Platform over civiele techniek & infrastructuur
Nieuws

Ingenieuze oplossing voor verwijderbare balken van de sluis

finres-2
Het grouten en ondergieten met Epoxy mortels en hydraulische mortels is specialistisch werk.

Tekst | Suzanne van Gaale

Beeld | Finres

24 maart 2023 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Zeewater resistent product

Voor de Nieuwe Sluis Terneuzen heeft Finres een aantal cruciale elementen van de sluis ondergoten. Namelijk de geleiderails voor de sluisdeuren, de cilinderstoel voetplaten van de bruggen en de verwijderbare steunbalken op de sluisdeuren zelf.

Finres is al 45 jaar actief in de industriële nichemarkt van het grouten en ondergieten met Epoxy mortels en hydraulische mortels. Directeur Maximilien Scheppers: “Wij bieden niet alleen een ondergieting aan, maar ook de nodige uitleg, ondersteuning en begeleiding om ervoor te zorgen dat onze klant de juiste toepassing van het juiste product, voor de juiste omstandigheden, krijgt.”

Oplossing op maat

Kijkende naar de Nieuwe Sluis Terneuzen, dan is met name het gieten van de verwijderbare steunbalken op de deuren een bijzondere opdracht voor Finres.  “Wij kregen de vraag voorgelegd of wij een oplossing konden bedenken voor het plaatsen van deze steunbalken. Er moest een zeewater resistent product komen dat vloeibaar toegepast kon worden tussen steunbalk en sluisdeur. En tevens, na uitharding, zonder krimp de aflijning perfect garandeert en een groot aantal jaren zou meegaan. Dit allemaal met een zeer hoge drukweerstandwaarde. Samen met de klant en onze Chockfast producten hebben we een aangepaste, snel toepasbare en efficiënte oplossing gevonden om aan deze voorwaarden te voldoen. Een oplossing die wij momenteel toepassen nadat elke deur op zijn plaats staat in zijn deurkas. Wij zijn trots dat we onze expertise in mogen zetten voor een dergelijk mooi project als de Nieuwe Sluis Terneuzen.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht