Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Hoogwaardige geotechnische afdichtingsconstructies
Secugrid®, gewapende grondconstructie, project A2 Hooggelegen.

Hoogwaardige geotechnische afdichtingsconstructies

Prosé Geotechniek heeft een lange historie in het leveren en installeren van geotechnische materialen in binnen- en buitenland. Het bedrijf vertrouwt al sinds de oprichting in 1990 op de hoogwaardige geosynthetische kunststoffen van de NAUE groep. Begin dit jaar zijn beide bedrijven een joint venture aangegaan en opereren sindsdien onder de vlag van NAUE Prosé Geotechniek in Nederland. Daarmee is het diensten- en productaanbod verder uitgebreid met onder meer een ingenieursbureau, onderzoekslaboratorium en een duurzame lijn aan minerale afdichtingsmaterialen.

NAUE Prosé Geotechniek is gespecialiseerd in het creëren van bodembeschermende voorzieningen door middel van hoogwaardige geosynthetische afdichtingsconstructies. “We zijn actief in de industrie, milieu & infra en in de waterbouw”, begint Peter Prosé. “Denk dan aan HDPE-afdichtingsconstructies voor onder andere de bouw van bassins, stuwdammen, kanalen, tunnels en opslag- en stortplaatsen. In de loop der jaren hebben we best wel wat spraakmakende projecten mogen uitvoeren. Eén daarvan is zelfs zichtbaar op Google Earth.” Prosé doelt dan op het 50.000 m² grote waterbassin in een recreatiepark van de Kuwait Oil Company midden in de woestijn. Ook bij de staatsoliemaatschappij van Suriname is NAUE Prosé Geotechniek de vaste leverancier. “Hier komen we al bijna twintig jaar met veel plezier.”

Bovenafdichting stortplaats met Carbofol® 2.0 mm en een bentonietmat Bentofix® NSP 5300.

In Nederland heeft Prosé vooral naam gemaakt bij de aanleg en afdichting van opslag- en stortplaatsen. “We hebben dertig jaar geleden aan de basis gestaan van de vuilstortplaats in Joure en hebben hier recent nog een uitbreiding van 25.000 m² gerealiseerd. In totaal hebben we hier ruim 3.000.000 m² aan HDPE afdichtingsconstructies gemaakt. Bij de grootste stortplaats van Nederland die gefaseerd wordt getransformeerd tot een recreatiegebied hebben we de eerste fase voorzien van een bovenafdichting en eindafwerking, goed voor ruim 500.000 m². En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar ook in de infrasector zijn we regelmatig actief. Zo hebben we voor de kolenopslag van energiecentrale RWE in Delfzijl ruim 180.000 m² aan onderafdichting verzorgd, inclusief een lekdetectiesysteem. Daarnaast hebben we vele honderdduizenden vierkante meters aan geogrids toegepast in grootschalige infraprojecten zoals de Centrale As, uitbreiding A2 ’s-Hertogenbosch-Eindhoven en recent nog 220.000 m² ten behoeve van de geluidswal Barendrecht aan de A15.”

Voor het creëren van bodembeschermende voorzieningen gebruikt NAUE Prosé Geotechniek in de meeste gevallen HDPE Carbofol® van NAUE. “Deze HDPE-afdichtingen kenmerken zich door een hoge dichtheid en worden geleverd met KIWA-certificaat. Onze monteurs zijn ook KIWA-gecertificeerd”, benadrukt Prosé. “In het kader van duurzaamheid merken we ook een toenemende vraag naar minerale afdichtingen. NAUE Bentofix® bentonietmatten winnen aan populariteit voor afdichtingen tegen vloeistoffen en gassen in verschillende toepassingsgebieden, maar ook op stortplaatsen. De afgelopen jaren hebben we Bentofix® succesvol toegepast als minerale boven- en tussenafdichtingen. Het natuurlijke natriumbentoniet garandeert in de inbouwfase een directe en vereiste zwelcapaciteit, om eventueel onverwacht optredende mechanische beschadigingen veilig af te dichten.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.