Platform over civiele techniek & infrastructuur
Nieuws

Hogeschool Leiden en TBI-bedrijven tekenen voor uitbreiding campus

Unknown

Tekst | illustratie: DP6 architectuurstudio

3 maart 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

“Mooi dat we zo gezamenlijk het onderwijs in Leiden meer de ruimte kunnen geven.”

Hogeschool Leiden heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt en telt inmiddels 12.500 studenten en ruim 1.200 medewerkers. “Een uitbreiding van onze campus is door deze groei hard nodig”, aldus Franziska Brouwer, directeur Facilitair Bedrijf & Huisvesting van de Hogeschool Leiden. “We willen ook in de toekomst een grote diversiteit aan opleidingen, onderwijsactiviteiten en mensen onder één dak mogelijk maken. Ontmoeting en interactie zijn een waardevol onderdeel van het studeren en die staan centraal bij de uitbreiding van de campus.”

Oplevering in 2022

Samen met architectuurstudio DP6 heeft de hogeschool het project zelf uitgewerkt, tot en met het definitief ontwerp aan toe. J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros zijn verantwoordelijk voor het technisch ontwerp tot en met de realisatie, waarbij J.P. van Eesteren de bouwactiviteiten verzorgt en Croonwolter&dros de installaties. Beide bedrijven zijn onderdeel van TBI, een netwerkorganisatie op het gebied van techniek, bouw & ontwikkeling en infra. De bouw gaat volgende maand beginnen, de oplevering moet eind 2022 plaatsvinden. 

Ruimtelijke opzet

Het nieuwe gebouw wordt via een atrium verbonden met de achterzijde van de bestaande bebouwing van de hogeschool. “Conform de wensen van zowel de medewerkers als de studenten van Hogeschool Leiden wordt het zeslaagse gebouw van zo’n 9.600 vierkante meter vrij ruimtelijk opgezet”, licht Marco Peppel, directievoorzitter J.P. van Eesteren, toe. “We zijn trots dat we hiermee een bijdrage kunnen leveren aan kennisontwikkeling en -uitwisseling van de toekomst. Het gebouw biedt daar in de toekomst alle mogelijkheden toe; net als aan ontmoeting en ontspanning.” 

“We ondersteunen onderwijsinstellingen graag actief bij hun ambities”, vult Mark van Wordragen, directeur Croonwolter&dros aan. “Zo worden de klimaatinstallaties bijvoorbeeld modulair gebouwd, voor een optimaal ruimtegebruik in het gebouw.”

Over Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden telt vijf faculteiten met in totaal 26 voltijdopleidingen. Wij zijn een open en toegankelijke hogeschool, waar studenten de mogelijkheid krijgen om eigen keuzes te maken. Door onze compacte campus en ons slimme studieprogramma is er alle ruimte voor persoonlijke begeleiding van onze studenten. Wij staan voor kwaliteit en goed, inspirerend en toekomstbestendig onderwijs, gerealiseerd door een vakkundig en enthousiast docententeam.

Over Croonwolter&dros en J.P. van Eesteren

J.P. van Eesteren is een landelijk opererende utiliteitsbouwer. De projectportefeuille omvat een mix van nieuwbouw en herbestemming, verduurzaming en planmatig onderhoud van bestaand vastgoed. Met vestigingen in Gouda, Amsterdam en Houten ontwikkelt, ontwerpt, realiseert en onderhoudt J.P. van Eesteren technisch en organisatorisch complexe projecten; projecten met een hoog ‘bouw IQ’. J.P. van Eesteren staat voor: gebouwen slimmer maken. 

Croonwolter&dros loopt al meer dan 140 jaar voorop bij nieuwe ontwikkelingen. Ook in deze tijd, waarin de rol van techniek steeds belangrijker wordt, zijn wij een aanjager van nieuwe technologische ontwikkelingen. Met een omzet van 550 miljoen en 3.000 medewerkers is Croonwolter&dros een van de grootste, in elektrotechniek, werktuigbouwkunde, automatisering en informatisering gespecialiseerde, techniekbedrijven van Nederland. Croonwolter&dros is actief in utiliteitsbouw, industrie en infra en heeft vestigingen in heel Nederland.

Croonwolter&dros en J.P. van Eesteren zijn onderdeel van TBI, een groep van ondernemingen die met elkaar en met klanten en partners de leefomgeving van de toekomst maken. 

Meer informatie: jpvaneesteren.nlcroonwolterendros.nl en tbi.nl.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht