Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmateriaal & bouwmachines
Ingenieursbureau met dijk aan ervaring
De onderzoekslocatie wordt ingemeten ten opzichte van RD (Rijksdriehoeksstelsel) en NAP

Ingenieursbureau met dijk aan ervaring

De geschiedenis van Tjaden Adviesbureau gaat terug tot de 19e eeuw. In 1895 waren de eerste familieleden van dit oeroude familiebedrijf al actief in de markt. Het is dus ook geen wonder dat men over een een schat aan ervaring beschikt op het gebied van geotechniek en geohydrologie. Zij zijn uw partner voor geotechnisch bodemonderzoek (sonderingen, boringen, peilbuizen et cetera), adviezen op het gebied van grondmechanica & funderingstechniek en adviezen op het gebied van geohydrologie en bemaling of drainage.

De werkzaamheden van Tjaden Adviesbureau richten zich op het zo goed en gedegen mogelijk adviseren van hun klanten in onder andere de grond-, weg- en waterbouw. Daartoe beschikt men niet alleen over alle benodigde kennis en kunde, ook de specialistische voertuigen en machines voor sonderingen en grondmechanica-analyses hebben ze in eigen beheer. Voor plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn voor de grotere voertuigen, beschikt men over een minirupsvoertuig. Dit maakt ze de idealer partner voor sonderingen ten behoeve van bijvoorbeeld bemalingsadviezen.

In aanvulling op de sonderingen, voert men ook allerlei andere grondmechanische analyses uit. Met de resultaten daarvan geven de ingenieurs van Tjaden Adviesbureau gedegen funderingsadviezen, verstrekt men zettingsanalyses en is men vooruitstrevend in bouwput-advies. 

Als het gaat om geohydrologie, dan staan de mensen van Tjaden ook hun mannetje. Ze voeren geohydrologische berekeningen uit en stellen adviezen op met betrekking tot onder andere bouwputbemalingen, retourbemalingen, terreindrainage, koude/warmte opslag in de bodem, waterbeheersplannen  en hydrologische effectenstudies (wateroverlast, droogteschade).

Sondeerwagen voert geotechnisch bodemonderzoek uit

Bemalingsprojecten

Veranderingen van de grondwaterstand zijn niet altijd gewenst en kunnen tot omgevingsrisico’s leiden. In het monitoringsplan zijn de maximaal toelaatbare verlaging of verhoging van de grondwaterstand bepaald. Bij Tjaden brengen ze de natuurlijke fluctuatie van het grondwater voor u in kaart en kunnen we 24/7 de grondwaterstand bij uw project monitoren.

Om de grondwaterstand te kunnen meten, maakt men gebruik van peilbuizen. Deze peilbuizen worden op diverse plekken in en rondom de locatie van het project geplaatst. De waterstand kan handmatig of met een datalogger gemeten worden. De datalogger registreert automatisch de waterstand en publiceert deze in hun online portaal. Afhankelijk van de gestelde eisen door bevoegd gezag (gemeente, provincie of opdrachtgever), kan de datalogger zo worden ingesteld dat elke minuut, uur of dag een meting wordt gedaan.

Daarbij kan men in het monitoringsportaal ook diverse alarm- en grenswaardes instellen, zodat het verantwoordelijke gezag automatisch een e-mail binnenkrijgt als er een bepaalde grenswaarde wordt bereikt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.