Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
IHC IQIP Presenteert nieuwe ontwikkelingen op vakbeurs Bauma in München

IHC IQIP Presenteert nieuwe ontwikkelingen op vakbeurs Bauma in München

  • Primeur: Fundex trainingssimulator
  • Nieuwe Fundex F2500 multifunctionele funderingsmachine
  • Nieuw online portal MIQIP
  • Hydrohammers: automatisch heien met de C-36; nieuwe S-350 Hydohammer;
    nieuw type sheetlegs

 

IHC IQIP is ook dit jaar uitgebreid vertegenwoordigd op de BAUMA, de grootste internationale bouwmachinevakbeurs ter wereld, die van 8 t/m 14 april wordt gehouden in München. Op stand FN.722/2 presenteert IHC IQIP een aantal noviteiten en innovatieve oplossingen.

IHC IQIP

Primeur: de IHC Fundex trainingssimulator

Dit jaar heeft IHC IQIP een primeur op de BAUMA: de IHC Fundex Simulator, waarmee elke stap van de diverse funderingsprocessen (virtueel) kan worden nagebootst. Zo kunnen operators worden getraind in grondverdringend boren, avegaar boren en in het heien in diverse bodemsoorten en dit alles met verschillende boordiameters. In de simulator kunnen alle verschillende parameters voor de processen worden ingevoerd, zoals diverse bodemsoorten en -structuren en externe invloeden als wind en regen. Zo leren operators op veilige en efficiënte wijze de diverse stappen in het funderingsproces te beheersen.  

De cabine van de simulator heeft dezelfde bedieningsconsole en besturing als de F3500, de meest populaire funderingsmachine uit de range van IHC IQIP. In plaats van ramen ziet de operator nu via een aantal grote schermen zijn verrichtingen.

Alle stappen van het funderingsproces zijn in te voeren en ook is het mogelijk om klantspecifieke applicaties aan te leveren voor speciale toepassingen.

Met de ontwikkeling van de simulator speelt IHC IQIP in op de toenemende digitalisering van besturingsystemen en funderingsprocessen. Het trainen van bepaalde processen werkt productieverhogend doordat operators meer geoefend zijn op de machines en draagt bij aan een betere veiligheid op de bouwplaats.

De simulator is onderdeel van het nieuw opgerichte IHC IQIP Training Centre. Behalve trainingen voor IHC Fundex-machines, worden ook trainingen aangeboden voor Hydrohammers, handling en lifting tools en control units, waarbij veiligheid, efficiëntie en kwaliteit voorop staan.

Nieuwe F2500 funderingsmachine

De populaire funderingsmachine van IHC Fundex, de F2500, is drastisch vernieuwd, verbeterd en uitgebreid. Op de BAUMA wordt het vernieuwde model getoond, dat onder meer is uitgerust met een krachtige Volvo motor van 515 kW (was 330 kW), geschikt voor diverse boor- en heimethodes, zoals grondverdringend boren, avegaar boren, CSM Cutter Soil Mixing, dubbele boorkasten, damwanddrukken en in-de-grondgevormde- en betonnen heipalen.

De nieuwe IHC Fundex F2500 kan palen semiautomatisch installeren dankzij het Pile Positioning System (PPS), dat met GPS technologie werkt. Door een digitaal palenplan naar de F2500 te sturen, kan de operator zijn machine naar de volgende locatie sturen. Bij benadering van de gewenste locatie positioneert de machine zichzelf automatisch naar het exacte punt. Voor in de grond gevormde palen is een gepatenteerde feeder, de zogenoemde Fundex STS Safe Tip Supply ontwikkeld, die automatisch de voetplaten/punten aan de paal plaatst en deze afdicht vlak voor dat deze de grond ingaat. Hiermee wordt een veilige, snelle en nauwkeurige installatie van palen gerealiseerd.

Nieuw online portal MIQIP

Het registreren van data en automatisch heien en installeren wordt steeds belangrijker. Daarom heeft IHC IQIP het nieuwe online portal MIQIP ontwikkeld dat op de BAUMA geïntroduceerd wordt. In dit portal kunnen klanten al hun funderingsgegevens en -apparatuur inzien. Tevens kan men inzien wanneer de apparatuur onderhoud behoeft.

De eerste editie van MIQIP is na de BAUMA beschikbaar voor de IHC Fundex funderingsmachines. Een versie voor Hydrohammers wordt later dit jaar geïntroduceerd.

Hydrohammers

IHC IQIP’s uitgebreide range Hydrohammers – hydraulische heihamers voor het onshore en offshore heien van stalen palen, damwanden en andere constructies – variëren in slagkracht van 30kJ tot 4000 kJ. De S-90 (slagenergie 90KJ) is één van de meest populaire heihamers van het bedrijf.

Op de BAUMA toont IHC IQIP nieuw ontworpen sheetlegs voor de S-90, die voor een betere geleiding zorgen en compacter zijn. Met een nieuw, geïntegreerd kantelmechanisme aan de sheetlegs is de hamer gemakkelijker overeind te zetten.

Een van de meest opvallende nieuwe functies is de optie van automatisch heien, waarbij het beheer van energie en slagkracht is geautomatiseerd voor optimale prestaties door middel van een nieuw besturingssysteem.

Het nieuwe C-36 besturingssysteem kan worden ingezet met alle Hydrohammers. Met de
C-36 kunnen alle hydraulische functies elektronisch worden beheerd en gemonitord, om de optimale slagkracht in te stellen onder alle omstandigheden. De bediening geschiedt met een touch screen, waarop gedurende het gehele heiproces in één oogopslag alle relevante informatie te zien is. Ook kan de operator de informatie op afstand inzien, bijvoorbeeld vanaf kantoor of een andere bouwplaats waar dan ook ter wereld. Dit alles draagt bij aan een overzichtelijker en veiligere werkomgeving zonder kabels.

Een andere nieuwe functie is Integrated Data Logging, waarbij alle gegevens van het heiproces automatisch worden opgeslagen. Ook kunnen de gegevens geëxporteerd worden via USB en GPS/GPRS, waardoor waar ook ter wereld vanachter een bureau of kantoor kan worden meegekeken en – wanneer nodig – tijdig service kan worden verleend.

Ook kondigt IHC IQIP de S-350 Hydrohammer aan, bedoeld voor het marktsegment tussen de types S-280 en S-500. De S-350 is binnenkort beschikbaar in de huurvloot. De nieuwste hamer is ook beschikbaar voor verkoop.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.