Platform over civiele techniek & infrastructuur
Thema's

Het Lucknow (India) Metro Project

kumar_keshav

17 juni 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

‘In absolute recordtijd een metro traject aanleggen van 23 km en 22 stations’ dat is het bijzondere verhaal van Indiase top ingenieur Kumar Keshav.

Zoals veel ontwikkelingslanden, is India een land vol kansen op het gebied van ontwikkelingen van openbaar vervoer. Met een groeiende populatie van 200 miljoen inwoners in Utter Pradesh is dit niet gek. Aangezien 90% van al de geregistreerde vervoersmiddelen in de staat in privébezit zijn en er meer dan 3 miljoen mensen in de hoofdstad Lucknow wonen, was er een grote vraag naar een alternatief en milieuvriendelijke vervoersmogelijkheid om opstoppingen te verminderen en het verkeer in de binnenstad te stroomlijnen.

Dus werd er in 2013 de Lucknow Metro Rail Corporation (LMRC) opgericht om de Lucknow Metro te bouwen, later bekend als de snelste en meest economische metro uitvoering ooit uitgevoerd in India. Achter de schermen van deze massale onderneming staat Kumar Keshav, een gouden medaillewinnaar van het Indian Institute of Technology (IIT) Kanpur en IIT Roorkee, die in 2014 de functie van Managing Director van LMRC op zich nam.

Na zijn carrière te hebben gestart met een stint van 17 jaar bij Indian Railways als divisie-ingenieur en directeur van Geotech, verhuisde Kumar in 2002 naar Delhi Metro, waar hij zich opwerkte tot Director of Projects and Planning.

In 2012 maakte Kumar de moedige stap naar Australië om voor Hancock Coal te werken als projectdirecteur van het spoor, die toezicht houdt op alle facetten van haar 510 kilometer lange, zware treinproject. De liefde van zijn thuisland trok hem echter twee jaar later terug, waar hij zijn reis begon met LMRC in 2014.

Benieuwd naar de rest van dit innovatie en inspirerende verhaal?

Kumar Keshav verzorgt de Inspirational Speech tijdens de Dag van de Rail!

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht