Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Innovatie op maat bij INNODEEN shared solutions
“Noodhospitaal in Guiuan op de Filipijnen, opgebouwd uit Compodeen WFC bouwdelen”

Innovatie op maat bij INNODEEN shared solutions

Waar andere materialen tekortschieten, zijn kunststoffen vaak de meest praktische en duurzame oplossing. Mensen denken bij kunststof niet direct aan duurzaamheid. De praktijk wijst uit dat speciaal ontwikkelde materialen de levensduur van bouwdelen en technische producten drastisch kunnen verlengen.

Innodeen is al ruim 30 jaar toonaangevend in de ontwikkeling en fabricage van nieuwe materialen en slimme producten. De innovaties volgen elkaar snel op en vinden hun weg naar steeds meer toepassingen. Commercieel technisch adviseur Jos Beverborg: “Wij bieden duurzame alternatieven, voor alle plekken waar anders te snel veroudering, rotting of slijtage optreedt.”

Circulaire constructiematerialen

Innodeen heeft vier materiaalgroepen: Hollodeen, Durodeen, Compodeen en Eelodeen. Ieder materiaal heeft zijn specifieke eigenschappen en meerwaarde, zodat voor uiteenlopende vraagstukken een oplossing gecreëerd kan worden. De meest recente ontwikkeling is het PEFC™ gecertificeerde Compodeen WFC (Wood Fibre Composite). Producten worden in huis vervaardigd met een eigen compound, bestaand uit 72% houtvezel en 28% kunststof. Zonder productieafval en volledig recyclebaar. Toepassingen vinden hun weg in uiteenlopende branches. “Dankzij het geoctrooieerde proces worden de houtvezels in lengterichting gepositioneerd. Samen met de hoge dichtheid geeft dit al een zeer hoge sterkte aan het materiaal.

“Oeverbeschoeiing van Compodeen WFC”

Toepassingen

Producten vinden we terug als treeplanken voor treinen, gevelbekleding, vlonders of als bouwsysteem, bestaande uit holle wanddelen. Hiermee is bijvoorbeeld het Guiuan noodhospitaal op de Filipijnen gerealiseerd”, aldus Beverborg. “Maar dankzij de weerbestendigheid ook zeer geschikt als over oeverbeschoeiing, geluidswerende wanden en hekwerken.”

Samenwerking

“We besteden veel aandacht aan onderzoek en ontwikkeling”, vervolgt Jos Beverborg, “We werken samen met toeleveranciers en verwerkers aan vernieuwende oplossingen. Het mooie is dat er altijd ruimte is geweest voor creativiteit en samenwerking met andere partijen. Dan ontstaan nieuwe mogelijkheden, ook in andere markten. Die kruisbestuiving kan hoogwaardige oplossingen opleveren met gegarandeerde kwaliteit. En dat wordt in steeds meer sectoren herkend.” Heeft u een uitdaging voor Innodeen? Laat het hen weten, dan bieden of ontwikkelen zij de best passende oplossing. Neem dan contact op met [email protected]

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.