Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Hogere graafmachine efficiëntie

Hogere graafmachine efficiëntie

Dankzij SQ volautomatische snelwisselsystemen en tiltrotators voor infra en sloop

Als snelst groeiende fabrikant van tiltrotators en snelkoppelingen ter wereld, biedt het Zweedse bedrijf Steelwrist AB diverse apparatuur die graafmachines veelzijdiger, preciezer en winstgevender maakt.

Tom van Baars, country manager Benelux bij Steelwrist merkt dat de GWW-, sloop- en inframarkt volop in beweging is. “Een bepaalde klus vraagt om een uitrustingsstuk en dat uitrustingsstuk vraagt om een graafmachine. Niet andersom. En precies dát is ons uitgangspunt bij het verhogen van de graafmachine efficiëntie.” Steelwrist ontwikkelt, produceert en verkoopt tiltrotators, snelwissels, accessoires en hulpstukken voor graafmachines en graaflaadcombinaties.

Tiltrotator

“Hoe ingewikkelder het werk, hoe hoger de productiviteit is wanneer er een tiltrotator wordt gebruikt”, zegt Van Baars. De Steelwrist tiltrotators hebben een lage bouwhoogte, een grote kantelhoek en een unieke verhouding tussen kracht en gewicht dankzij de gietstalen delen. “Het is de meest compacte en geoptimaliseerde tiltrotator op de markt. Maar wanneer er vaak van uitrustingsstuk wordt gewisseld, is een snelwisselsysteem een must.”

Volautomatische snelwisselsystemen

“Onze SQ techniek verandert snelwissels en tiltrotators in volautomatische koppelingen van hydraulische en elektrische verbindingen die direct tot stand worden gebracht in één beweging. De machinist hoeft de cabine niet te verlaten om van uitrustingsstuk te wisselen. Mooi toch? Zo wordt een graafmachine een echte toolcarrier en kunnen we snelheid en efficiëntie waar maken.” De SQ snelwisselaar van Steelwrist is volkomen compatibel met de in de markt geldende (symmetrische) standaard. In de praktijk ziet Van Baars dat klanten, die voorheen met aparte graafmachines werkten voor sloop en infra, deze nu combineren. “Zo is het machinepark veelzijdig inzetbaar.”

Dankzij Front Pin Technologie op onze SQ wissels is het gelukt om het hoge veiligheidsniveau vast te houden zonder gebruik te hoeven maken van ingewikkelde en dure systemen met sensoren en dergelijke. Daarmee is het geschikt voor alle aansturingssystemen, of de graafmachine nu klein, groot, nieuw of gebruikt is.

 

Verhoogde veiligheid voor alle graafmachines met de symmetrische snelwissels met Front Pin Lock

Wet- en regelgeving rondom veiligheidsaspecten worden alsmaar aangescherpt. “Een goede zaak”, vindt Van Baars. ”Klanten vragen daardoor steeds vaker om veiliger snelwissel oplossingen. Met de gepatenteerde Front Pin Lock techniek realiseren wij een verhoogde veiligheid voor alle graafmachines.” Van Baars legt uit: “De machinist ziet dankzij de Front Pin Lock duidelijk aan de groene indicatior wanneer de bak zich in een veilige positie bevindt. Dankzij de FPL technologie -die onafhankelijk van sensoren of electronica werkt- en de interne retourveren en veiligheidskleppen, voldoet de snelwissel aan ISO13031 en de hoogste veiligheidseisen in alle markten.

Tot slot zegt Van Baars: “Machine efficiëntie staat bij ons op nummer één. Uitwisselbaarheid is daarbij enorm belangrijk. Daarom zijn we zelfs samenwerkingen aangegaan met onze concurrenten. Zo openen we de markt en wordt de machine efficiëntie en daarmee het voordeel voor de eindgebruiker enorm.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.