Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Hitachi onthult grootste model in nieuwe serie Zaxis-7 mobiele graafmachines

Hitachi onthult grootste model in nieuwe serie Zaxis-7 mobiele graafmachines

De nieuwe Hitachi ZX220W-7 mobiele graafmachine heeft een grote aantrekkingskracht op zowel ondernemers als machinisten, met een uitgebreide reeks functies die zijn ontworpen om hun winstgevendheid, comfort, veiligheid en inzetbaarheid te helpen beheersen. Dit zeer veelzijdige model, het grootste in het Hitachi-assortiment mobiele graafmachines, profiteert ook van ongeëvenaarde ondersteuning gedurende zijn hele levenscyclus.

Verbeter uw omzet

De omzet van ondernemers zal toenemen dankzij het indrukwekkende brandstofverbruik van deze Stage V-conforme machine. Het unieke en toonaangevende hydraulische HIOS III-systeem bereikt een hogere productiviteit met een lager brandstofverbruik dan eerdere modellen, wat helpt om de bedrijfskosten te verlagen. Bestuurders kunnen ook het brandstofverbruik en de kosten controleren met de geheel nieuwe ECO-meter, die duidelijk zichtbaar is op de grote LCD-monitor.

Ondernemers kunnen hun omzet verder verhogen door aan een grotere verscheidenheid aan projecten te werken dankzij de uitstekende veelzijdigheid van de Zaxis-7 mobiele graafmachine. Het kan worden gebruikt met een breed scala aan Hitachi-hulpstukken, zoals kantelrotators en bakken, sloophamers en sorteergrijpers, afhankelijk van de toepassing. Deze kunnen eenvoudig worden verwisseld met behulp van het verbeterde ondersteuningssysteem voor aanbouwdelen en kunnen gemakkelijk worden vervoerd met behulp van het optionele ondersteuningspakket voor aanhangers. Het nieuwe model kan ook worden afgesteld op de voorkeuren van de machinist en op de eisen van de werkplek – voor een optimale productiviteit en een lager brandstofverbruik.

Voel het verschil

De opnieuw ontworpen Zaxis-7-cabine is de perfecte werkomgeving voor machinisten. Hij is ultraruim en biedt ultiem comfort en kwaliteit, met een laag geluidsniveau en minder trillingen dan de vorige generatie.

Bestuurders zullen zich aan het einde van hun dienst minder vermoeid voelen dankzij de gesynchroniseerde beweging van de stoel en de console. Eenvoudige bediening komt ook voort uit: het nieuwe ergonomische ontwerp van de console en schakelaars; gemakkelijke toegang tot de bedieningselementen; en functies zoals cruise control, automatische transmissie en het optionele ride control-systeem dat trillingen van het voorste aanbouwdeel onderdrukt.

Toegevoegde functionaliteit aan het goed afleesbare scherm en de joysticks, en de automatisch werkende rem, zijn ook opgenomen in deze ultramoderne cabine om een ​​moeiteloze werkdag te garanderen.

Verhoogde veiligheid

De cabine biedt ook een superieur zicht op het werkterrein om machinisten en de machine te beschermen tegen mogelijke gevaren. Het zicht wordt verbeterd door een uitzonderlijk vogelperspectief van 270 graden met het Aerial Angle camerasysteem. Machinisten kunnen kiezen uit zes beeldopties op de monitor om de directe omgeving te bekijken. Hun zicht door de voorruit van de cabine wordt ook verbeterd door de slanke stuurkolom (met grotere instelhoek) en het kleinere stuur.

Om machinisten in staat te stellen met meer vertrouwen en productiever te werken, zelfs in uitdagende omstandigheden, zijn de Zaxis-7 mobiele graafmachines uitgerust met nieuwe functies zoals LED-werklampen, een ruitenwisser met een groter veegoppervlak en grotere spiegels. Als optie zijn ook verwarmde spiegels verkrijgbaar. Voor extra veiligheid worden de bovenwagen en de frontuitrusting vergrendeld wanneer de machine in de juiste positie staat voor het rijden op de openbare weg.

Inzetbaarheid verhogen

Zoals alle nieuwe Zaxis-7 mobiele graafmachines, is de ZX220W-7 gebouwd om lang mee te gaan. Strenge tests in speciale faciliteiten in Japan zorgen ervoor dat het betrouwbare prestaties en een hoge inzetbaarheid levert.

Duurzaamheid en kwaliteit zijn terug te vinden in elk detail, zoals: het onderstel uit één stuk dat profiteert van meer oscillatie; verbeterde stempelhydraulica; en spatborden die de bovenwagen beschermen tegen vuil. Voor een groter hefvermogen en uitzonderlijke stabiliteit kunnen klanten kiezen uit een reeks contragewichten en tussen standaard assen van 2550 mm of brede assen van 2750 mm voor de ZX220W-7. Stilstand wordt voorkomen door het duurzame nabehandelingssysteem en geminimaliseerd door de prioriteit die wordt gegeven aan eenvoudig onderhoud en reiniging.

Vloot beheer

Met systemen voor bewaking op afstand van Hitachi hebben eigenaren volledige controle over hun wagenpark en werklast met toegang tot essentiële gegevens dankzij Owner’s Site en ConSite. Beide systemen sturen dagelijks operationele data via GPRS of satelliet van de graafmachine naar Global e-Service. ConSite vat de informatie samen in een maandelijkse e-mail en de ConSite Pocket-app toont realtime waarschuwingen voor mogelijke problemen. Updates van machinesoftware kunnen op afstand worden uitgevoerd door dealers voor extra gemak met behulp van ConSite Air. Dankzij deze functie kunnen Zaxis-7-graafmachines ook overal ter wereld worden bewaakt met Hitachi’s diagnosetool (MPDr. Remote Access), wat een maximale inzetbaarheid garandeert.

Daarnaast bewaakt een unieke innovatie continu de kwaliteit van motor- en hydrauliekolie, 24/7. Via twee oliesensoren worden dagelijks gegevens naar Global e-Service gestuurd. Deze detecteren of de oliekwaliteit is verslechterd door vervuiling of lage viscositeit. Het vermindert onderhoud en ongeplande uitvaltijd en geeft eigenaren gemoedsrust dankzij gepland onderhoud en een hogere inruilwaarde.

Creëer je visie

“We zijn verheugd om het grootste model Zaxis-7 mobiele graafmachine te introduceren”, zegt Hitachi Construction Machinery (Europe) NV Excavator Product Manager Wilbert Blom. “We hebben tot nu toe enorm positieve reacties gehad van klanten op de nieuwe serie en we hopen dat de ZX220W-7 even goed zal worden ontvangen.

“Het biedt uitstekende veelzijdigheid voor een breed scala aan toepassingen bij gebruik met Hitachi-aanbouwdelen en levert uitzonderlijke prestaties, waardoor onze klanten hun visie kunnen creëren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.