Platform over civiele techniek & infrastructuur
Het grondwerk in IJsseldelta – ‘Wat een mooi project’
Buijert Zwartendijk Kampen leverde het materieel om de grondstoffen te verwerken.

Het grondwerk in IJsseldelta – ‘Wat een mooi project’

Bij deze werkzaamheden werd Recycling Kampen betrokken door Boskalis. Buijert Zwartendijk Kampen ondersteunde deze werkzaamheden door de inzet van diverse grondverzetmachines. Beide bedrijven zijn gevestigd op een steenworpafstand van de IJsseldelta.

Loon- en grondverzetbedrijf Buijert Zwartendijk Kampen bv bestaat al bijna vijftig jaar en levert materieel dat nodig is om grondstoffen van A naar B te transporteren. De shovels, trekkers met kippers en kranen in het uitgebreide machinepark van het bedrijf voldoen stuk voor stuk aan de laatste stand van de techniek en de actuele milieueisen. Daarnaast heeft Buijert Zwartendijk Kampen de mensen in huis die dit materieel deskundig kunnen bedienen. “Hiermee zijn ook grote klussen op het gebied van grondverzet vaak al met een telefoontje geregeld”, vertelt Klaas Buijert van Buijert Zwartendijk Kampen. Voor project IJsseldelta leverde Buijert Zwartendijk Kampen verschillende machines en werkzaamheden voor het grondverzet.

Zoveel mogelijk afvalstoffen worden geschikt gemaakt voor hergebruik of verantwoord afgevoerd.

Recyclen waar mogelijk

De hoofdactiviteit van Recycling Kampen is het bewerken, verwerken en inzamelen van bouw, sloop- en bedrijfsafval, waarbij zoveel mogelijk afval geschikt wordt gemaakt voor hergebruik. “We zijn gespecialiseerd is het recyclen van steenachtige stoffen”, vertelt Harry Mooiweer van Recycling Kampen. “Hiermee was de IJsseldelta ons op het lijf geschreven. We hebben hier diverse soorten granulaten om toe te passen in de wegenbouw. We nemen afvalstoffen zoals hout, puin, bouw- en sloopafval en teervrij asfalt in. Teerhoudend asfalt wordt thermisch gereinigd. Zo worden zoveel mogelijk afvalstoffen geschikt gemaakt voor hergebruik of verantwoord afgevoerd.”

Plezierig samenwerken

Binnen het project IJsseldelta hebben Buijert Zwartendijk Kampen en Recycling Kampen gedurende vier jaar samengewerkt. Daarnaast was er de intensieve samenwerking met Boskalis. Een plezierige opdrachtgever, vinden Buijert en Mooiweer. “Het is een partij die de werkzaamheden tijdig inplant. Daarnaast is er altijd overleg mogelijk. Ze zijn bereid om de oplossing te zoeken die voor iedereen haalbaar is. Dat heeft ook van project IJsseldelta een mooi project gemaakt.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.