Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Hét certificeringsloket voor de GWW-sector
Vakkundige, eigen auditoren staan de aannemer graag bij.

Hét certificeringsloket voor de GWW-sector

Met de recente toevoeging van ISO 27001 aan het dienstenportfolio maakt Normec Certification wederom een mooie move. Als onderdeel van de Normec Group is het bedrijf marktpartijen graag behulpzaam om hun aanpak en expertise via certificering te bewijzen. Dat gebeurt met een buitengewoon bont palet waarvan ook binnen de GWW actieve ondernemingen volop de vruchten kunnen plukken…

Ook voor certificeringen op het gebied van bodem kunt u bij Normec Certification terecht.

Het one-stop-shopping-concept van Normec Certification, de grootste certificerende instelling van Nederland op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid, krijgt met ISO 27001 weer meer inhoud. “Je kunt bij ons voor alle certificeringen terecht”, aldus commercieel directeur Arjen Werkmeester. “Een voorbeeld is dus de 27001, de internationale norm op het gebied van informatiebeveiliging. Maar ook als het gaat om andere, veel voorkomende certificeringsregelingen binnen de GWW-sector staan onze eigen auditoren de aannemer graag bij. Denk in dat kader aan de Veiligheid Checklist Aannemer. Met dit op twee niveaus te behalen certificaat wordt op verschillende vlakken de basis gelegd voor veilig, gezond en duurzaam werken.”

Stap voor stap omhoog

Een regeling die als een waardevolle aanvulling op VCA, mede vanwege de Governance Code Veiligheid in de Bouw, steeds vaker wordt geëist, is de Veiligheidsladder ofwel Safety Culture Ladder (SCL). Voor deze per 1 januari 2022 verplicht gestelde regeling verzorgt Normec Certification eveneens de toetsing en de uiteindelijke certificering. “Met de SCL-certificering zetten organisaties letterlijk in op een nóg hoger niveau van veiligheid en veiligheidsbewustzijn”, legt Werkmeester uit. “Is VCA vooral een instrument om te kunnen beantwoorden aan de Arboregels, binnen de SCL gaat het vooral om wat er bij medewerkers leeft en wat hen drijft om al dan niet veilig te werken. Om dat in kaart te brengen, interviewen onze eigen auditoren het voltallige uitvoerende personeel. Zo ontstaat een helder en compleet beeld van het gevoerde veiligheidsbeleid. En wat ook mooi is: de klant bepaalt zélf op welk van de vijf ladderniveaus hij wenst te belanden. Hoe hoger op de ladder, des te zwaarder zijn de eisen waaraan voldaan moet worden. Nu we ruim een jaar bezig zijn met deze regeling is het mooi om te zien dat bedrijven daadwerkelijk stappen zetten op de ladder. Waar de meeste klanten eerder instapten op trede 2 zitten sommige van hen al een niveau hoger. Een aantal gaat zelfs al op voor de vierde trede!” 

Arjen Werkmeester, commercieel directeur Normec Certification.

Goed voor de planeet

Ook de GWW- en infrabranche raakt er steeds meer van overtuigd dat er harde maatregelen moeten worden genomen om de voortgaande klimaatverandering af te remmen. Normec Certification ziet deze ontwikkeling terug in een groeiende vraag naar regelingen en certificaten die daarin voorzien, zoals het milieumanagementsysteem ISO 14001 en de CO2-prestatieladder. “Buiten de groeiende bewustwording stellen opdrachtgevers rondom tenders en aanbestedingen dergelijke certificeringen zelfs steeds vaker verplicht”, aldus Werkmeester. “Een goede zaak voor onze planeet.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.