Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmateriaal & bouwmachines
Hoogwaardige afsluitboom-installaties voor elke situatie
RhB geplaatst bij een nieuwe tunnel te Nijverdal. Ieder gewenst type vangrail sluit naadloos aan op deze afsluitboomkast.

Hoogwaardige afsluitboom-installaties voor elke situatie

Het resultaat is een uitgebreide, professionele lijn producten die niet alleen uitblinkt in kwaliteit en betrouwbaarheid, maar ook nog eens nagenoeg onderhoudsvrij is. Eén van de vindingen waarmee het bedrijf het verschil maakt, is de afsluitboomkast RhB voor (tijdelijke) rijbaanscheidingen. Een product dat de veiligheid van de weggebruikers centraal stelt en altijd een oplossing biedt. Zelfs wanneer de ruimte ter plekke beperkt is…

Voortgekomen uit de gelijknamige machinefabriek heeft Rusthoven Verkeerstechniek de afgelopen jaren mooie stappen gemaakt. Inmiddels omvat het assortiment van het vanuit Leek (Groningen) actieve bedrijf verschillende types afsluitboominstallaties. Technische hoogstandjes van topkwaliteit die, inclusief de bekende rood-witte slagbomen, op maat worden geleverd aan uiteenlopende opdrachtgevers. In Nederland, maar ook daarbuiten. “Onze elektromechanisch aangedreven afsluitboominstallaties worden allemaal van thermisch verzinkt staal gemaakt en zijn leverbaar in een kleur naar wens”, zegt commercieel directeur Martin Nanninga. “Daarnaast zijn ze buitengewoon betrouwbaar en kunnen ze vele jaren mee. Zónder noemenswaardig onderhoud.”

De solide en robuust vormgegeven RhB (inclusief inspectieluik aan de achterzijde) is gereed voor installatie nabij de Rotterdamsebaan.

Solide basis

Dat laatste heeft te maken met het feit dat de slimme productontwerpen van Rusthoven grotendeels gebaseerd zijn op de principes uit bruggenbouw. Zo is elke installatie qua overbrenging voorzien van een krukdrijfstangmechanisme dat krachtenuitoefening en belastingen volledig opheft en dus slijtage voorkomt. De opdrachtgever is dan ook altijd verzekerd van een product dat, als onderdeel van de veiligheidsketen, niet faalt op het moment dat het wordt ingezet. “Bovendien heb je vanwege het nagenoeg onderhoudsvrije karakter ervan geen reserveonderdelen nodig”, aldus Nanninga. “Kortom, met onze producten kiest de klant in elke situatie voor een passende, verantwoorde en tegelijk kostenefficiënte oplossing waar hij tientallen jaren lang zo goed als geen omkijken naar heeft.”

Altijd passend

Speciaal voor het gebruik in (tijdelijke) rijbaanscheidingen biedt Rusthoven Verkeerstechniek de afsluitboomkast RhB. Dit uit thermisch verzinkt staal gemaakt product wordt geleverd met een of twee slagbomen die elke weg met een breedte tot 10 meter veilig afsluiten. “De RhB is met een scherpe focus op veiligheid ontworpen volgens de richtlijnen in de VOBB (NEN 6786) en kan worden toegepast voor openbare wegen en tunnels”, licht Nanninga toe. “Ook als de ruimte ter plekke beperkt is of zelfs ontbreekt. Qua vorm is dit type namelijk zodanig ontworpen dat het eenvoudig te integreren is met stepbarrier-profielen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is de barrier op de gewenste plaats te onderbreken en daar de kast te plaatsen. Het past altijd.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.