Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Het installatieproces van garagedeuren: loopdeur en kunststof

Het installatieproces van garagedeuren: loopdeur en kunststof

Het installeren van garagedeuren kan een uitdagende klus lijken, maar met de juiste informatie en een betrouwbare leverancier, weet je wat je kan verwachten. Daarom leggen wij je in deze blog uit wat je kan verwachten wanneer er een garagedeur bij je thuis wordt gemonteerd. In deze blog zullen we het hebben over het installatieproces van twee populaire garagedeuren: de garagedeur met loopdeur en de kunststof openslaande garagedeuren. Maar eerst een uitleg over deze typen garagedeur.

De Garagedeur met Loopdeur

Bij een garagedeur met loopdeur is er een speciale deur ingebouwd in één van de garagedeurpanelen. Dit maakt het makkelijk om de garage binnen te gaan. Je hoeft niet de gehele garagedeur te openen. Een garagedeur met loopdeur is een ideale keuze voor diegenen die snel en gemakkelijk toegang willen hebben tot hun garage zonder de hele deur te hoeven openen. Het installatieproces van deze garagedeur is relatief eenvoudig en kan in een paar stappen worden voltooid, daarover later meer.

De Voordelen van Kunststof Openslaande Garagedeuren

Zoals de naam al aangeeft, zijn deze deuren volledig gemaakt van kunststof (vaak PVC). Kunststof is een duurzaam, onderhoudsarm materiaal dat goed bestand is tegen weersinvloeden en niet roest of rot. Daarom gaan deze deuren lang mee, zonder dat je veel tijd kwijt bent aan schoonmaken en dergelijke.

Verder biedt kunststof goede isolerende eigenschappen. Zo bevatten veel kunststof bouwmaterialen, meerdere luchtkamers. Deze kamers fungeren als barrières voor warmte- en koudeoverdracht, waardoor, warmte en kou niet snel wordt overgedragen. Dit helpt om de energie-efficiëntie van een woning te verhogen, zeker in combinatie met dubbelglas of isolatiepanelen.

Kunststof deuren vereisen minder onderhoud dan hun houten of metalen tegenhangers en behouden lange tijd hun uiterlijk en functionaliteit zonder de noodzaak voor regelmatig schilderen of behandelen tegen roest.

Het installatieproces

Hoe gaan monteurs meestal te werk, wanneer ze een garagedeur monteren? De stappen van het installatieproces.

  1. Meet de opening: Voordat je begint met de installatie, moet je de afmetingen van de opening nauwkeurig meten. Zorg ervoor dat je de breedte en hoogte van de opening noteert, zodat je de juiste maat garagedeur kunt bestellen.
  2. Montage van het frame: Start met het monteren van het frame van de garagedeur. Volg de instructies van Different Doors om ervoor te zorgen dat het frame stevig en waterpas wordt gemonteerd.
  3. Plaatsing van de deurpanelen: Nadat het frame is gemonteerd, kun je beginnen met het plaatsen van de deurpanelen. Zorg ervoor dat de panelen correct zijn uitgelijnd en stevig zijn bevestigd aan het frame.
  4. Installatie van het loopdeurmechanisme: Het loopdeurmechanisme is een essentieel onderdeel van de garagedeur met loopdeur. Volg de instructies van de fabrikant om het mechanisme correct te installeren en te testen.
  5. Afstelling en afwerking: Controleer of de garagedeur soepel opent en sluit. Voer indien nodig enkele afstellingen uit om ervoor te zorgen dat de deur perfect functioneert. Werk het installatieproces af door eventuele zichtbare schroeven of bevestigingsmiddelen te verbergen voor een nette afwerking.

Hoe Kies Je de Juiste Garagedeur voor Jouw Huis?

In de zoektocht naar de ideale garagedeur is wil je graag de perfecte keuze maken voor jouw huis en wensen. Voor het selecteren van de perfecte garagedeur is het goed om te overwegen wat je wilt, denk aan het uitkiezen van de maat, stijl, en het materiaal. Zo heb je straks een garagedeur die perfect past bij je wensen. 

Bij het kiezen van de juiste garagedeur is het essentieel om een balans te vinden tussen persoonlijke smaak, praktische behoeften, en de stijl van je huis. Op deze manier wordt een garagedeur. Of het nou een garagedeur met loopdeur is of kunststof openslaande garagedeuren, het is een verrijking voor je woning op meerdere vlakken.

Tip: Let goed op hoe goed de isolatie en beveiliging is van je garagedeur. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.