Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
“In tijden van nood leert men zijn vrienden kennen”

“In tijden van nood leert men zijn vrienden kennen”

De TKD verhuist definitief naar juni 2021

We schrijven 24 maart 2020. Terwijl ik bezig ben met het schrijven van een artikel, hoor ik het geluid van binnenkomende mail. Het mailvenster staat open en vanuit mijn ooghoek kijk ik even wie er aan de bel trekt. Ik schrik. “De TKD gaat definitief niet door!!!” kopt de onderwerp regel. Mail van bladmanager Frank Wekking. Een soort buikpuin maakt zich razendsnel meester van me.

Met lood in de schoenen draai ik het nummer van Frits Kuijper, organisator van de TKD. Wetend hoeveel moeite hij heeft gedaan om de perfecte beurs neer te zetten, verwacht ik een volkomen uit het veld geslagen Kuijper aan de lijn te krijgen. Niets is minder waar echter…

Een voor allen, allen voor een

Opgeruimd staat Kuijper me te woord: “Het is niet anders. Ook wij vallen ten prooi aan de maatregelen die nu eenmaal genomen moeten worden om het Coronavirus het hoofd te bieden. Natuurlijk heb ik dit zien aankomen, maar tot het allerlaatst heb ik de hoop gehouden dat we sneller met het hele land uit de zorgen zouden zijn. Daar zit je dan, met een totaal uitverkochte TKD qua exposanten. Met een weergaloos plan om bezoekers meer te geven dan waarvoor ze komen. Of ik me zorgen heb gemaakt dat de hele beurs op de schop zou gaan? Zeker. Maar… in de aanloop naar de TKD heb ik ook de mentaliteit in de GWW-sector leren kennen. Die is recht voor zijn raap en behoorlijk ‘hands on’. Daarom ben ik snel gestart met iedere exposant te mailen, bellen en te bezoeken. De uitkomst van alle overleg is hartverwarmend. 100% van de deelnemers heeft gezegd mee te gaan naar volgend jaar, juni 2021. Ik kan je zeggen dat dat wel iets met je doet, die saamhorigheid en de bereidwilligheid om elkaar door de misère te slepen. Als je al niet begreep waarom de sector zo ongelooflijk sterk is, dan begrijp je dat nu. Een voor allen, allen voor een!”

Vooruit blijven kijken is het devies

Kuijper heeft het steeds over het unieke DNA van de TKD, dat identiek is aan het DNA van de exposanten. “We gaan er volgend jaar een uitgesteld feest van maken. Met de beloofde sfeer, emotie en beleving, met nieuwe contact- en salesmomenten voor iedereen. Gelukkig is al het werk niet voor niets geweest. Tot het zover is, zorgen we ervoor dat we in contact blijven met elkaar. Tegen de tijd dat de beurs dan ook echt plaatsvindt, zijn de banden onderling alleen maar sterker geworden. Vooruit blijven kijken is het devies. Het allerbelangrijkste is dat we allemaal gezond blijven en levend uit deze nare nachtmerrie komen”, aldus Kuijper.

Wanneer we het Coronavirus achter ons hebben gelaten, staan we in een andere wereld, is de verwachting. Een wereld waarin de maatschappij waarin we leven aan den lijve heeft ondervonden hoe belangrijk samenwerken is. Elkaar helpen, elkaar iets gunnen. Kuijper ziet daarin ook de symbolische waarde van de TKD terugkomen: “Een noeste branche betekent niet dat we elkaar stoer aan het lot overlaten. De mannen en vrouwen in de sector hebben het hart op de goede plek zitten en op momenten als deze wordt daarvoor het bewijs geleverd. In tijden van nood leert men zijn vrienden kennen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.