editie in 2018 in een stroomversnelling is gekomen om de uitdagingen van de overgang naar ‘net zero’ het hoofd te bieden. De 2024-editie zal het platform vormen voor deze bedrijven en voor de hele bouwsector, die gemobiliseerd en verenigd zullen worden om deze uitdagingen aan te gaan in het kader van de Franse nationale Low Carbon Strategie voor 2050.

Tot nu toe, en sinds de ronde tafel die op 20 april werd gehouden met de hele bouwsector, hebben nieuwe toonaangevende namen hun aanwezigheid op de beurs bevestigd, waaronder Ausa, EPIROC, Faymonville, Liebherr, Magni en Volvo. Zij voegen zich bij de geregistreerde exposanten van wie de deelname al eerder was aangekondigd: Alphi, Bobcat, Cummins, Imer, Komatsu, Groupe Monnoyeur, Putzmeister, Sany, Sateco, Schwing Stetter, Sunward, Takeuchi, Topcon, Wacker Neuson.

Drie van de belangrijkste exposerende bedrijven leggen hun motivatie voor hun deelname aan de beurs uit, die, na zes jaar afwezigheid, een waardevolle gelegenheid is om opnieuw een constructieve relatie op te bouwen met alle professionals in de bouw en op de bouwplaats, op zoek naar nieuwe low carbon oplossingen, apparatuur en technologie.

Davy Guillemard, CEO van Volvo Construction: “INTERMAT 2024 heeft zichzelf opnieuw uitgevonden om de problemen van het CO2-vrij maken van de bouwsector aan te pakken, zich aan te passen aan de milieueisen en vooruitgang te boeken op de weg naar duurzaamheid. Omdat deze doelstellingen bijzonder nauw aansluiten bij de fundamentele waarden en ambities van de Volvo Groep, die vastbesloten is om een proactieve leider in verandering te zijn en de koolstofarme weg te versnellen, hebben we ervoor gekozen om onze klanten en partners uit te nodigen om ons te ontmoeten op INTERMAT 2024 om hen al onze CO2-arme oplossingen te presenteren.”

François Escourrou, CEO van Wacker Neuson: “Onze groep kijkt met veel belangstelling uit naar de volgende INTERMAT-show met het thema ‘low carbon’ en heeft zich ten doel gesteld de CO2-uitstoot in 2025 met 50% te verminderen ten opzichte van 2019. Om dit te bereiken hebben we ervoor gekozen om onze machines om te bouwen naar elektrischeenergie om onze klanten te ondersteunen in hun MVO-beleid. We zullen daarom veel nieuwe producten introduceren op de INTERMAT in 2024 op het gebied van apparatuur, met ongeveer 40 nieuwe machines in het elektrische assortiment, maar ook op het gebied van bijbehorende diensten en digitalisering.”

Olivier Saint-Paul, CEO van PL2M: “Bij PL2M, marktleider op het gebied van afwerk- en afwerkmachines, kijken we ernaar uit om deel te nemen aan de volgende INTERMAT 2024 en onze bijdrage te leveren aan de ‘zero carbon’-transitie in de bouwsector. Het evenement biedt de kans om nieuwe oplossingen te introduceren die resoluut gericht zijn op de toekomst, als aanvulling op ons assortiment afwerkmachines, vloeibare afwerkbalkpompen en traditionele afwerkbalktransporteurs. Onze merken Putzmeister, Lancy en Brinkmann zullen op onze stand te zien zijn met een groot aantal innovaties voor steeds hogere prestaties en veiligheid op bouwplaatsen, en minder impact op het milieu.”

INTERMAT 2024: een editie in een nieuw jasje rond de vier grote uitdagingen van de bouw

De 2024-editie wil de hele bouwsector samenbrengen rond een gedeelde visie op de toekomst en wil haar collectieve uitmuntendheid inzetten om de belangrijkste problemen van de sector aan te pakken op het gebied van decarbonisatie en energie, digitalisering, MVO-engagement, opleiding en werkgelegenheid, en een platform organiseren voor dialoog met de overheid. Om dit te doen, zal het zich baseren op vier hoofdpijlers die hoogtepunten en ontwikkelingen bieden met betrekking tot de vier belangrijkste uitdagingen voor de bouw.

#1 INNOVATIES

Innoveren om oplossingen te bieden voor de belangrijkste uitdagingen waar de bouw voor staat

Industry Forum (nieuw in 2024) dat de vijf belangrijkste bouwfederaties DLR, EVOLIS, UMGO-FFB, FNTP, SEIMAT samenbrengt: een agora met een reeks lezingen en rondetafelgesprekken met topsprekers, bouwprofessionals, officiële instanties, Franse en internationale speciale gasten en perspectieven uit andere sectoren om de CO2-nulproblematiek vanuit alle invalshoeken en in een toekomstgerichte dimensie te benaderen.

World Of Concrete Europe Forum: een serie lezingen gewijd aan de betonindustrie, het materiaal en de verschillende toepassingen;

INTERMAT Innovation Awards: een competitie die de nieuwe uitdagingen van de sector weerspiegelt, met unieke zichtbaarheid voor en tijdens de beurs dankzij een speciale displayruimte;

INTERMAT Press Days: 2 dagen waarin exposanten en journalisten samen in discussie gaan tijdens workshops en lezingen – op 18 en 19 januari 2024.

#2 ENERGIE

Hoogwaardige energiebronnen integreren om de economie te ondersteunen

New Technologies and Energies Hub (nieuw in 2024): een zone gewijd aan exposanten en start-ups, en een sprekersplatform;

Een demonstratiezone gewijd aan apparatuur, met name elektrische, voor een duik in de werkplek van de toekomst, met twee al geregistreerde exposanten: Theam en River.

#3 NIEUWE FORMULE

Promotie van bedrijfsactiviteiten, financiële en personele middelen

Een ruimte gewijd aan banen en opleidingen om een platform te bieden aan initiatieven voor beroepspromotie, workshops en lezingen, sessies over het vinden van een baan, enz.

INTERMAT Rental Day: een speciale dag gewijd aan de verhuur van apparatuur met bijdragen van internationale experts.

#4 GEZAMELIJKE DOELSTELLINGEN

Net Zero bereiken om bij te dragen aan de bescherming van de planeet

Een nieuwe opzet van de vakbeurs qua aanbod en indeling (4 dagen in plaats van 6);

Een aangepaste vormgeving van de beurs op basis van een duurzame en circulaire werkwijze, met verantwoorde producten en diensten; Een evenement dat fysieke en sociale toegang biedt aan een zo breed mogelijk publiek.

Een exposantenaanbod rond vijf expertises

  • Grondverzet, Sloop en Transport,
  • Wegen, materialen en funderingen,
  • Hijsen en forklifts,
  • Bouw, Civiele Techniek en Betonsector, inclusief het evenement WOCE (World of Concrete Europe), dat de volledige waardeketen van de betonindustrie van upstream tot downstream zal presenteren;
  • Nieuw in 2024: Nieuwe technologieën en energie (elektrische energie, waterstof, aardgas, autonome voertuigen, virtuele technologie, enz.)

En tijdens de vier dagen van de beurs kunnen bezoekers de demonstratiezone bezoeken, een integraal onderdeel van het INTERMAT DNA, die het middelpunt zal vormen van innovatieve apparatuur die in levensechte omstandigheden werkt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.