Platform over civiele techniek & infrastructuur
Waterwerk & Riolering

Het grondwerk in IJsseldelta – ‘Wat een mooi project’

Bij de herinrichting van de IJsseldelta werd veel grondwerk verricht. Verschillende bodemvreemde materialen die uit de grond verwijderd moesten worden, werden gesplitst, waar mogelijk gerecycled en weer ingezet voor de herinrichting van de IJsseldelta.

Shovel kopiëren
Buijert Zwartendijk Kampen leverde het materieel om de grondstoffen te verwerken.

Tekst | Tekst | Liliane Verwoolde Beeld | Recycling Kampen

15 januari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Bij deze werkzaamheden werd Recycling Kampen betrokken door Boskalis. Buijert Zwartendijk Kampen ondersteunde deze werkzaamheden door de inzet van diverse grondverzetmachines. Beide bedrijven zijn gevestigd op een steenworpafstand van de IJsseldelta.

Loon- en grondverzetbedrijf Buijert Zwartendijk Kampen bv bestaat al bijna vijftig jaar en levert materieel dat nodig is om grondstoffen van A naar B te transporteren. De shovels, trekkers met kippers en kranen in het uitgebreide machinepark van het bedrijf voldoen stuk voor stuk aan de laatste stand van de techniek en de actuele milieueisen. Daarnaast heeft Buijert Zwartendijk Kampen de mensen in huis die dit materieel deskundig kunnen bedienen. “Hiermee zijn ook grote klussen op het gebied van grondverzet vaak al met een telefoontje geregeld”, vertelt Klaas Buijert van Buijert Zwartendijk Kampen. Voor project IJsseldelta leverde Buijert Zwartendijk Kampen verschillende machines en werkzaamheden voor het grondverzet.

Zoveel mogelijk afvalstoffen worden geschikt gemaakt voor hergebruik of verantwoord afgevoerd.

Recyclen waar mogelijk

De hoofdactiviteit van Recycling Kampen is het bewerken, verwerken en inzamelen van bouw, sloop- en bedrijfsafval, waarbij zoveel mogelijk afval geschikt wordt gemaakt voor hergebruik. “We zijn gespecialiseerd is het recyclen van steenachtige stoffen”, vertelt Harry Mooiweer van Recycling Kampen. “Hiermee was de IJsseldelta ons op het lijf geschreven. We hebben hier diverse soorten granulaten om toe te passen in de wegenbouw. We nemen afvalstoffen zoals hout, puin, bouw- en sloopafval en teervrij asfalt in. Teerhoudend asfalt wordt thermisch gereinigd. Zo worden zoveel mogelijk afvalstoffen geschikt gemaakt voor hergebruik of verantwoord afgevoerd.”

Plezierig samenwerken

Binnen het project IJsseldelta hebben Buijert Zwartendijk Kampen en Recycling Kampen gedurende vier jaar samengewerkt. Daarnaast was er de intensieve samenwerking met Boskalis. Een plezierige opdrachtgever, vinden Buijert en Mooiweer. “Het is een partij die de werkzaamheden tijdig inplant. Daarnaast is er altijd overleg mogelijk. Ze zijn bereid om de oplossing te zoeken die voor iedereen haalbaar is. Dat heeft ook van project IJsseldelta een mooi project gemaakt.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%