Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
INPIEQ speelt in op groeiende vraag naar flexibele machines

INPIEQ speelt in op groeiende vraag naar flexibele machines

“U vraagt, wij draaien. Of beter gezegd: u wilt straks ‘draaien’ en daarvoor bouwen wij een passende compacte funderingsmachine en/of volautomatische IGP grout meng- en pompunit”, zo verwoordt INPIEQ-directeur Frank van Deursen de keuze om vooral een klantgerichte totaalleverancier te zijn voor compact funderingsmaterieel.

INPIEQ is specialist in kleinere funderingsmachines en bijbehorend materieel. Het bedrijf speelt met de in eigen huis ontwikkelde en op klantwens te bouwen funderingsmachines in op de alsmaar groeiende behoefte aan flexibele machines. Die moeten vaak kleiner van formaat zijn – liefst zonder makelaar – om op specifieke plekken zowel binnen als buiten optimaal rendement te kunnen leveren. Voor INPIEQ schuilt daarin de uitdaging. De basistechnieken heeft men al enkele jaren in huis en dat heeft geleid tot een drietal ontwikkelingen die van het bedrijf uit Steenbergen een totaalleverancier of one-stop-shop maken.

IFD-serie funderingsmachines

Eerste ontwikkeling was een krachtige en flexibele funderingsmachine met een maximum boorkoppel tot 200 kNm. Inmiddels is zelfs een sterkere variant met 450 kNm koppel in de maak! Zowel de kleinste IFD1.5 (max. boorkoppel 15 kNm) als de IFD20 is op maat gebouwd om volverdringende schroefinjectiepalen te maken wanneer ruimte en hoogte beperkt zijn. Ze blinken uit in hun compacte bouw, met een actuele Stage V motor of elektrische aandrijving en elektrisch-hydraulische besturing. Essentieel zijn de demontabele ballast, stempelpoten en boorkast. “Die brengen het transportgewicht en de maatvoering dusdanig omlaag, dat de ‘kale’ machine gemakkelijk en snel is te verplaatsen”, zo legt Frank van Deursen graag uit.

Met zijn doorontwikkelde plunjerpomp levert de volautomatische IGP grout meng- en pompunit een constante flow voor een optimale productie.

DLS Registratie Systeem

Andere belangrijke ontwikkeling bij alle door INPIEQ ontwikkelde machines: het DLS Registratie Systeem. Dat registreert nauwkeurig alle gegevens van de gemaakte paal en stuurt die informatie door naar een computer en/of mobieltje. Zo is in real-time te zien of alles goed werkt en is naar de opdrachtgever toe aan te tonen dat de funderingspaal aan de draagkrachteisen voldoet.

IGP grout meng- en pompunit

Derde ontwikkeling is de compacte, volautomatische IGP grout meng- en pompunit. Met zijn doorontwikkelde plunjerpomp levert deze een constante flow, waardoor geheel piekdrukvrij de maximale pompflow wordt bereikt. Door die stabiele flow is in het werk een optimale productie te realiseren.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.