Platform over civiele techniek & infrastructuur
Bouwmat

Hyundai gaat haar graafmachines af fabriek voorbereiden voor Engcon draaikantelstukken

Hyundai Construction Equipment in Europa (HCEE) maakte op ‘s werelds grootse machinebeurs Bauma 2019 bekend dat zij het traploze proportionele besturingssysteem DC2 af fabriek op haar graafmachines gaan toepassen. Dit besluit houdt in dat graafmachines van Hyundai vanaf de levering klaar zijn voor gebruik met Engcon draaikantelstukken. “Wij zijn er uiteraard trots op dat wij […]

tevrd1ea

16 april 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Hyundai Construction Equipment in Europa (HCEE) maakte op ‘s werelds grootse machinebeurs Bauma 2019 bekend dat zij het traploze proportionele besturingssysteem DC2 af fabriek op haar graafmachines gaan toepassen. Dit besluit houdt in dat graafmachines van Hyundai vanaf de levering klaar zijn voor gebruik met Engcon draaikantelstukken. “Wij zijn er uiteraard trots op dat wij de voorkeursleverancier van Hyundai zijn geworden”, zegt Krister Blomgren directeur van Engcon.

Het eerste model van een voor Engcon voorbereide graafmachine werd op de Bauma Beurs 2019 geïntroduceerd. Het Engcon besturingssysteem DC2 en MIG2 bedieningshendels worden direct in de graafmachine geïntegreerd, en vereenvoudigen de aankoppeling van een Engcon draaikantelstuk.

“We zijn blij en trots dat Hyundai hun graafmachines voor onze draaikantelstukken gaat voorbereiden. Steeds meer fabrikanten zien de mogelijkheden van onze producten en de mate waarin ze hun graafmachines effectiever kunnen maken. In sommige gevallen kan een draaikantelstuk graafwerkzaamheden zo’n 50% effectiever maken”, zegt Krister Blomgren, directeur van Engcon.

Engcon draaikantelstukken

In de beginfase zullen Hyundai’s graafmachines met uitrusting van Engcon uitsluitend op de Europese markt verkrijgbaar zijn. Het uiteindelijke doel is om dit in de toekomst ook globaal aan te bieden.

“Het lijkt ons verstandig om op de Europese markt te beginnen. Europa is niet alleen op meerdere manieren klaar voor deze technologie, maar het is ook dichterbij voor ons in Zweden om Hyundai in de initiële fase van onze samenwerking goed bij te kunnen staan”, aldus Krister Blomgren.

Hyundai licht het besluit als volgt toe: “Wij zien een enorm potentieel in de draaikantelstukken van Engcon, aangezien ze het werk vereenvoudigen en efficiënter maken. Daarom hebben wij er de voorkeur aan gegeven om deze oplossing in onze machines te integreren”, zegt Peter Sebold, productspecialist bij HCEE.

Engcon draaikantelstukken

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%