Platform over civiele techniek & infrastructuur
Het belang van software in de workflow
Het MAGNET-softwarepakket van Topcon Positioning Netherlands is te gebruiken op het bouwterrein, in de cloud én op kantoor.

Het belang van software in de workflow

Workflow management moet ervoor zorgen dat informatie-uitwisseling tussen verschillende afdelingen goed en efficiënt verloopt. Daarbinnen speelt software een cruciale rol. Het MAGNET-softwarepakket van Topcon Positioning Netherlands is de oplossing om workflows voor zowel buitenpersoneel als bedrijfsbureau in élke fase van een bouwproject te stroomlijnen.

Alle gegevens worden via MAGNET Enterprise opgeslagen in de cloud, zodat het hele projectteam altijd en overal toegang heeft tot nauwkeurige en consistente meetgegevens van het project.

Laagdrempelig inmeten en uitzetten

“De insteek is om maatvoering voor de bouwsector zo laagdrempelig mogelijk te maken”, zegt Wanda Brandsen van Topcon.”MAGNET is te gebruiken op het bouwterrein, in de cloud én op kantoor. Doordat de software te koppelen is met Topcon’s meetinstrumenten zoals een GNSS-ontvanger, total station, 3D scanner of 3D machinebesturing, kan de gebruiker altijd en overal de correcte gegevens creëren en raadplegen. Het zal de productiviteit over het gehele project verbeteren.”

De software is o.a. te koppelen met Topcon’s machinebesturing. De gebruiker kan altijd en overal de correcte gegevens creëren en raadplegen, wat de productiviteit over het gehele project verbetert.

Van werkvoorbereiding tot voltooid project

“De meest gebruikte elementen van MAGNET binnen de GWW- en bouwsector zijn Field, Enterprise en Office”, weet Jaydee Verhoeven, begonnen op de Supportafdeling van Topcon waar hij zijn ervaringen in het veld, uitgebreide technische kennis en vergaande affiniteit met de GWW-sector heeft ingezet. Inmiddels is hij Accountmanager Machine Control. Hij licht toe: “Op het bouwterrein wordt gewerkt met MAGNET Field voor het inmeten, uitzetten en het verzamelen van landmeetkundige en bouwplaatsgegevens met een total station of GNSS-systeem. De eenvoud en gebruiksvriendelijkheid zorgt ervoor dat je snel en efficiënt kunt werken en zo écht de focus op het werk kunt houden.” Verhoeven legt uit dat alle gegevens via MAGNET Enterprise worden opgeslagen in de cloud. “Zo heeft het hele projectteam altijd en overal toegang tot nauwkeurige en consistente meetgegevens van het project. Bovendien is er altijd een back-up.” De kracht van MAGNET Office is volgens Verhoeven dat medewerkers op kantoor simpele 2D tekeningen om kunnen zetten naar complete 3D tekeningen en modellen. “Dit 3D-model is ook te gebruiken voor volumeberekeningen, het opzetten van de grondbalans en het accuraat calculeren en factureren ervan. Alle data is vervolgens te koppelen aan de machinebesturing van Topcon in het veld en zo is de cirkel weer rond.”

De kracht van MAGNET Office is dat medewerkers op kantoor simpele 2D tekeningen om kunnen zetten naar complete 3D tekeningen en modellen.

Zeer nauwkeurig en efficiënt

De alsmaar doorontwikkelde software van Topcon staat garant voor een hogere nauwkeurigheid en efficiënter werken, met als gevolg het voorkomen van dubbelwerk en een reductie van de faalkosten. “Alle machines en meetinstrumenten in het veld kunnen met elkaar communiceren. De software is de sleutel tot het succes!” zegt Brandsen. “Je houdt grip op de processen, de werkstromen en de projecten”, vult Verhoeven aan. Onlangs schreef hij meerdere whitepapers (te downloaden via de website van Topcon) waarin hij stapsgewijs en heel praktijkgericht uitlegt hoe je zelf aan de slag kunt met MAGNET. “Het is een kwestie van doen”, zegt Verhoeven en vervolgt: “Er valt veel te winnen als GWW-bedrijven zélf de 2D tekeningen omzetten naar bruikbare 3D-tekeningen en modellen.”

“Data is altijd al belangrijk en wordt steeds belangrijker”, weet Brandsen. “Zeker met het oog op de toekomst en de wet van kwaliteitsborging die er ongetwijfeld gaat komen. Onze software zorgt ervoor dat je vooraf, tijdens en na oplevering alle gewenste data eenvoudig kunt overleggen.” Verhoeven besluit: “Met de juiste software en apparatuur, kom je tot juiste resultaten en werk je zo productief en efficiënt mogelijk.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.