Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
IBEX GS of HS: één letter maakt een groot verschil

IBEX GS of HS: één letter maakt een groot verschil

IBEX HS vormt interessant alternatief voor traditionele gassloophamer

Sinds de lancering in 2013 zijn ze al populair bij sloopbedrijven wereldwijd. De door Dehaco op de markt gebrachte IBEX sloophamers zijn vooral bekend om de GS-serie. Toch is de minder bekende HS-lijn steeds vaker een interessant alternatief voor de traditionele gassloophamer.

De GS- en de HS-serie zijn twee hoge kwaliteit hamers en zijn beide geschikt voor de klussen. Daar houden de gelijkenissen dan ook op. Beide types werken op verschillende manieren, gebruiken andere onderdelen en hebben een ander uiterlijk. Het GS-type sloophamer is perfect te combineren met graafmachines van 800 kg tot 60 ton, waar het HS-model beter kan worden gecombineerd met graafmachines van 30 t/m 100 ton, zo licht Dehaco de verschillen toe.

Ingebouwde veiligheid

De HS-serie (wat staat voor Hydraulic Silenced) beschikt over een aantal slimme systemen waar machinisten heel blij van worden. Zoals ingebouwde veiligheidsfuncties om te voorkomen dat de sloophamer overbelast wordt. Daardoor kan het maximale rendement uit de olietoevoer worden gehaald en wordt alle energie van de hamer omgezet naar slagkracht. Slimme ventielen zorgen ervoor dat de sloophamer constant slaat. Prettig voor de machinist en dit voorkomt onaangename verrassingen tijdens het werk.

Ook is er minder onderhoud nodig voor de HS-modellen, omdat er geen stikstofkamer aanwezig is. Dehaco: “Het ontwerp van de hamer en de ophanging in de kast vermindert de terugslag naar de graafmachine. Dat zorgt dus voor een lekker comfortabele cabine. Naast een rustige werkplek, zorgt het ook voor minder slijtage aan de graafmachine.”

Een IBEX 4000 GS gasgevulde sloophamer in actie.

De HS-types zijn vooral aantrekkelijk op klussen waar het nodig is om langere periodes achter elkaar te werken. In mijnen, bij het slopen van fundering, zelfs bij het slopen van de voet van windmolens. Daarnaast is de hoge frequentie die de HS-serie heeft juist heel voordelig wanneer er wordt gewerkt in steengroeven. 

Enorme slagkracht

Het GS-type hamers (GS staat voor Gas Silenced) is niet voor niets al jaren super populair. Dit heeft te maken met de enorme slagkracht die ze produceren. Zodra ze aan een juist afgestelde graafmachine hangen, kunnen deze krachtpatsers worden ingezet voor alle soorten werkzaamheden.

“De enorme kracht die ze produceren heeft te maken met de aanwezige stikstofkamer”, licht Dehaco toe. “Hierin wordt gebruik gemaakt van de terugslag van de hamer: energie wordt opgeslagen tot het moment dat het nodig is en wordt omgezet naar extra slagkracht, net zoals bij het regeneratiesysteem van een elektrische auto. Naast de extra slagkracht zorgt de stikstofkamer er ook voor dat er minder trillingen terugvloeien naar de machinedrager.” 

De GS-serie is geschikt voor alle soorten sloopwerkzaamheden, zowel groot als klein. Voor dagelijks gebruik of voor af en toe. Ze zijn altijd klaar voor de volgende klus en met het hoge rendement dat ze produceren kan iedere klus snel en veilig worden afgerond.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.