Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Innovatieve oplossing voor procesoptimalisatie in de wegenbouw

Innovatieve oplossing voor procesoptimalisatie in de wegenbouw

Door een toenemende vraag naar asfaltregistratiesystemen, voor een betere kwaliteit en langere levensduur van de weg, wordt het steeds belangrijker om het asfaltverwerkingsproces te optimaliseren. WITOS Paving is dé innovatieve, op IT gebaseerde oplossing van VÖGELE voor procesbeheer waarmee de kwaliteit en efficiëntie van wegenbouw verbetert. Het systeem werkt met de verschillende partijen samen voor één product – van de planning tot de asfaltcentrale en de vrachtwagenchauffeur tot de asfaltploeg. Het systeem is volledig geïntegreerd in de machinetechnologie en biedt klanten en gebruikers unieke voordelen.

Aan het woord is Ivo Lakerveld, Specialist Toepassingstechniek/Trainer bij Wirtgen Nederland BV. “Onze kracht zit hem in de sterke merken en hun specialistische ervaring: WIRTGEN, VÖGELE, HAMM, KLEEMANN en BENNINGHOVEN. Allemaal hebben ze in belangrijke mate bijgedragen aan de ontwikkeling en de vooruitgang van processen en machines.”

Meer transparantie in het gehele asfaltverwerkingsproces
In WITOS Paving komen de software en de machinetechnologie uit één bron en de voordelen hiervan zijn overtuigend. WITOS Paving is het enige systeem dat directe toegang biedt tot de belangrijkste machinegegevens zoals laagdikte, verwerkingsbreedte- en snelheid. De technologie is intuïtief en wordt gebruikt op verschillende eindapparatuur. Doordat de gegevens in realtime beschikbaar zijn, betekent dit dat de asfaltploegen altijd werken met de meest actuele gegevens die in het veld verkregen zijn. Zo kunnen zij sneller en effectiever reageren op afwijkingen van plannen en storingen. Ivo legt uit: “Met de Paving Control module bereidt de bouwmanager het project voor. Bij de menginstallatie wordt de Paving Materials module gebruikt. De positie van de vrachtwagens wordt automatisch doorgegeven aan het systeem via de Paving Transport module. Daarmee is de verwachte aankomsttijd bij de asfaltcentrale of de bouwplaats bekend. Op de jobsite wordt de Paving JobSite module ingezet. De asfaltploeg weet hierdoor altijd hoeveel vrachtwagens het werkterrein naderen en kan hierop anticiperen zodat onnodige stilstand kan worden voorkomen. Na voltooiing wordt het project geanalyseerd in het kantoor van de bouwmanager met de Paving Analysis module.”

Procesoptimalisatie

Interface voor de machinist van de asfalteermachine. Hierop is o.a. te zien hoeveel vrachtwagens er onderweg zijn, wat de actuele verwerkingssnelheid is en toont het gegevens over het verwerkte materiaal.

Waardevolle bevindingen voor toekomstige projecten
“De RoadScan biedt een enorme hoeveelheid gegevens. Deze gegevens bestaan uit temperatuurmetingen direct achter de machine, geregistreerd per 0,25m². Dankzij het registreren van de gegevens geeft het systeem direct een accuraat kwaliteitsbeeld van het afgeleverde werk. We ontwikkelen nog verder door, met als doel het systeem zoveel mogelijk zelf te laten registreren zodat er nog minder gegevens vooraf ingevoerd hoeven te worden. Onze klanten profiteren van de vele synergetische effecten en de hoge mate van innovatie van de merken van de WIRTGEN GROUP. Op die manier blijven ze altijd up-to-date met de nieuwste technologie!”, besluit Ivo.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.