Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Innovative foundation solutions and more

Innovative foundation solutions and more

Met de Bauma in het verschiet (8-14 april in München) vertelt Douwe Feenstra, marketing manager bij Dieseko Group, graag iets meer over de nieuwste innovatieve ontwikkelingen op het gebied van trillingvrij en geluidsarm funderen. De Dieseko Group is wereldwijd een leidende ontwikkelaar, fabrikant en dienstverlener op het gebied van funderingsmachines waarbij vibratietechnieken een onderscheidend specialisme zijn.

“De productrange omvat onder andere trilblokken, aggregaten, hei- en boorstellingen, heihamers en vibroflots”, vertelt Feenstra. “We zijn voortdurend bezig met de ontwikkeling van machines en accessoires om zo efficiënt mogelijk, trillingvrij en/of geluidsarm te kunnen funderen. De vraag hiernaar is aanzienlijk toegenomen de laatste jaren. We spelen in op nieuwe behoeften en strengere eisen voor eigentijdse problemen op het gebied van funderen, ook binnenstedelijk.”

Een echte gamechanger
Als voorbeeld noemt Feenstra de Resonator. “Een ware gamechanger. Deze technologie gaat veel veranderen: zoveel sneller en zonder trillingen. Iedere ingenieur, aannemer, architect of adviesbureau weet dat je in een tender punten krijgt als je footprint kleiner is, of wanneer je voorbereidingen en maatregelen treft voor wat betreft trillingen en geluid. Als er situaties ontstaan waarbij een aannemer niet zelf het juiste equipment heeft om aan die eisen te voldoen, dan kunnen wij helpen! Niet alleen door een product te leveren maar door écht een innovatief partnership aan te gaan en op die manier in samenwerking tot de beste oplossingen voor funderingsuitdagingen te komen.”

Trillingvrij funderen
In 2016 werd de eerste Resonator breed getoond aan de wereld: de PVE RD260. Met resonantie technologie (60-160Hz) wordt een damwand, buispaal of ankerpaal op een zeer omgevingsvriendelijke manier en geheel trillingvrij in de grond geplaatst. “Wij – en onze afnemers –  geloven ontzettend in deze technologie. De afgelopen drie jaar hebben we samen met enkele van onze belangrijke klanten eindeloos veel testen gedaan, het principe verbeterd en alles nóg betrouwbaarder gemaakt. Nu is het tijd om een grotere variant te introduceren: de RD430, waarmee je ook grotere buizen en damwanden binnenstedelijk kunt plaatsen. Zelfs naast een ziekenhuis, een spoor of een chemische installatie. Onze speciaal opgeleide operators gaan mee met dit rental-product bij een klus, zodat we het onder eigen toezicht houden en de kwaliteit kunnen waarborgen. Verder hebben we ‘s werelds allergrootste variabel moment trilblok gebouwd: de PVE90VM, waarmee binnenstedelijk en op andere trilling gevoelige plaatsen grote buizen (tussen 104 en 266 cm) kunnen worden gezet. Wij hebben hiervoor de meest geavanceerde variant van onze triltechnologie (trillingvrij starten en stoppen) nu in ‘s werelds grootste machine van zijn soort gebouwd.”

Geluidsreductie is van cruciaal belang
Het beperken van geluidsoverlast wordt steeds belangrijker. Er komt hiervoor ook steeds meer regelgeving. “Hierin reiken wij onderzoek aan en denken we mee. We kijken bijvoorbeeld naar de powerpacks bij bouwprojecten. Om geluid te reduceren hebben we een dempingspakket ontwikkeld waarmee we tussen de -6 en -10 dB aan geluid kunnen besparen. Voor het intrillen van profielen, hebben we een modulair geluidsschort ontwikkeld tot een hoogte van maximaal 20 meter. Deze is bevestigd aan het trilblok en rondom gesloten, maar er kan -bijvoorbeeld voor het plaatsen van damwanden- één zijde worden uitgenomen. Qua demping haalden we in test -7,5 dB op 2 meter afstand. Een mooie oplossing die we aanbieden aan de markt en die we ook samen met de klant op maat kunnen maken.” Allemaal producten die passen binnen de scope van Dieseko Group. “Wij brengen de vraag en het aanbod bij elkaar”, besluit Feenstra.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.