Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Het gemak van een handgestuurde sleuvengraver

Het gemak van een handgestuurde sleuvengraver

Het gemak van machines zien we ook terug bij de Skid Steer oftewel schranklader. De Vermeer S925TX is daarvan een krachtig voorbeeld.

Bij De Backer Putboringen NV uit Zomergem maken ze voor hun vier disciplines gebruik van uiteenlopende typen machine. Bij de afdeling beregening worden onder de vlag van Aquador alle vormen van beregeningssystemen aangelegd. Nadat is gekeken, welke zones in de tuin regelmatig besproeiing nodig hebben, wordt het tijd voor het aanleggen van de kanalen waarin de toevoerleidingen van het sproeiwater komen te liggen. De Backer Putboringen NV doet dat wijselijk met behulp van een machine, in dit geval de onlangs aangeschafte Vermeer RTX250, een compacte en krachtige handgestuurde sleuvengraver.

Ook bij deze Skid Steer zitten de bedieningshendels grotendeels bovenop.

De Kohler-benzinemotor met elektronische brandstofinjectie levert 18,6 kW (25 pk) vermogen en bespaart daarmee op brandstof, terwijl ook de uitstoot van broeikasgassen gemiddeld 25 procent lager ligt dan bij conventionele benzinemotoren. Als de kers op de taart behoren de chokekabels voortaan tot het verleden, want vanaf nu start u uw sleuvengraver net als uw wagen op.

De maximale graafdiepte ligt op 121,9 cm, de graafbreedte is 20,3 cm en de boordiameter bedraagt 45,7 cm. De bodemaandrijving is hydrostatisch. Snelheid voorwaarts is 5,6 km/u en achterwaarts 4 km/u.

Uitstekende tractie

De RTX250 is niet voor niets populair aan het worden. Door zijn breedte van 87,6 cm kan hij gemakkelijk door smalle poortjes. Tegelijkertijd biedt het hoog gemonteerde rupsontwerp bij onregelmatige en ongunstige ondergronden een uitstekende tractie, terwijl de bodem minimaal wordt verstoord. Normaliter loopt de operator direct achter of naast de machine en maakt hij gebruik van hendels en stuurwiel. De operator kan de machine echter ook bedienen via stuurstangen, die tevens een extra hefboomkracht leveren bij werkzaamheden op moeilijk terrein. De externe lagersteun beschermt de aandrijfkop bij het graven van sleuven in moeilijke condities, hetgeen de totale operationele kosten doet dalen. Het onderhoud is zo goed als ‘werktuigloos’ snel en gemakkelijk uit te voeren.

Voor de aanleg van beregeningssystemen maakt afdeling Aquador slim gebruik van sleuvengraver Vermeer RTX250.

Veelzijdige skid steer

Compact, snel, krachtig en zeer wendbaar. Dat kenschetst in kort bestek de skid steer oftewel schranklader. Het is de meest veelzijdige machine en dat is mede te danken aan de vele hulpstukken voor talrijke toepassingen. In grote lijnen valt daarbij te denken aan het oppakken en verplaatsen van materialen, graven, boren, vegen, enzovoort.

De door een dieselmotor aangedreven Vermeer S925TX mini schranklader voldoet probleemloos aan deze kenmerken. Met inclusief bak een gewicht van circa 1570 kg en een lengte van bijna 2,70 meter levert hij op een maximale hoogte van 214,6 cm een operationele capaciteit van bijna 420 kg, met het kantelpunt op iets minder dan 1200 kg. Op ruw terrein komt hij goed weg dankzij de bodemvrijheid van 15,2 cm.

Het hoog gemonteerde rupsontwerp biedt een uitstekende tractie, terwijl de bodem minimaal wordt verstoord.

Drie motoren

Interessant bij de Vermeer S925TX schranklader is de keuzemogelijkheid uit drie motoren: een Kubota V1505 diesel met 18,6 kW (25 pk) vermogen en maximaal koppel van 93,6 Nm of met 26,1 kW (35 pk) vermogen en 92,2 Nm koppel en een op gas draaiende Kubota WG1605 met 29,9 kW (40 pk) vermogen en een koppel van maar liefs 120,7 Nm. Kijken we naar de hydrauliek, dan zien we een dubbel uitgevoerd systeem met een grote flow voor veeleisende aanbouwdelen en een lagere flow voor optimale controle door de operator.

Interessant bij de Vermeer S925TX is de keuzemogelijkheid uit drie motoren: 2 x diesel en 1 x gas.

Betrouwbaar adres

Als exclusief verdeler voor Vermeer U.S.A. is Vermeer Benelux met vestigingen in België (Pulle – Zandhoven) en Nederland (Goes) uitgegroeid tot hét betrouwbare adres voor de bekende gele machines…. Hoog in het vaandel staan technische ondersteuning, specialistische adviezen en de beschikbaarheid van onderdelen, alsmede een snelle levering. Naast een volledig uitgeruste werkplaats beschikt Vermeer Benelux over een aantal mobiele service stations die assistentie op locatie kunnen bieden. Deze wagens zijn uitgerust met de benodigde gereedschappen en een voorraad van de veel voorkomende en cruciale onderdelen van de diverse machines.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.