Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Hulp- en ondersteuningsconstructies in staal
Broeze Nijverdal heeft in opdracht van Van Hattum en Blankevoort een grote diversiteit aan stalen hulp- en ondersteuningscontructies geleverd voor Gemaal Oudenhoorn.

Hulp- en ondersteuningsconstructies in staal

Onderscheidend in diversiteit

Broeze Nijverdal heeft in opdracht van Van Hattum en Blankevoort een grote diversiteit aan stalen hulp- en ondersteuningscontructies geleverd voor Gemaal Oudenhoorn van waterschap Hollandse Delta, zowel civiel als bouwkundig. Het waarborgen van de beoogde levensduur van de staalconstructies vroeg volgens calculator Remco Horenberg een uitgekiend samenspel tussen de conservering enerzijds en de materiaaldikte anderzijds. 

Het leveren van een diversiteit aan constructies waarin elk onderdeel specifieke aandacht nodig heeft, dat is de kracht van Broeze, zegt Remco. “Zowel bij kleine als grote projecten richten we ons op diversiteit. Daarin maken we echt het onderscheid. En dat was ook precies wat hier bij Gemaal Oudenhoorn gevraagd werd: een diversiteit aan stalen hulp- en ondersteuningscontructies voor toepassing binnen- en buitendijks. Buitendijks hebben we bijvoorbeeld voor de uitstroomlocatie het loopbordes met leuningwerk geleverd, evenals het kroosrooster in de uitstroombak en de vuilroosters die de bak afdichten. Binnendijks hebben we een aantal ondersteuningscontructies voorzien met leuningwerk en kunststof roosters alsmede de bouwkundige staalconstructie voor de opbouw van het pomphuis.”

Het leveren van een diversiteit aan constructies waarin elk onderdeel specifieke aandacht nodig heeft, dat is de kracht van Broeze.

Projectspecifieke oplossingen

Aan de beoogde ontwerplevensduur van 100 jaar voor dit project heeft Broeze op verschillende manieren invulling gegeven. “Een deel van de constructies is thermisch verzinkt en 2-laags gepoedercoat, terwijl we voor een aantal onderdelen bewust hebben gekozen om ze niet te conserveren. Hier werd de oplossing gevonden in een grotere materiaaldikte, zoals voor het kroosrooster. Deze bevindt zich continu in het water, is iets zwaarder gedimensioneerd en mag dus een stuk afroesten”, legt Remco uit. “We zijn sterk in het meedenken bij dit soort projectspecifieke oplossingen en ook in het aantoonbaar maken van de kwaliteit. Het projectspecifieke kwam bij dit project ook terug in de montage en fasering. We volgden nauwgezet de planning van de aannemer, zodat we bovendien van elkaars voorzieningen gebruik konden maken voor een efficiënte en veilige montage.”

Broeze is met meer dan 100 jaar ervaring een bekende en erkende speler in de markt. Het bedrijf is uitgebreid gecertificeerd conform onder meer ISO 9001, ISO 3834-2, VCA en de NEN-EN 1090 tot en met executieklasse 4. “Ook zijn we bekend met aanvullende eisen vanuit Rijkswaterstaat zoals de ROK 1.4 en de ROK 2.0 en werken we conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.