Platform over civiele techniek & infrastructuur
Thema's

Integrale geo-oplossingen uit Groningen

foto-2-mug

14 februari 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Waar landmeetkundige bureaus de markt vaak met slechts een enkel specialisme bedienen, is de disciplinewaaier van MUG Ingenieursbureau véél bonter. Als onderdeel van de Dijkstra Groep heeft de organisatie met een uitgebreid scala ontwerp-, advies- en ingenieursdiensten alles paraat om projecten compleet en bovenal integraal aan te pakken. Vanaf de nulmeting tot en met de oplevering en beheer. Private en publieke opdrachtgevers zien MUG dan ook als een praktisch denkende specialist die ketenbreed tot oplossingen komt waarmee iedereen verder kan.

Infra, milieu, archeologie, geo-ICT, geo-data en geo-info: de expertise van het vanuit het Groningse Leek en Wognum (Noord-Holland) opererende MUG bestrijkt meerdere disciplines. Oók wanneer deze in projectmatig opzicht tot een integraal geheel gecombineerd moeten worden. “De mogelijkheid om de materie vanuit verschillende specialismen te benaderen, is de voornaamste kracht van ons bureau”, aldus Hans Hainje, hoofd van de zeventig medewerkers tellende afdeling Geo-ICT en Geo-Info. “Waar mogelijk zoeken we naar de verbinding tussen de afzonderlijke technieken. Het stelt ons in staat om slimmer te faseren en sneller tot het beoogde resultaat te komen. Zo zijn we momenteel onder meer betrokken in het project Aanpak Ring Zuid Groningen. In de aanleg/reconstructie van de zuidelijke ringweg Groningen, uitgevoerd door twee Duitse en vier lokale aannemers, speelt MUG vele rollen. We zijn hier betrokken bij het wegontwerp, het omgevingsinformatiemanagement en alles wat met monitoren, meten en maatvoering te maken heeft.”

Meetspecialisten op het spoor: nachtelijke werkzaamheden tijdens buitendienststelling.

Werklocatie

De aanpak van MUG begint bij het vakmanschap van de mensen. De binnen het bureau actieve specialisten beschikken over een ruime kennis. Van techniek, wetten, regels en verplichtingen. Maar ook van de alledaagse praktijk, de dynamiek van een werk en de perspectieven van de klant. Daarnaast maakt het bureau gebruik van een gemêleerde batterij aan apparatuur en hulpmiddelen, waaronder hypermoderne laserscanners, supersnelle total stations, slimme apps, samenwerkingsportalen en 3D-reality. Het resultaat is een uitgebalanceerde mix van kennis, kunde, hardware en software die zoveel mogelijk op de werklocatie wordt benut. “We verlenen onze diensten niet vanachter een bureau, maar vormen juist het verlengstuk van de uitvoerder in het veld”, aldus Hainje. “Daardoor zijn we flexibel, kunnen we snel schakelen en zitten we altijd kort op de bal.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Grond/Weg/Waterbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht