Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Het team met de  toonaangevende hamer komt uit Weert

Het team met de toonaangevende hamer komt uit Weert

Als we het over hamers hebben, dan hebben we het natuurlijk over sloophamers. Hele grote zelfs. En het team met de grootste hamer is uiteraard het team van Henk Saes, directeur en eigenaar van Saes International BV. “We gaan zoals men gewend is van ons alleen voor de allerbeste, betaalbare kwaliteit, prestaties en service”, zegt Henk Saes. “Dat geldt zeker ook voor de meest populaire sloophamer van dit moment, de 7 ton’s HB7000 van Epiroc uit Essen, voorheen bekend als Atlas Copco, bestemd voor graafmachines tot 120 ton eigen massa.”

Maar liefst 31 van deze giganten heeft Saes onder zich in de Benelux. “Daarmee is het de meest voorkomende grote sloophamer in zijn klasse. We overtreffen met dit aantal zelfs het aantal in Duitsland aanwezige sloophamers van dit kaliber. Naast deze HB7000’s hebben we er zelf nog 5 in onze stand-by huurvloot zitten. Daarmee kunnen we snel en flexibel inspelen op vragen die vanuit het werk op ons afkomen.”

De sloophamer met de minste storingen
“De HB7000 is de sloophamer met de minste storingen en de grootste slagkracht”, oppert Henk. “Qua productiviteit is deze sloophamer ongeëvenaard. We leveren hem ook met een onderwater kit voor op de graafmachine, zodat hij nat ingezet kan worden. De PowerAdapt functie beschermt de hamer tegen overdruk, in plaats van overbelast te raken, stopt de hamer gewoon. Recent is de IPS-functie toegevoegd. IPS staat voor Intelligent Power System en inderdaad is het systeem echt slim. Bij de eerste slag registreert de hamer zelf hoe hard het materiaal is waarop geslagen wordt. Daarna past het systeem het slagritme en de slagkracht steeds aan ter voorkoming van loze slagen en dus ter bescherming van de apparatuur en om efficiënt gebruik te bevorderen. Door dit IPS (standaard sinds juli 2018) kan de energie die uitgespaard wordt hergebruikt worden voor de volgende slag. “Daarmee wordt het gebruik dus een stuk duurzamer. Er wordt efficiënter en sneller gewerkt.”

HB7000

Epiroc training bij Saes International BV in de praktijk.


Vet blijft binnen,
stof blijft buiten
De bescherming van het systeem gaat nog verder dan IPS. Dust Protection zorgt voor een gereduceerd slijtageproces. Henk legt uit: “Deze HB7000 sloophamers worden optioneel geleverd met Dust Protection, dat wij zelf echter standaard laten monteren. Een stalen, zwevende ring met kunststof beschermhoezen voorkomt dat stof en vuil de beitelbussen kunnen bereiken. Vet blijft op deze manier binnen, grove en fijne stofdelen blijven buiten.”

HB7000

De Epiroc HB7000 wordt onder water ingezet.

Saes International BV ligt met de producten die men de sector biedt ver voor op de markt. Dat geldt ook voor de servicegraad: die ligt hoog. Henk is er trots op dat het team van Saes International BV de klant in het zadel houdt bij optredende calamiteiten: “We hebben een extractor waarmee we naar de werkplek rijden, als er een beitelbus vervangen moet worden op werklocatie. Een klus die normaliter verlangt dat de sloophamer terugkomt naar de werkplaats, voeren we nu ter plekke uit. Binnen vier uur hebben onze servicemensen een beitelbus ter plekke omgewisseld en is voor onze klant de stilstand tijd tot een minimum beperkt.”

Saes International BV mag zich marktleider in het kleine en zware segment noemen en bedient klanten die de uitrustingstukken voor sloop, onderwaterwerk en steengroeves gebruiken. De ondersteuning die de klant krijgt is fenomenaal. “In ruil voor die service zijn onze klanten loyaal naar ons toe. Grote klanten zoeken naar merken die bewezen goed zijn en waar men service op verleend kan krijgen, waar men op dat moment ook aan het werk is. Wij bieden die grensoverschrijdende support”, zegt Henk tot besluit.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.