InfraTech 2019
02:38
20-12-2018

InfraTech 2019 is Future Proof

InfraTech is hét kennisplatform waar de opdrachtgevers, aannemers, ingenieursbureaus en toeleveranciers laten zien waarom de Nederlandse infrasector al jarenlang tot de wereldtop behoort. En InfraTech groeit nog steeds. Met circa 650 exposanten, seminars, workshops en belangwekkende sprekers draagt de beurs zijn steentje bij aan het Future Proof maken en houden van de Nederlandse infrasector. Samen met gastheren Rijkswaterstaat en de Gemeente Rotterdam en de strategische partners als Bouwend Nederland, CROW en De Bouwcampus vormt InfraTech bij uitstek een locatie om kennis op te doen en te delen.

De beursvloer is onderverdeeld in vier thema’s: Infra, Water & Riolering, Openbare Ruimte & Mobiliteit en Infra & Innovatie. InfraTech 2019 staat in het teken van actuele trends, die een belangrijke factor vormen binnen de infrasector: Duurzame Leefomgeving, Digitale Infra, Slimme Logistiek en Ketensamenwerking. 

Om samenwerking te bevorderen en kennisdeling te stimuleren worden er tijdens InfraTech 2019 tal van themapleinen met eigen programma’s ingericht, waarvan er een aantal hieronder wordt beschreven. Onderdelen die u niet wilt missen tijdens een bezoek aan InfraTech.

InfraTech 2019

InfraTech 2019 staat in het teken van actuele trends, die een belangrijke factor vormen binnen de infrasector.

Het Rijkswaterstaat Paviljoen
Gastheer Rijkswaterstaat pakt dit jaar groots en gastvrij uit: niet alleen biedt het paviljoen met RWS Zakelijk, Rijkswaterstaat Circulair, het Hoogwaterbeschermingsprogramma en Rijkswaterstaat Smart Mobility ruimte aan de vier beursthema’s, spoorbeheerder ProRail is dit jaar speciale gast. “Rijkswaterstaat en ProRail komen elkaar steeds vaker tegen”, vertelt Heidi Bouhuijzen van Rijkswaterstaat. “Dan is het goed om aan de markt te laten zien dat er overeenkomsten zijn. Samen ontwikkelen we op dit moment een interessant programma over verschillende projecten, maar bijvoorbeeld ook over de welbekende gezamenlijke Marktvisie.”

Gemeente Plein
Waar Nederlandse gemeenten evenals de Vereniging Stadswerk Nederland zich presenteren met uitdagende projecten en bijzondere oplossingen. Zo organiseert stadswerk-directeur Maarten Loeffen op donderdag 17 januari ‘Future Green City College Tour’ op het Gemeente Plein. Deze speciale College Tour is bedoeld voor studenten van de Hogeschool Rotterdam. Het thema van deze aflevering is: ‘Leisure in de stad’. “We willen een antwoord op de vraag wat de toenemende druk van festivals op parken betekent voor de inrichting van de stad. Dat past prachtig binnen het thema van InfraTech 2019: Future Proof. We gaan kijken welke maatregelen er in Rotterdam nodig zijn om de stad toekomstbestendig te houden.” Met de College Tour hoopt Loeffen aansluiting te vinden bij een jongere generatie stadsplanners. “We staan met onze vereniging al langer op het Gemeente Plein tijdens InfraTech. Dit jaar nemen we ongeveer 100 studenten mee. Als we die enthousiast weten te krijgen over de uitdagingen van de toekomst zijn we daadwerkelijk Future Proof.” 

InfraTech 2019

De beursvloer is onderverdeeld in vier thema’s: Infra, Water & Riolering,
Openbare Ruimte & Mobiliteit en Infra & Innovatie.

Rondom GWW Plein
Rondom GWW is verantwoordelijk voor het Rondom GWW Plein. Rondom GWW is een organisatie van verschillende MKB-bedrijven uit de Regio Rotterdam. Samen met de gemeente Rotterdam geeft zij concreet invulling aan een duurzame inrichting, beheer en onderhoud van de openbare ruimte.

 Nieuwe pleinen: Smart Mobility en Tunnels
De tijd dat infrastructuur alleen maar ging over asfalt en beton is voorgoed voorbij. InfraTech 2019 laat zien dat de infrasector in rap tempo verandert in een hightech-branche. Bewijs hiervan is te vinden op twee nieuwe pleinen op de beursvloer: het Smart Mobility Plein en het Tunnel Plein. Op beide pleinen presenteren ICT-dienstverleners, ingenieursbureaus, technologiebedrijven en traditionele bouwers zich gezamenlijk om te laten zien welke oplossingen er zijn om de toenemende drukte te bestrijden, assets met elkaar te laten communiceren, de veiligheid te vergroten en zelfs CO2-uitstoot tegen te gaan.

Overige pleinen zijn Provincie Boulevard, het VMS (Vereniging Modern Straatwerk) Plein, GeoBusiness NL Plein, het Ingenieurs Plein en het Start-up Plein.

InfraTech 2019

Rondom GWW is een organisatie van verschillende MKB-bedrijven uit de Regio Rotterdam.

InfraTech Innovatieprijs 2019
Worden het de IFD-bruggen in Noord-Holland of het samenwerkingsverband rondom de Nijkerkerbrug? Satellietmetingen wellicht? Of asfaltschade opsporen met Artificial Intelligence? De C2C rotonde of een circulaire snelweg? De Waste Shark misschien, die afval op oppervlaktewater opruimt? Op woensdag 16 januari reikt de minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, deze prijs uit in het speciale RWS-theater. Dan wordt ook de Cobouw-publieksprijs uitgereikt.  Het publiek kan vanaf 10 december via de website van Cobouw, stemmen op de verschillende innovaties om daarmee de winnaar van deze publiekprijs te bepalen. 

Kennisprogramma
Tijdens alle beursdagen wordt er een afwisselend programma aangeboden dat is gericht op het delen van kennis. Op website van InfraTech is het actuele kennisprogramma te vinden. 

De beurs vindt plaats van dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 januari 2019 in Rotterdam Ahoy. Een bezoek aan InfraTech is gratis als men zich vooraf registreert via www.infratech.nl.    

Tekst: Organisatie InfraTech
Beeld: CB Images

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom civiele techniek & infrastructuur

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

GROND/WEG/WATERBOUW partners

InfraTech 2019 volgeboektKandt BV