Platform over civiele techniek & infrastructuur
Iedere infraprofessional kan zelf digitaal inmeten

Iedere infraprofessional kan zelf digitaal inmeten

Als ondernemer in de infrasector, ben je ongetwijfeld op zoek naar manieren om het uitvoeren van je werk gemakkelijker te maken en te blijven bouwen. Bouwen aan je bedrijf, bouwen aan Nederland. Eén van de mogelijkheden om dat te doen is door zelf digitaal inmeten, wat steeds meer de standaard wordt. Dankzij haar eigen UNI-GR1 digitale ontvanger en bijbehorende software, laat marXact tijdens de Infra Relatiedagen zien hoe jij in slechts 20 minuten een landmeter wordt.

Voorbereiding, uitvoering en evaluatie

marXact’s Jürgen Everts: “Centimeter nauwkeurige data helpt tijdens alle fasen van een infraproject. Van een gedegen voorbereiding tot soepele uitvoering en een accurate evaluatie na oplevering. Door zelf ontwerpen uit te zetten of punten in te meten, kun je een nauwkeurige planning met gedetailleerde offerte maken. Je weet immers wat de huidige situatie van bijvoorbeeld een aan te leggen weg is, hier pas je je plan op aan. Hetzelfde geldt voor je offerte; je weet hoeveel werk verzet moet worden en hoeveel tijd dat kost, daar baseer je je voorstel op. Je kunt zelfs gerichter materiaal inkopen.”

Tijdens de uitvoering kun je de procesvoortgang gemakkelijker bijhouden, bijvoorbeeld door het onmiddellijk reviewen van ingemeten punten, lijnen en polygonen. Zo zie je al gauw waar nieuw asfalt wordt gestort of kabels en leidingen gelegd. “Dat kan je zelfs in real time bijhouden en zo je collega’s in het veld ondersteunen. Na het project kun je alle informatie gebruiken voor een zorgvuldige evaluatie met je opdrachtgever(s) en samenwerkingspartners”, vult collega Mustafa Cakiroglu aan. 

Eigen hard- en software

marXact maakt digitaal inmeten mogelijk voor iedereen die met een smartphone overweg kan, van grondwerker tot uitvoerder. Hiervoor ontwikkelt en produceert het bedrijf zelf alle benodigde hard- en software, het geheel kun je ervaren tijdens de Infra Relatiedagen. Cakiroglu: “We meten met de UNI-GR1. Dit is een digitale GNSS ontvanger die satellietsignalen ontvangt en gebruikt om een nauwkeurige positie te bepalen. Hiermee kunnen gebruikers punten, lijnen of polygonen inmeten en opslaan. Om het inmeten eenvoudig te maken, hebben we gemakkelijk te gebruiken software ontwikkeld: UNI-Connect. Alle ingemeten data wordt direct naar de eigen UNI-Cloud omgeving gestuurd, waar je de data weer makkelijk kan omtoveren naar een AutoCAD-tekening, je eigen GIS-omgeving of ander bestand. Doordat je kunt inloggen in de cloud vanaf kantoor, het veld of vanuit huis, wordt je proces optimaler. 

Wij geloven in samenwerking en infraprofessionals ondersteunen, daarom zijn onze producten open en te integreren met die van andere bedrijven. Zo gebruikt BAM Energie & Water onze UNI-GR1’s in combinatie met DiaFlow voor het inmeten van huisaansluitingen en doet de Siers Groep hetzelfde, maar dan in combinatie met de software van GOconnectIT. Het kan allemaal.”

4 cent per meter

Zelf de ontvanger in de hand nemen biedt nog meer voordelen, waaronder

  • Je aankoop snel terugverdienen dankzij inmeten voor 4 cent per meter
  • Zelf inmeten of een projectlocatie recht of wat schuin ligt
  • Referentiepunten maken voordat het ontwerpproces kan beginnen
  • Werken met een geïntegreerde KLIC-viewer in de hand
  • Controle houden over processen, projecten en ingemeten data
  • Succesvolle projectevaluaties dankzij opnieuw inmeten
  • Uiteindelijk, tevreden klanten met goed uitgevoerde opdrachten

Infra Relatiedagen

Everts: “Tijdens de Infra Relatiedagen vind je ons bij stand 585 voor al jouw vragen. Ook kunnen wij naar buiten waar je zelf aan de slag kan en ervaart hoe gemakkelijk je bijvoorbeeld een nieuw wegdek of stoplichten inmeet. Zo word je zelf een landmeter in nog geen 20 minuten! Mustafa en ik maken graag kennis met je én laten jou kennis maken met deze nieuwe mogelijkheden. Je zou zelfs aan het eind van de dag met een complete set naar huis kunnen! Lukt het niet om langs te komen tijdens de beurs? Dan komen we graag langs voor een demo op locatie!”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.