Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Infra Relatiedagen 2024 draait om de inhoud
Materieelpark van Heden en Toekomst editie 2023.

Infra Relatiedagen 2024 draait om de inhoud

Op 6, 7 en 8 februari 2024 ontmoet de gehele grond-, weg- en waterbouw elkaar op hét kennis- en netwerkevent van het jaar: Infra Relatiedagen! Het event brengt dit jaar een zee aan content. Dit is voor belangrijke doelgroepen als overheden, projectontwikkelaars, architecten, waterschappen, toeleveranciers, machinisten en (onder)aannemers de reden om een bezoek aan het event nu al te agenderen.

Meer dan 325 toonaangevende exposanten delen hun kennis en innovatie en +14.000 professionals maken kennis met de nieuwste trends en ontwikkelingen. Infra Relatiedagen groeit, mede dankzij de kwalitatieve content op het event. Hoe uit zich dat? 

Sfeerbeeld Infra Relatiedagen 2023.

Zes zones aan content

Een overvloed aan content op de beursvloer van Infra Relatiedagen. Zes verschillende zones zijn ingedeeld op de plattegrond die telkens bepaalde thema’s dieper zullen benaderen. Kennisoverdracht en dialoog staan hier centraal. Dit gebeurt bijvoorbeeld met interactieve sessies, geleid door sprekers die midden in het vak zitten en verschillende demonstraties.

1. Het Voortraject

De eerste beursdag start met het mini-symposium ‘Het Voortraject’ in samenwerking met Mateboer. Zes sprekers presenteren alle belangrijke stappen voordat de eerste spade de grond in kan. Het symposium is verdeeld in twee blokken. Het eerste deel richt zich vooral op de conditionering, vervolgens wordt in het tweede blok aandacht gegeven aan het bouwteam, het integraal project & GIS. 

2. Overheidspark

Het Overheidspark is een netwerk- en informatieplein waar de ontmoeting tussen overheden, aannemers en toeleveranciers wordt gefaciliteerd. Provincies presenteren hier hun plannen tot 2030 en praktische vraagstukken die hieruit voortvloeien worden met betrokkenen besproken.   

Maatschappelijke uitdagingen, duurzaamheidsopdrachten, nieuwe projecten en wet- en regelgeving zijn belangrijke pijlers voor de dialogen die op het Overheidspark worden gevoerd.

3. Openbare Verlichtingsplein

In samenwerking met TU Eindhoven wordt het Openbare Verlichtingsplein ingericht. Dertien exposanten presenteren de nieuwste lichtontwikkelingen. De exposanten worden op voorhand nauw betrokken bij de probleemstellingen die TU Eindhoven onderzoekt. Door een bundeling van kracht en kennis kunnen overheden en andere betrokkenen hier hun kennis ophalen als het gaat om Veiligheid, Circulariteit en Smart City. Enkele deelnemers zijn Signify, Nederlands Licht Instituut (NLI), Schréder en Swarco. 

Het Openbare Verlichtingsplein editie 2023.

4. College Tour

Op Infra Relatiedagen wordt ook veel aandacht gegeven aan de werknemers van de toekomst. Via de College Tour worden MBO- en HBO-studenten op een aansprekende, actieve en laagdrempelige wijze betrokken bij de branche. Ze krijgen gerichte informatie over producten, bedrijven en innovaties en komen in contact met geïnteresseerde bedrijven. Een leerrijke ervaring voor zowel de studenten als exposanten. 

5. Bouwplaats van de Toekomst

Tijdens Infra Relatiedagen 2023 is de koers naar emissieloos materieel ingezet, maar hoe werkt dit op de bouwplaats? Zowel vanuit exposant als bezoeker kwam de duidelijke vraag: Hoe gaan we elektrische machines inzetten op de bouwplaats? Hoe moeten we laden? Slaan we energie op?

Ondernemers krijgen voorlichting over subsidies, kunnen de cost of operation uit laten rekenen en worden geïnspireerd door A-spelers in de markt voor een soepelere overgang naar een zero emissie bouwplaats.

6. Straatwerk Plein

In samenwerking met Straatwerk Nederland wordt het Straatwerk Plein opgezet. Op het plein ligt de focus op kennisoverdracht. Hierbij worden verschillende lezingen gegeven in een informele setting.

Ondergrondse Infra Plein 

Vergeet de oogappel van dit jaar niet: Het Ondergrondse Infra Plein. Een unieke samenwerking tussen aannemers en opdrachtgevers met als doel de branche in een positief daglicht te zetten voor nieuwe instromers van ondergrondse infra. Op dit plein van maar liefst 600 vierkante meter worden demonstraties, speeddates, vacatures en netwerkmogelijkheden aangeboden.

Genoeg te beleven op Infra Relatiedagen 2024! Meer informatie rond de verschillende zones, de exposanten en het programma kun je vinden op www.infrarelatiedagen.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.