Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Het 360°camerasysteem – veiligheid next level

Het 360°camerasysteem – veiligheid next level

Het 360°-camerasysteem van Brigade Electronics is HET totaalsysteem waarbij elke dode hoek geëlimineerd wordt. Al meer dan veertig jaar richt het bedrijf zich op het besparen van levens door voertuigen, on en off road zo veilig mogelijk te laten rijden. Middels vier camera’s, die de beelden doorsturen naar een ECU (Electronische Controle Unit) ziet de bestuurder in één beeld alles wat er rondom zijn voertuig gebeurd.

foto-1-kopieren

Heijmans Nederland heeft besloten om op elke vrachtauto en waar nodig ook op het overige materieel een 360°-camerasysteem van Brigade te laten monteren.

 

Dode hoeken vormen een aanzienlijk gevaar voor een persoon of object dat zich in de buurt van het voertuig bevindt. Zelfs met een spiegel- of enkelbeeldcamera blijft het risico op dode hoeken bestaan. Te vaak gebeuren er nog ongelukken bij fietsers in het verkeer of medewerkers op de bouwplaats, die worden aangereden omdat ze zich in de dode hoek bevonden. Daarom introduceerde Brigade Electronics enkele jaren geleden de Backeye®360. “Hiermee reiken de voordelen verder dan het voorkomen van ongelukken”, zegt Jeroen Levert, business development manager bij Brigade Electronics. “Doordat de bestuurder een real-time overzicht van het voertuig en de volledige omgeving rondom het voertuig op zijn monitor ziet, vanuit helicopterview bezien, is het de perfecte ondersteuning in alle situaties. De chauffeur ziet namelijk direct als er zich iets of iemand nabij het voertuig bevindt en kan hier meteen op anticiperen.”

foto-2-kopieren

Ook Traffic Service Nederland maakt gebruik van het Backeye®360 systeem op hun botsabsorbers.

 

Intelligente camera-/monitorsystemen

“Door te luisteren naar de wensen van de klant en hier onze producten op af te stemmen, creëren we telkens verfijnde oplossingen en brengen we risico’s terug tot een minimum. Want gelukkig staat veiligheid steeds vaker voorop. Heijmans heeft besloten om op elke vrachtauto en waar nodig ook op het overige materieel een 360°-camerasysteem van Brigade te laten monteren. Ze willen dat hun onderaannemers ook voldoen aan een 360-view op hun voertuigen. Heijmans heeft hier ‘samen met een aantal andere hoofdaannemers’ zelfs een veiligheidsconvenant (Governance Code Aanrijdbeveiliging) voor getekend. Een mooie ontwikkeling die bijdraagt aan het verhogen van veiligheid en veilig werken”, vindt Levert.

Importeurs kiezen voor veiligheid

“Binnen de grondverzetwereld zitten we met ons Backeye®360 systeem bij meerdere importeurs, o.a. van Doosan, Catepillar, Kobelco, Atlas, Hitachi, et cetera”, vervolgt Levert. Ook Traffic Service Nederland maakt gebruik van het Backeye®360 systeem op hun botsabsorbers (de voertuigen die zij inzetten bij o.a. wegwerkzaamheden).

In combinatie met het radar detectiesysteem De Backeye®360 is compatible met het radar detectiesysteem. “Die combinatie zorgt voor optimale veiligheid en wordt met name ingezet in de mijnindustrie en bij bouwplaatsen. Het systeem werkt namelijk altijd, ook al zijn de camera’s bedekt met stof, vuil of sneeuw. De input van beide systemen wordt op één monitor weergegeven. Wel zo overzichtelijk voor de bestuurder.” Levert legt uit dat de integratie van beide systemen uniek is.

foto-3-kopieren

Backeye®360 werkt op vrijwel elk voertuig of elke machine, hoe groot of klein deze ook is.

 

Zonesafe

Brigade Electronics introduceert binnenkort de Zonesafe: een nabijheid-waarschuwings-detectiesysteem dat gebruik maakt van RFID-technologie (radio frequency identification device). Het creëert 360 graden detectiezones rond voertuigen. Actieve tags kunnen aangebracht worden in hesjes of helmen van werklieden, waarbij zowel de drager van de tag als het voertuig waar het systeem op is gemonteerd een tril- of geluidssignaal krijgt wanneer iets of iemand zich in de detectiezone bevindt. “Dat werkt zelfs preventief”, zegt Levert. “Men is bijvoorbeeld geneigd om even snel de kortste route te lopen. Draagt men echter een hesje met een tag, dan zien we dat dit niet of minder gebeurt omdat men dan een signaal krijgt. Zo gaat men bewuster om met risico’s en dat is misschien wel het belangrijkste om ongelukken te voorkomen.”

Levert besluit: “Dankzij de flexibiliteit van de Brigade systemen zijn er oplossingen voor allerlei toepassingen. Daarmee zijn de producten van Brigade niet alleen in de GWW, maar ook in alle andere markten inzetbaar.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.