Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Innovatieve modulaire smeersystemen voor off-road machines

Innovatieve modulaire smeersystemen voor off-road machines

In de GWW-sector is een zo hoog mogelijke inzetbaarheid van het materieel cruciaal. Doordat er vaak continu gewerkt wordt, is er simpelweg geen tijd voor dagelijks handmatig onderhoud. Het automatiseren van het smeerproces en het oliemanagement zijn dan logische stappen. Een bedrijf dat precies dáár de focus op heeft liggen, is Groeneveld Lubrication Solutions, onderdeel van The Timken Company.

Al decennialang is het bedrijf toonaangevend in het ontwikkelen, produceren en leveren van automatische smeer-, oliemanagement- en veiligheidssystemen voor zowel de na-markt als montage af-fabriek bij vooraanstaande OEM-klanten. De serie innovatieve smeersystemen van Groeneveld én de nieuwste pomp zijn te zien op de Matexpo in Kortrijk (B) in september.

Twin, het unieke tweeleiding smeersysteem van Groeneveld voor grotere grondverzetmachines.

 

Een op maat gesneden oplossing voor elke uitdaging

Met de nieuwe serie innovatieve progressieve smeersystemen, die zich het beste als ‘modulair’ laat omschrijven, zal de markt voor automatische smeersystemen voorgoed veranderen. De uitgebreide mogelijkheden en het gloednieuwe concept zorgen voor een smeersysteem dat aansluit bij de specifieke gebruiksbehoeften. Zo is de besturingseenheid beschikbaar in twee versies: zonder geavanceerde functionaliteit (GPA) en volledig aanstuurbaar (GPA+). Daarnaast is de kern van het systeem beschikbaar in twee uitvoeringen: 12 volt en 24 volt. De paddle-, cartridge- en volgzuigerreservoirs zijn in verschillende capaciteiten leverbaar. Bovendien zijn alle componenten uitwisselbaar. Hierdoor kan Groeneveld de basisuitvoering van een automatisch smeersysteem af-fabriek aanbieden en kan de OEMD, dealer of eindgebruiker deze desgewenst upgraden met een meer geavanceerde besturingseenheid. Een dergelijke vervanging duurt slechts enkele minuten en kan eenvoudig door de technici van de klant uitgevoerd worden. Het nieuwe aanbod van Groeneveld zorgt er op die manier voor dat er voor elke specifieke toepassing een passend systeem mogelijk is.

Het gloednieuwe concept voor automatische smering is speciaal ontworpen voor OEM’s.

 

Aanzienlijke voordelen

De GPA en GPA+ zijn speciaal ontworpen voor af-fabriek montage op middelgrote wielladers en graafmachines en vergelijkbare applicaties en bieden aanzienlijke voordelen. Installatie en onderhoud is door het modulaire concept zeer eenvoudig. De GPA met een paddlereservoir is de standaardversie, terwijl de GPA+ met volgzuiger de klant in staat stelt het systeem te monitoren en te programmeren met de geïntegreerde drukknoppen. Voor verhuurbedrijven is de GPA+ met cartridge het perfecte systeem, doordat het volledige controle biedt en een nieuwe cartridge onderweg gemakkelijk bijgevuld kan worden.

Beperken van uitvaltijd en kosten

Groeneveld toont op de Matexpo tevens haar andere producten, allemaal gericht op het beperken van uitvaltijd en kosten terwijl de inzetbaarheid verbeterd wordt. Groeneveld Twin is het ultieme systeem om zware toepassingen als grote wielladers, dump trucks en graafmachines te smeren. De TriPlus heeft tot drie zelfstandig werkende smeercircuits en de Twin XL is het perfecte smeersysteem voor de grootste grondverzetmachines. “Wij blijven unieke systemen en uitstekende service bieden om tegemoet te komen aan de steeds groeiende vraag naar producten van Groeneveld.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.