Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Innovatief batterijsysteem als alternatief voor het aggregaat 
Wattsun is eenvoudig en snel in te zetten op de bouwplaats en je bent niet langer afhankelijk van een stroomkabel of aggregaat.

Innovatief batterijsysteem als alternatief voor het aggregaat 

Draagbaar batterijsysteem met legio mogelijkheden

Een betrouwbare stroombron, compact, draagbaar en duurzaam. Dat is in een notendop de Wattsun, hét draagbare batterijsysteem voor de professional. De toepassingsmogelijkheden van de Wattsun zijn legio. Van het verduurzamen van de schaftwagen tot aan een vast stroompunt in de servicebus. Bedrijven zoals Van Gelder Groep, Heijmans en VolkerWessels hebben al de voordelen van dit systeem omarmd.

Met één druk op de knop ben je voorzien van stroom.

Traditionele aggregaten hebben decennialang gediend als stroomvoorziening, maar anno vandaag kan het milieuvriendelijker en stiller. Nu is er een innovatief en milieuvriendelijk alternatief dat de toekomst van draagbare stroomvoorziening heeft, de Wattsun. “De Wattsun is een Plug & Play oplossing”, vertelt Bart Hendriks, medeoprichter van Wattsun. “Je plugt jouw elektrische apparaat in, bijvoorbeeld een boormachine of het koffieapparaat in de schaftwagen, en met één druk op de knop ben je voorzien van stroom. Het is eenvoudig en snel in te zetten op de bouwplaats en je bent niet langer afhankelijk van een stroomkabel of aggregaat.” Dankzij het unieke ‘stapelsysteem’, de packs, kun je eenvoudig de capaciteit uitbreiden. “De packs zijn daarnaast te verwisselen terwijl ze in gebruik zijn, je kunt dus gewoon door blijven werken. De Wattsun is stil en stoot geen CO2, stikstof en fijnstof uit. Daarmee is het de perfecte vervanger van het vervuilende aggregaat en dus interessant voor werk in binnenstedelijke milieuzones en natuurgebieden.”

Van Gelder kiest voor Wattsun

Van Gelder was één van eerste bedrijven die met zelfvoorzienende schaftwagens ging werken. Dankzij de Wattsun Solarkit is het mogelijk om op locatie stroom op te wekken met zonnepanelen op het dak. Deze stroom wordt opgeslagen in de accu’s van Wattsun. Tegelijkertijd kan de stroom worden gebruikt in de schaftwagen. Hoofd Materieeldienst Evert Mekking legt uit waarom hij een paar jaar geleden al voor Wattsun koos: “Het concept sprak me erg aan, ik heb direct een paar sets besteld, ook omdat we bezig waren met een emissievrij project in Ermelo waar we ze direct in konden zetten.” Dat beviel zo goed, dat Van Gelder een pilot draaide met de Wattsun Solarkit toen deze vorig jaar op de markt kwam. Gefaseerd worden nu alle schaftwagens uitgerust met een Wattsun Solarkit. Er wordt zelfs nagedacht over zelfvoorzienende directieketen. Financieel was de overstap naar accu’s van Wattsun ook aantrekkelijk voor Van Gelder. Evert: “We hebben geen benzine en gas meer nodig. Bovendien is deze stroombron onderhoudsvrij en is de levensduur van de set, inclusief de zonnepanelen, een stuk langer. Nu het economisch ook aantrekkelijker wordt, zijn we met zijn allen echt op de goede weg.” Bart vult aan: “Het is een slimme en interessante investering, want binnen drie jaar heb je de Wattsun terugverdiend. Sterker nog, je komt bij de aanschaf van onze duurzame accu’s in aanmerking voor de Milieu Investeringsaftrek (MIA). Dus waarom wachten tot 2030 als het nu al kan?”

Het is een slimme en interessante investering, binnen drie jaar heb je de Wattsun terugverdiend.

Wat is jouw energie-uitdaging

Bart: “De Wattsun is veel meer dan alleen een batterijsysteem; wij dragen met onze oplossingen én onze kennis bij aan een revolutie in de energietransitie. Vanuit de markt zien we dat bedrijven wel willen veranderen, maar nog niet goed weten hoe. Door onze jarenlange ervaring in de GWW- en bouwsector kennen wij de uitdagingen in de markt. Onze toekomstbestendige producten bieden de oplossing die aansluit bij het energievraagstuk van onze klanten. Mijn oproep is dan ook: ‘Heb jij ook een uitdaging op het gebied van energie? Wij helpen je verder!’”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.