Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
IJzersterk in heiwerk
Door het samenvoegen van drie funderingsspecialisten met uiteenlopende expertises en vele tientallen jaren aan ervaring, is Heicombinatie SPS met recht ijzersterk in allround heiwerk.

IJzersterk in heiwerk

De combinatie heeft vele infraprojecten op zijn naam staan en laat zien dat zelfs het ambachtelijk heien van houten palen nog steeds actueel is. Een gesprek met een van de directeuren Gert-Jan Potveer.

Specifiek voor de infrasector vertrouwt SPS op zijn midi-klasse en grotere stellingen. “Zo hebben we vorig jaar in Muiden voor het project De Krijgsman de fundatie voor een noodbrug gerealiseerd bedoeld voor bouw- en woon/werkverkeer. Vervolgens is de bestaande en verouderde brug verwijderd en hebben we het palenmatras (1.000 palen) voor de nieuwe verkeersbrug gemaakt. Ook de geheide fundering voor de twee fiets- en voetgangersbruggen in dit plan zijn door ons aangebracht. Een mooi project waarbij vele disciplines samenkomen en waarbij we onze expertise maximaal hebben kunnen laten gelden.” SPS opereert landelijk. 

Heicombinatie SPS heeft een veelheid aan disciplines in huis. “Het varieert van het leveren en heien van stalen buispalen, schroefinjectiepalen en houten palen tot stalen damwand met verankering”, legt Potveer uit. “Daarbij zijn we gespecialiseerd in het aanbrengen van palen in beperkte ruimtes. Een doorgang van slechts 68 centimeter is voor ons al genoeg om een stevig fundament te realiseren. Ook richten we ons op funderingsherstel, betonwerk, kelderbouw en bodemsanering. Dit realiseren wij met name in trillingsvrije methodes, zoals de mini mortelschroefpalen en groutinjectiepalen. De laatste is zeer geschikt voor beperkte ruimtes waar een groot draagvermogen wordt gevraagd.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.