Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Hoe je dure reparaties en vertraging bij infraprojecten voorkomt
Team NDO Nederland.

Hoe je dure reparaties en vertraging bij infraprojecten voorkomt

Werken met metaal is fantastisch, maar er staat vaak flink wat op het spel. Door fouten en onvolkomenheden kun je te maken krijgen met gigantische reparatiekosten. En als je dit te laat ontdekt, komt ook de oplevering in het gedrang. Om dat te voorkomen, biedt NDO Nederland verschillende vormen van niet-destructief onderzoek aan.

Wolter van der Zee, eigenaar NDO Nederland.

Startpunt of sluitpost

Iedereen die werkt in de grond-, weg- en waterbouw wil kwaliteit leveren en garant staan voor veiligheid. Toch is het zo dat NDO-inspecteurs geregeld last-minute worden ingevlogen. “Als we aankomen, dan worden we niet altijd met open armen ontvangen”, zegt Wolter van der Zee, eigenaar van NDO Nederland. “Dat snap ik ook wel, want meestal is de conclusie van ons onderzoek dat er iets niet helemaal in orde is. Met de nodige reparatiekosten en vertraging als gevolg.” 

OES-meting door NDO-inspecteur.

NDO Nederland wordt graag in een vroeg stadium bij infraprojecten betrokken. Van der Zee: “Als we de sluitpost zijn, dan kunnen we niet anders dan testen om te controleren of iets fout is gegaan. Wat we vele malen liever doen, is bepalen hoe je het de volgende keer beter doet. Dat doen we door defecten op te sporen én te onderzoeken hoe deze zijn ontstaan. Dat laatste geeft inzicht in hoe je het de volgende keer beter doet. Bovendien zijn de meeste onregelmatigheden te voorkomen door kleine aanpassingen te doen. Dus, hoe eerder we betrokken zijn, hoe beter.” 

Nieuw én ervaren

NDO Nederland is een vrij nieuwe speler op de markt. Maar jong betekent niet onervaren. Van der Zee: “Onder de vlag van Inspecto Visio werken we al jaren voor grote corporates, bijvoorbeeld in de olie- en gasindustrie. Maar steeds vaker kloppen ook bedrijven in het mkb bij ons aan voor hulp. Speciaal voor die mkb’ers hebben we in 2021 NDO Nederland opgericht.” Dat deze jonge club kwaliteit levert, kan onder andere worden opgemaakt uit twee keurmerken. NDO Nederland is ISO 9001:2015 en VCA*-gecertificeerd. 

NDO Nederland heeft een breed aanbod en staat gww’ers bij in allerlei situaties. Bijvoorbeeld bij het repareren van bruggen of het bouwen van stalen constructies. Op de vraag wat NDO Nederland nog meer doet, geeft Van der Zee lachend antwoord: “Naast onze standaard onderzoeken helpen we ook graag met maatwerk. Sterker nog: we worden graag uitgedaagd om met oplossingen te komen waar niemand aan heeft gedacht!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.