Platform over civiele techniek & infrastructuur
IJzersterk in steiger- en ondersteuningsconstructies 
NL Steigers bouwt voor Van Hattum en Blankevoort alle steigers en ondersteuningsconstructies voor de Selectieve Onttrekking bij ’s werelds grootste zeesluis.

IJzersterk in steiger- en ondersteuningsconstructies 

Na ruim vijf jaar actief te zijn geweest voor Aannemersconsortium OpenIJ tijdens de bouw van Zeesluis IJmuiden in opdracht van Rijkswaterstaat, bouwt NL Steigers nu voor Van Hattum en Blankevoort ook alle steigers en ondersteuningsconstructies voor de Selectieve Onttrekking bij ’s werelds grootste zeesluis. 

NL Steigers is in 2016 opgericht en gespecialiseerd in voornamelijk de specifieke steigerbouw. “Denk dan de ondersteuningsconstructies of steigers bij bruggen, tunnels en sluisdeuren”, verduidelijkt Serdar Ort, directeur van NL Steigers. “In die hoedanigheid zijn we door het hele land actief en de afgelopen jaren een bijdrage mogen leveren aan prachtige projecten, zoals de renovatie van de Afsluitdijk en de vernieuwing van de Botlekbrug. Ook de bouw van de zeesluis in IJmuiden was een prachtig project voor ons, waar we dagelijks met gemiddeld 30 tot 40 steigerbouwers actief waren.”

NL Steigers werkt bij de Selectieve Onttrekking overwegend met steigermateriaal van derden, maar doet zo nu en dan een beroep op de eigen ruime voorraad.

Vertrouwd gezicht

NL Steigers is dus een vertrouwd gezicht op en rond het sluiscomplex. Reden voor Van Hattum en Blankevoort om voor de Selectieve Onttrekking ook een beroep te doen op de steigerbouwer. “Bij de Selectieve Onttrekking lopen gemiddeld 6 tot 8 mensen van ons”, vervolgt Serdar. “Het zijn relatief eenvoudige steigers en ondersteuningsconstructies die we voor dit project bouwen, zeker als je bedenkt dat we gewend zijn om met hangsteigers te werken. Hier werken gewoon van beneden naar boven, ook nog eens grotendeels op een voorbouwlocatie. Alleen de constructies rondom de landhoofden bouwen we in het werk.” 

Spoedklussen

NL Steigers werkt bij de Selectieve Onttrekking overwegend met steigermateriaal van derden, maar doet zo nu en dan een beroep op de eigen ruime voorraad. “Uiteraard zijn we volledig gecertificeerd als organisatie (VCA, Safety Culture Ladder, ISO 9001, ISO 14001) en zijn door heel het land actief. We worden geprezen vanwege onze flexibiliteit, want kunnen heel snel schakelen. Ook spoedklussen, bijvoorbeeld na een calamiteit waar snel op uitdagende plekken een steiger benodigd is, weten we altijd tot een goed einde te brengen. Dat wordt gewaardeerd.” Bij de Selectieve Onttrekking is NL Steigers nog tot volgend jaar zomer actief. “We hebben net een nieuwe fase aangenomen voor het bouwen van steigers, trappenhuizen en een werkplatform bij de bewegende delen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.