Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
INTERMAT 2024: low carbon thema centraal op de beurs

INTERMAT 2024: low carbon thema centraal op de beurs

De 2024-editie van de INTERMAT, gericht op het thema low carbon in de bouwsector, wil de showcase zijn van de ontwikkeling van de sector op het gebied van decarbonisatie. Dit thema komt ook tot uitdrukking in het MVO-charter dat door de INTERMAT is opgesteld om de milieuprestaties van het evenement zelf te verbeteren, door een meer verantwoordelijk gebruik van middelen en om exposanten te bevorderen en bezoekers en exposanten aan te moedigen innovatieve en duurzamere oplossingen toe te passen.

De 5 commitments van het MVO-charter van de INTERMAT

#1 – Het eco-design van de beurs optimaliseren om de circulaire economie te bevorderen

De INTERMAT vermindert de signalisatie op de beurs en gebruikt zo veel mogelijk gerecycleerde en recycleerbare media (zoals gedrukte documenten, badgehouders en badges) met een doelstelling van 20% recycling, ecologisch verantwoorde materialen voor de bouw van de gemeenschappelijke ruimtes van de beurs, met een minimumdoelstelling van 50% van de ecologisch ontworpen ruimtes, en voorziet self service watertaps.  De Intermat dematerialiseert zo veel mogelijk de bezoektools (interactieve kaart, toegangsbadges) met als doel het printen te halveren, d.w.z. een besparing van meer dan 3 ton papier, en het verbeteren van de communicatie naar exposanten en bezoekers over best practices op het gebied van afvalscheiding op de beurs.

#2 – De carbon footprint van de beurs verkleinen

De INTERMAT past een energiereductieplan toe door de verwarming met 10% te verminderen in vergelijking met de vorige editie, apparatuur buiten de openingstijden uit te schakelen, thermische lampen te vervangen door LED’s, elektrische shuttles in te zetten tussen de luchthaven en het expositiecomplex, en ook een kleine elektrische shuttle binnen de beurs.

#3 – Exposanten aanmoedigen een MVO-aanpak voor de beurs te hanteren

De INTERMAT rijkt een Eco-Friendy Participation Award uit, biedt herbruikbare en eco-stands aan (hergebruikte structuur, gehuurd meubilair, LED-verlichting, tapijttegels), en een verantwoorde materiaalbibliotheek, recyclebare et gerecyclede bekers en flessen die lokaal gemaakt zijn in Frankrijk, en combineert zo veel mogelijk het transport van standbenodigdheden tijdens montage en demontage.

#4 – Bezoekers bewust te maken om het evenement op een meer verantwoorde manier te beleven

De INTERMAT zet zich in om voorafgaand aan de beurs te communiceren over de verantwoorde aanpak en duurzame acties die zijn ondernomen, om de bezoekers bewust te maken van een duurzame deelname aan het evenement, bijvoorbeeld door te carpoolen.

#5 – Evenementen organiseren om de economische prestaties van gemeenschappen te ondersteunen

De INTERMAT creëert een ontmoetingsruimte rond werkgelegenheid, met jobdatingsessies voor bedrijven in de bouwsector die werkgelegenheid bieden, om hen in staat te stellen hun tekort aan arbeidskracht op te lossen, hun opleidingsbeleid te promoten en om partnerschappen met scholen op te zetten om studenten te helpen in hun eerste stappen in het beroepsleven en bedrijven in staat te stellen jonge talenten te ontmoeten.

Voor meer informatie en voor het aanvragen van toegangsbadges kan de bezoeker terecht op:
paris.intermatconstruction.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.