Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Hitachi en KWS Amsterdam- Utrecht, Samen trots op  ZX350LC-7

Hitachi en KWS Amsterdam- Utrecht, Samen trots op ZX350LC-7

Voor diverse projecten heeft KWS Amsterdam-Utrecht twee stuks Hitachi ZX350LC-7 aangeschaft. Een met een 15 meter long front en een met 18 meter. Bij de Uitdammerdijk (in Uitdam) is KWS, in samenwerking met Boskalis, bezig met een dijkversterking aan de IJsselmeerkant vanaf Amsterdam tot Hoorn. Dit project zal enkele jaren in beslag nemen. Daarbij behoren dijk- en asfaltwerken tot de projecten die KWS het naar het hart ligt. Hierdoor is het voor KWS noodzakelijk dat er een betrouwbare en duurzame machine op het project staat, die ook meerdere opties heeft. Zo is KWS niet alleen krachtig in hun diversiteit, maar kunnen ze hun machinisten ook doorgroei mogelijkheden bieden. In Uitdam spraken wij machinist Paul van Leeuwen. Voor hem is dit een mooie buitenkans. Hij heeft al eerder gewerkt met Hitachi en zat voorheen op een ZX350-3. “Het is zoals een Hitachi hoort te zijn” vertelt Paul. Het feit dat je de machine naar eigen wens kan instellen, is wat Paul het meest bevalt. Er zijn vele opties die makkelijk en snel vooraf in te stellen zijn, zo is het leuk om te experimenteren met wat er bij je past. “De -7 ligt meteen perfect in de hand. Hij werkt vloeiend en snel, maar je krijgt niet het gevoel dat je overhaast te werk gaat”. Voor zo’n mooi project als dit werkt Paul graag in een mooie machine als deze. Hij noemt de machine ook zijn tweede huiskamer, je spendeert als machinist natuurlijk vele uren in zo’n cabine. Dan is het belangrijk dat het comfortabel blijft en zoals thuis voelt en daar zorgt de samenwerking tussen KWS en Hitachi uitstekend voor.

Waar KWS Amsterdam-Utrecht aan de ene kant de dijk ophoogt bij het waterprogramma, heb je aan de andere kant hun andere core business: asfalt. Momenteel is KWS ook bezig met de metropool Amsterdam bereikbaar maken. Bij dit tweede project van KWS spraken wij machinist Bas Ploeger. Bas werkt al trouw 24 jaar bij KWS, vanwege het goede opleidingsproces en de vele doorgroeimogelijkheden, maar ook het mooie materiaal waar hij mee mag werken. Het is voor Bas de eerste keer dat hij met een Hitachi werkt. Wat hem vooral opviel was de prettige aflevering, strak in de verf met de bedrijfskleuren van KWS en tot in de puntjes verzorgd. Ook vindt Bas het fijn dat er door Hitachi wordt meegedacht met de machinist. “Hitachi is met deze nieuwe -7 serie flink met de tijd vooruit gegaan” aldus Bas, “De aangepaste ruitenwissers en het vernieuwde scherm zijn veel innovatiever dan voorheen”. Enkele weken na de aflevering van de machine stuurt een enthousiaste Bas foto’s op van zijn Hitachi. Op dit moment is hij helemaal gewend aan de nieuwe machine en is hij nog steeds tevreden over de levering. “Geweldige weken gehad, top machine!”.

KWS neemt landelijk, met wel 40 grondverzetmachines, verschillende projecten aan. Naast hun hoofdkantoor in Vianen, hebben zij meerdere zelfstandige vestigingen. Voor hun verschillende projecten zijn ook verschillende machines nodig. KWS Amsterdam-Utrecht beschikken over 22 grondverzetmachines waarvan 10 afkomstig van Hitachi. Dit is niet zonder reden. “Hitachi snapt dat het een echte samenwerking is met KWS” vertelt Robert-Jan Post, Hoofd Materieel vestiging Amsterdam-Utrecht. Binnen KWS zijn samenhorigheid en trots belangrijke speerpunten die ze in hun bedrijf graag naleven. Dit zien zij ook graag terug in hun samenwerking met Hitachi. Pepijn de Kok, bedrijfsleider KWS Amsterdam-Utrecht, vertelt over zijn denkwijze bij de aanschaf van een machine: “je neemt natuurlijk mee wat voor machine je nodig hebt voor een specifiek project. We hebben een twee merken beleid waar we vooral uniforme machines in werking hebben. Hitachi was in 2015 een hele bewuste keuze vanwege de kwaliteit van de machines”. KWS vergelijkt niet alleen de meest duurzame machines tijdens een aanschaf, bij de keuze van een bepaalde machine wordt ook de machinist betrokken. “De machinist is bij de aanschaf het belangrijkst, die maakt met de machine de meeste uren.” “KWS ziet zichzelf als een familiebedrijf, dus het is ook belangrijk dat iedereen meegenomen wordt bij een investering.” Dit doet KWS door de machinist vooral te betrekken bij de details van een aangeschafte machine. Het is namelijk mogelijk bij Hitachi om de machine geheel op maat te maken met verschillende opties om de machinist niet alleen comfort te bieden, maar ook optimale veiligheid tijdens zijn werk. Dat is wat KWS belangrijk vindt, niet alleen in hun bedrijf, maar ook in hun machines. KWS is een divers bedrijf die meerdere oplossingen kan bieden voor een project. Hiervoor hebben zij een machine nodig die diverse werkzaamheden aan kan en die ook van A tot Z ingesteld wordt. Gelukkig is Hitachi hier de uitgelezen partner voor.

Deze toevoeging aan het materieelpark is mede tot stand gekomen door Hitachi vertegenwoordiger Martin Visser. Mocht u vragen hebben of informatie willen over de machines van Hitachi en bent u benieuwd naar de vele op maat gemaakte opties?

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.