Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Hypermoderne betonplatenfabriek voor automatische productie van gebezemde platen en hoeklijnplaten
De hoeklijnplaten en gebezemde platen, die in de nieuwe fabriek geproduceerd worden, dragen allemaal het KOMO-certificaat en voldoen daarmee aan de hoogste eisen.

Hypermoderne betonplatenfabriek voor automatische productie van gebezemde platen en hoeklijnplaten

Ze hebben beslist niet stilgezeten bij Zwaagstra Beton in Hoogeveen. In de afgelopen drie jaar heeft het bedrijf maar liefst tot twee keer toe een nieuwe productielocatie neergezet, als uitbreiding op de bestaande fabrieken. “Niet alleen de vraag in aantallen neemt toe”, zegt André Veerkamp, accountmanager bij Zwaagstra, “maar ook de vraag naar kwaliteit en nieuwe producten.”

Waar Zwaagstra eerst al een imposante productiehal voor keer- en silowanden in gebruik nam, volgde slechts anderhalf jaar later een betonplatenfabriek. “Uitgerust met de modernste productiemachines die op een dusdanige innovatieve manier zijn ingericht dat het bijdraagt aan een optimaal logistiek proces”, volgens Veerkamp. “Hiermee breiden wij onze productiecapaciteit opnieuw significant uit.”

Prachtig productieproces

De fabriekshal is ingericht met een carrousel waarbij de platen bijna volledig geautomatiseerd worden geproduceerd. “Maar liefst negen dansende robots verrichten allerlei handelingen”, begint Veerkamp. “Van het aanbrengen van de bekistingsolie tot aan het in de plaat borstelen van de bezemstructuur, alles geschiedt geautomatiseerd. Een prachtig proces”, vindt Veerkamp. 

De gebezemde betonplaten hebben een structuur voor extra grip en zijn daarmee geschikt voor o.a. voetpaden, wandelstroken en opslagterreinen waar veel transport of voetgangersverkeer is.

Gebezemde platen

De gebezemde betonplaten hebben een structuur voor extra grip en zijn daarmee geschikt voor o.a. voetpaden, wandelstroken en opslagterreinen waar veel transport of voetgangersverkeer is. Alle stalen mallen met afmeting 200×200 cm zijn in eigen beheer door Zwaagstra geproduceerd. “Inmiddels zijn we ook gestart met de productie van 20 cm hoge mallen, omdat de vraag naar dikkere betonplaten toe neemt. Het bouwverkeer wordt steeds zwaarder en dikte 20 cm kan een aslast van 40 ton dragen. Eind van dit jaar hebben we een magazijn vol nieuwe mallen en kunnen we de capaciteit volledig benutten.” Uiteraard zijn alle betonplaten die uit deze fabriek rollen, weer KOMO gecertificeerd, zoals we dat van Zwaagstra gewend zijn.

Betonplaten met stalen hoeklijn

Komend jaar zal Zwaagstra naast de gebezemde platen ook gebezemde betonplaten met een stalen hoeklijn gaan produceren in de diktes 14, 16 en 20 cm. “Zodra we een flinke voorraad met hoeklijn hebben staan zullen we de GWW-markt hier attent op gaan maken. Daarnaast gaan we komend jaar ook actiever aan de slag op de Duitse markt. We hebben een zeer ervaren Infra-man aangenomen om de verkoop Infra te versterken en om te pionieren in Duitsland”, zegt Veerkamp tot besluit.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.