Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Integrale softwareoplossingen nemen GWW- en inframarkt werk uit handen
4PS Construct is 100% cloud-ready en daardoor altijd en overal beschikbaar, ook op op de bouwplaats.

Integrale softwareoplossingen nemen GWW- en inframarkt werk uit handen

De digitalisering van bedrijfsmatige processen: bij veel ondernemingen staat het hoog op de prioriteitenlijst. Zo ook binnen de GWW- en infrasector. Om die beoogde procesoptimalisatie te realiseren, maken organisaties in de basis vaak gebruik van een conventioneel ERP-systeem. Maar dat alleen is lang niet (meer) voldoende. Digitalisering en datagedreven werken omvatten en betekenen meer.  Veel meer. Zeker nu, in een tijd waarin de moderne aannemer steeds vaker op zoek is naar een vergaande integratie van systemen en applicaties, een optimale veiligheid en gebruiksgemak. 

JdB groep, experts in grondvoorbereiding en -bewerking voor diverse projecten, bracht verschillende datastromen bijeen in het ERP-systeem 4PS Construct.

4PS uit Ede vervult deze wensen en specialiseert zich al ruim 22 jaar in het maken, implementeren en onderhouden van standaardsoftware. Dit doen ze specifiek voor de GWW, bouw en installatietechniek. Met een team van ongeveer 350 veelzijdige professionals werken ze dagelijks aan slimme oplossingen waarvan meer dan 450 klanten wereldwijd profiteren. 

Waarom digitaliseren?

Marcel van Noord, Business Unit Manager GWW bij 4PS, omschrijft drie redenen waarom digitalisering een must is voor de infra en GWW. “Door het dynamische karakter van deze sectoren is er een noodzaak om te digitaliseren. Technische ontwikkelingen volgen elkaar namelijk in rap tempo op en deze bijbenen is een uitdaging. Daarnaast beschikken aannemers vaak over grote hoeveelheden data. Deze data kun je pas nuttig inzetten wanneer je beschikt over de juiste systemen die alle data samenbrengen en inzichtelijk maken. En als laatste dwingen opdrachtgevers soms digitalisering af, zoals verplichte digitale facturering bij overheidsinstanties.”

Remondis Smart Infra, totaalaanbieder van maatwerkoplossingen van afval-, hemel- en oppervlaktewater, centraliseerde haar ICT-omgeving met 4PS Construct en het Microsoft Power Platform.

Altijd en overal veilig toegang 

Op weg naar een optimaal gedigitaliseerde en datagedreven bedrijfsvoering legt 4PS een innovatieve en integrale softwarebasis die alle primaire bedrijfsprocessen ondersteunt. Dat gebeurt met het ERP-systeem 4PS Construct, een totaaloplossing die aansluit op de processen in de GWW- en infrabranche. Dit ERP-systeem is gebaseerd op het meest moderne platform van dit moment: Microsoft Dynamics 365 Business Central. Het is volledig vanuit de cloud te gebruiken en voor iedereen 24/7 beschikbaar. Overal, up-to-date, schaalbaar én veilig. 

De lat ligt hoog

“We hebben tijdens de ontwikkeling van ons ERP-systeem 4PS Construct de lat bijzonder hoog gelegd”, vervolgt Van Noord. “Qua functionaliteit, maar ook wat betreft gebruiksgemak, veiligheid en beschikbaarheid. Microsoft zélf draagt daar stevig aan bij. Het bedrijf investeert namelijk de komende vijf jaar 20 miljoen dollar in cyber-security. Tegelijk garandeert het een beschikbaarheid van 99,9% van haar clouddiensten.     

Daardoor komen we niet alleen perfect tegemoet aan de eisen die de eindgebruiker qua gebruiksgemak aan een dergelijke applicatie stelt; we garanderen bedrijven ook een oplossing die aan de allerhoogste veiligheidseisen voldoet.”

Eenvoudige en beheersbare integratie

4PS Construct is gemakkelijk te koppelen aan Microsoft-oplossingen (zoals Teams, Excel en SharePoint) en software van externe partijen. Daarmee anticipeert 4PS scherp op de groeiende marktbehoefte aan met elkaar geïntegreerde systemen. “Alles moet aan elkaar worden geknoopt”, legt Van Noord uit. “Om dat te bereiken, hebben we de 4PS API (Application Programming Interface, red.) ontwikkeld. De 4PS API zorgt ervoor dat de integraties eenvoudig en beheersbaar tot stand kunnen komen.” Verder heeft 4PS ook standaardintegraties met bijvoorbeeld WhiteVision (digitalisering documenten/inkoopfacturen), Ibis (calculatie/bestekadministratie), Hillstar (Microsoft Power BI) en Creetion (Enterprise Service BUS). Met als resultaat meer efficiëntie en inzicht in het bedrijf als geheel en de bedrijfsprocessen.

Digitaliseer en automatiseer processen met Microsoft Power Apps. Vereenvoudig bijvoorbeeld het declaratieproces met Be-Sync Declaratie App.​​​​​​​

Ontwikkelplatform van Microsoft

In de dialoog met de klant is de integratie met het Microsoft Power Platform een terugkerend thema. Omdat dit ‘low-code’ ontwikkelplatform weinig programmeerkennis vereist, kunnen developers in korte tijd een applicatie ontwikkelen die past bij de bedrijfsbehoefte. Ook hier ziet 4PS mooie kansen voor de GWW- en infrasector. “Het grote voordeel van 4PS Construct is dat het ERP-systeem een oplossing op basis van Microsoft-technologie is”, zegt Van Noord. “Omdat Microsoft de integraties met het Power Platform direct beschikbaar heeft, kunnen wij ons volledig richten op de toepassingen voor onze klanten. De Microsoft Power
Platform-experts van onze Business Unit Be-Sync ontwikkelden het afgelopen jaar diverse applicaties met Power Apps en workflows met Power Automate. Tools die de gebruiker veel flexibiliteit en mogelijkheden bieden om invulling te geven aan de beoogde digitaliseringsslag. Snel, doeltreffend en branche specifiek.” 

Marcel van Noord, Business Unit Manager GWW bij 4PS.

Laagdrempelige apps 

Een mooi voorbeeld is een Power App die aannemers op de bouwplaats ondersteunt bij het digitaal afroepen van materiaal. “Daarnaast kun je denken aan een Power App die het proces van ziek- en betermelden ondersteunt”, aldus Van Noord. “De laagdrempeligheid van het platform zorgt ervoor dat onze Power Platform-experts dergelijke specifieke apps snel kunnen ontwikkelen. Een welkome toegevoegde waarde met het oog op de verdere optimalisering, digitalisering en automatisering van je bedrijfsprocessen.”     

Case uit de praktijk: Remondis Smart Infra
“De toepassingen die 4PS ontwikkelt met het Microsoft Power Platform sluiten naadloos aan op onze informatiesystemen en geven onze medewerkers veilig toegang tot de bedrijfsdata. Anytime, anywhere en met any device. Het feit dat 4PS ervoor heeft gekozen om hun ERP-oplossingen te integreren met het Microsoft Power Platform, zorgt ervoor dat wij onze mensen én relaties kunnen voorzien van betrouwbare informatie. Nu én in de toekomst. Mede daardoor zijn we in staat om snel te reageren op veranderingen in de markt.”

Wilfred Stinissen, business logic manager 

Case uit de praktijk: JdB groep
“Hoogwaardige stuurinformatie is een belangrijke voorwaarde voor een efficiënte projectaanpak. Mede daarom zijn we in 2021 geswitcht naar het op Microsoft Dynamics 365 Business Central gebaseerde 4PS Construct. Door de ontsluiting van data uit 4PS Construct in ons datawarehouse hebben we veel sneller en beter inzicht in onze toekomstige kasstromen. Tegelijk is het mogelijk om realtime te sturen op te factureren posities en is het afsluitingsproces sterk vereenvoudigd.” 

Sjoerd Bader, financieel directeur

Over 4PS
Als marktleider in Nederland ontwikkelt, implementeert en onderhoudt 4PS standaard softwareoplossingen voor de bouw, GWW en installatietechniek. Meer dan 350 professionals werken dagelijks aan toepassingen die onderscheidend zijn voor ruim 450 klanten over de hele wereld. 4PS heeft vestigingen in Ede (Nederland), Birmingham (Verenigd Koninkrijk), Gent en Hasselt (België), en Ulm (Duitsland).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.