Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Hitachi legt nadruk op comfort en veiligheid
De nieuwe styling oogt veel moderner en straalt meer uit. Zo geven de grijze velgen met 23.5R25 banden de wiellader een stoer voorkomen.

Hitachi legt nadruk op comfort en veiligheid

Met de ZW220-7 presenteert Hitachi het eerste model uit de nieuwe ZW-7 serie. De 18-tons wiellader beschikt over een geheel nieuwe cabine en bij het ontwerp heeft de Japanse fabrikant veel oog gehad voor veiligheid. Het Aerial Angle-camerasysteem biedt de machinist 270° zicht van bovenaf op het werkterrein. Een (optioneel) obstakeldetectie- en waarschuwingssysteem laat bovendien direct weten wanneer zich iets vlak achter de machine bevindt.

Hoewel de shovel er beslist stoerder uitziet dan zijn voorganger, is de nieuwe ZW220 toch direct herkenbaar als een Hitachi. Het merk houdt graag vast aan een beproefd concept, wat als voordeel biedt dat onderdelen zoals velgen met banden of snelwissel direct uitwisselbaar zijn. De belangrijkste vernieuwing bij de ZW220 is de motor, die aan de Stage V uitstootnorm voldoet. De Cummins krachtbron levert een vermogen van 157 kW (210 pk) en is uitgerust met een DPF- en SCR-systeem (AdBlue). Bij het ZW-6 model kon Hitachi een roetfilter nog achterwege laten.

De ZW220-7 is een echte productiemachine en beschikt voor de werkhydrauliek over een variabele plunjermomp met 275 l/min debiet en 274 bar werkdruk.

Als tweede verbeterpunt noemt Huub Kamps van Hitachi Nederland de cabine, die helemaal up-to-date is. “Hier zie je direct terug dat dit een Europese machine betreft en werpt het feit dat de werkgroep Europa – met van elk land een vertegenwoordiger – nauw bij de ontwikkeling betrokken wordt duidelijk vruchten af.” De werkplek geeft een veel ruimtelijker gevoel door een andere indeling en gebruikmaking van lichtere materialen. Rechts aan de raamstijl is een knoppencluster aangebracht en de joysticks veren voortaan mee met de comfortabele stoel.

Voor optimale veiligheid heeft de 18-tons shovel standaard led-werkverlichting en is uit te rusten met een 270° camerasysteem en elektrisch verstelbare spiegels.

DIRECT REAGEREN

De bediening zelf is ook aangepast en maakt gebruik van elektrische aansturing. Dat reageert heel direct en nauwkeurig, wat uitkomst biedt tijdens het nivelleren met een automatisch levelbord. Voor laadwerkzaamheden beschikt de wiellader voortaan over een functie om de snelheid bij het naderen van een kipperwagen of materiaalhoop te beheersen, om sneller en efficiënter te kunnen laden. Hitachi laat niets aan het toeval over om de ZW220-7 qua comfort naar het hoogste plan te tillen en claimt trots dat het geluidsniveau en de trillingen tot de laagste op de markt behoren.

Een derde onderscheidend punt ten opzichte van de ZW-6 versie betreft de veiligheid. Zo is voorzien in een 270° camerasysteem, dat van bovenaf nagenoeg de volledige omgeving in beeld brengt. Een detectiesysteem merkt obstakels aan de achterzijde van de lader op en waarschuwt tijdig voor naderend onheil. Het af-fabriek gemonteerde weegsysteem valt zowel onder de noemer veiligheid als efficiëntie te scharen, omdat het onder- of overbeladen van kippers en trailers voorkomt. Het werkt bovendien zeer nauwkeurig, wat veel tijd en geld bespaart.

PUNTJES OP DE ‘I’

Hier bovenop kan de machinist dankzij de nieuwe ECO-meter met meerdere instelbare functies eenvoudig de prestaties optimaliseren en tegelijkertijd zo brandstofefficiënt mogelijk werken. Qua betrouwbaarheid zet Hitachi bij de ZW-7 generatie de puntjes op de i. De kwaliteit van dit merk is al onomstreden, maar de Japanners heb meerdere componenten nog eens verbeterd om zo de levensduur te vergroten en stilstand tot het absolute minimum te beperken.

“De ZW220-7 is een echte productiemachine”, weet Kamps. “Niet voor niks behoort de 18-tons lader met de ZW310 tot de hardlopers in het gamma. Daarna komt de ZW180, waarvan het eerste ZW-7 model in Nederland al is verkocht. Hitachi is overtuigd van de kwaliteiten van deze nieuwe generatie, die uiteindelijk ook tot uitdrukking komt in de prijs per ton of kuub. De machines worden geleverd met een Power Train garantie van 5 jaar of 9.000 uur. Daarbij is er keuze uit drie onderhoudscontracten. Om klanten optimaal te ontzorgen is er tevens de Global e-Service webtoepassing, zodat de gebruiker direct over alle noodzakelijke data kan beschikken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.