Platform over civiele techniek & infrastructuur
Infra Relatiedagen combineert netwerken met heel veel innovaties
Alle grote merken zijn vertegenwoordigd.

Infra Relatiedagen combineert netwerken met heel veel innovaties

Hoe ziet het materieelpark van de toekomst eruit? Het is één van de vele vragen die aan bod komen tijdens de Infra Relatiedagen 2022 die van dinsdag 29 tot en met donderdag 31 maart gehouden wordt in Evenementenhal Hardenberg. “We snakken ernaar elkaar weer live te zien”, zegt head of sales Oene La Gro van Easyfairs. “We zorgen voor een fantastische editie met het nieuwste materieel en heel veel netwerkmomenten. We merken aan alles dat de sector er weer behoefte aan heeft. Onze verwachtingen zijn hooggespannen.”

De zeven hallen van het complex zitten bomvol. La Gro: “Het belooft een prachtig programma te worden dat de bezoekers zal verrassen. Alle grote merken zijn vertegenwoordigd. We hebben meer dan 330 exposanten in de hallen staan. Met elke dag een reeks aan activiteiten. Opvallend is Hal 7 met daarin het Materieelpark van de Toekomst. Bezoekers vinden daar alles op het gebied van emissievrij materieel, variërend van veegmachines tot laadpalen en accuwagens. Alle toonaangevende aanbieders zijn aanwezig. ”

Een deel van de hal is omgetoverd tot één groot parcours met in het midden het Machinistencafé, waar zoals de naam al aangeeft machinisten uitleg geven over geëlektrificeerd materieel. Eén van de deelnemers in hal 7 is Infra Equipment die de eerste geschakelde accu trilplaat in Nederland presenteert. “En niet zonder trots”, zegt Wilant Bakkenes. Hij is bij Infra Equipment verantwoordelijk voor new business development. ” Omdat de motor emissievrij is, kan de machine zowel in slecht geventileerde ruimtes als in tunnels worden gebruikt, vertelt Bakkenes. De Swepac FB 200B en FB 300B werkt als een ‘gewone’ trilplaat, maar biedt minder hand-armtrillingen en maakt minder lawaai. De accu is goed voor twee uur continu gebruik, de oplaadtijd is ongeveer vier uur.

Bijzondere aandacht is er op Infra Relatiedagen op de eerste dag voor de toekomstige generatie die aan de slag moet in de Infrasector.

Voor Bakkenes is het geen keuze: “Alles moet elektrisch. Vanuit de bouwplaats zal de druk steeds groter worden om emissievrij te gaan werken, omdat dat straks wordt afgedwongen. We sorteren daar al op voor, bijvoorbeeld met de accu trilplaat, maar ook met elektrische schrankladers.” 

Oene La Gro: “De ontwikkeling is duidelijk. Er gebeurt enorm veel op dat gebied. Dat zul je op de hele beursvloer zien, en speciaal in Hal 7, waar ook de eerste elektrische veegwagen is te zien. Het is één van de vele innovaties op de beursvloer.”

Kenniscafé

Hoe test je je kennis en hoe leer je nieuwe dingen? Ook daarvoor wordt op de Infra Relatiedagen gezorgd. Bezoekers vinden in Hal 6 het kenniscafé waar InfraCampus-IKN tekent voor de Pubquiz. ‘Hoeveel woningen kun je verwarmen met Thermische Energie uit Oppervlaktewater?’ De vragen rollen er zo uit. Gerrit Hasperhoven, in het dagelijks leven adviseur riolering en stedelijk water en voorzitter van InfraCampus-IKN, is op Infra Relatiedagen 2022 presentator van de Pubquiz. Drie dagen lang, twee keer per dag vuurt hij in het Kenniscafé 25 vragen af op de deelnemers. In een half uur leidt hij bezoekers langs de grote thema’s van dit moment. Overigens is InfraCampus-IKN ook zelf met een aantal deelnemende bedrijven aanwezig op het IKN-plein. 

Head of sales Oene La Gro van Easyfairs.

Bijzondere aandacht is er op Infra Relatiedagen op de eerste dag voor de toekomstige generatie die aan de slag moet in de Infrasector. Oene La Gro: “Speciaal voor MBO en HBO studenten organiseren we een College tour. Daaraan nemen 25 bedrijven deel. Studenten gaan langs deze 25 bedrijven om een opdracht te vervullen. We willen ze vooral laten zien hoe veelzijdig het werk in de Infrasector is. We willen de studenten een stapje verder helpen, bovendien willen we op deze manier zorgen voor nieuwe aanwas.”

Infra Relatiedagen wordt van dinsdag 29 tot en met donderdag 31 maart gehouden in Evenementenhal Hardenberg. Aan de beurs nemen ruim 330 exposanten deel. Infra Relatiedagen is overzichtelijk ingedeeld rond de thema’s Waterbouw, Materieel & Machines, Infra algemeen en Wegenbouw & Aannemerij. 

Een ticket bestellen kan via de website infrarelatiedagen.nl/    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.