Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Het elektrisch gamma van Renault Trucks wint een ‘Technical excellence Award’ in het VK

Het elektrisch gamma van Renault Trucks wint een ‘Technical excellence Award’ in het VK

Tijdens de 35e editie van de Motor Transport Awards 2021, gehouden in Londen op 2 september, heeft Renault Trucks met zijn volledig elektrisch gamma (Z.E. gamma) de “Technical Excellence Award” prijs gewonnen. Een onafhankelijke jury bestaande uit vooraanstaande figuren uit de sector beloont de voertuigfabrikant die de beste technische oplossingen heeft aangetoond om aan de operationele behoeften van hun klanten te voldoen.

De Renault Trucks Z.E. elektrische range heeft de ‘Technical Excellence Award’ gewonnen tijdens de Motor Transport Awards 2021, die op 2 september in het Grosvenor House Hotel in Londen worden gehouden. Afgebeeld van links naar rechts: Awards gastheer, tv-presentator Alexander Armstrong; James Charnock, Commercial Trucks and Services Director, Renault Trucks UK; Ellwyn Thompson, Network Truck & LCV Manager, Renault Trucks UK; Carlos Rodrigues, algemeen directeur Renault Trucks UK; John Avery, Key Accounts Manager, Renault Trucks UK; Paul Emery, Sales Director UK, Hankook Tire UK; en Steve Hobson, redacteur, motortransport.

De jury merkte op dat de Franse fabrikant inzicht gaf in de toekomst van duurzaam transport voor transporteurs die op zoek zijn naar betrouwbare en bewezen manieren om de uitdaging van de zero CO2-uitstoot aan te gaan. De juryleden vonden het ook sterk dat Renault Trucks al meerdere elektrische voertuigen in gebruik heeft in het VK.

Carlos Rodrigues, Managing Director Renault Trucks UK & Ireland, nam de prijs in ontvangst en zei: “Renault Trucks is voorstander van de emissievrije reis voor de Britse transportsector, dus om erkend te worden met de Motor Transport “Technical Excellence Award” voor ons volledig elektrische assortiment is enorm spannend . De overstap naar koolstofvrije oplossingen is de belangrijkste verandering in onze sector en zal de hele samenleving ten goede komen.” Hij vervolgt: “Om Renault Trucks te erkennen, niet alleen voor de technische uitmuntendheid van onze Z.E. modellen, maar ook onze gezamenlijke benadering van de transformatie is zeer bevredigend. We hopen dat deze prijs een springplank zal zijn naar de stap van meer transporteurs naar een duurzamere toekomst – vanaf vandaag!”

De 100% elektrische range van Renault Trucks van 3,1 tot 26 ton GVW (Master Z.E., D Z.E., D Wide Z.E. en D Wide Z.E. Low Entry Cab) beantwoordt aan de dringende behoefte van vandaag om de luchtkwaliteit in onze steden te verbeteren en de geluidsoverlast te verminderen. Vanaf 2023 zal een volledig elektrisch aanbod van Renault Trucks beschikbaar zijn voor alle sectoren, distributie, bouw en lange afstanden. De Franse fabrikant heeft toegezegd dat tegen het einde van 2025 10% van zijn totale verkoop (voertuigen van meer dan 12 ton) elektrisch zal zijn, oplopend tot 35% in 2030 en tegen 2040 zullen al zijn voertuigreeksen 100% fossielvrij zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.