Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Herwijnen Machinery helpt Pronar met jarenlange expertise bij ontwerp

Herwijnen Machinery helpt Pronar met jarenlange expertise bij ontwerp

Schudzeef is ontworpen met gebundelde kracht

Er komt goed nieuws uit de hoek van Herwijnen Machinery. Pronar heeft de laatste hand gelegd aan een gloednieuwe schudzeef. Deze is inmiddels door de testfase heen en klaar om in productie te gaan. Interessant detail hierbij: Herwijnen Machinery heeft actief meegeholpen bij het ontwerp van de nieuwe compacte krachtpatser. We spreken Jimmy van Herwijnen over hun inbreng in het ontwerpproces.

“Met onze jarenlange expertise op het gebied van schudzeven – we zijn immers van oudsher Sandvik verdeler – werden we al in een vroeg stadium bij Pronar aan tafel gevraagd om onze input te geven over het ontwerp van de nieuwe schudzeef. Bedenk daarbij dat de meeste schudzeven in Ierland of Engeland geproduceerd worden en Pronar daar tegen moet ‘opboksen’. Omdat we Pronar vanaf het eerste uur ondersteund hebben en het merk omarmd hebben vanuit de techniek die erachter zit, kunnen we zeggen dat deze fabrikant inmiddels goed geworteld zit in Nederland. We hebben dat vertrouwen altijd vertaald naar het waarmaken van beloftes naar de markt en het leveren van de best denkbare service. Het resultaat? Pronar is niet meer weg te denken van de sloopwerf!”

Pronar MRW 2 Slow Speed Shredder.

Tot in detail perfect

Pronar heeft gehoor gegeven aan de wensen- en eisenlijst van Herwijnen Machinery. “Tot in detail is alles geoptimaliseerd”, verklaart Jimmy van Herwijnen. “Zo kom je op deze nieuwe schudzeef een modern bedieningspaneel tegen in plaats van de gebruikelijke hendels.” De samenwerking tussen Pronar en Herwijnen Machinery is een echt partnerschap, concludeert Jimmy.

“We waren een van hun eerste dealers en zijn er trots op dat Pronar het nu wereldwijd goed doet. Nog trotser zijn we op onze betrokkenheid bij het ontwerp van de nieuwe schudzeef. Ik ben zelf een machinefanaat van het eerste uur en wil elke machine die wij leveren tot de laatste schroef kennen. Er zit in ons bedrijf veel kennis over het totale pakket aan brekers en zeven, reden voor Pronar om ons als specialist te betrekken in dit proces.”

Kleine mobiele breker

Ook zeer interessant is de kleine mobiele breker van Pronar. Een dubbelwals shredder met de naam Pronar 2.75, met één groot voordeel: “De rotors zitten in een cassette, die op locatie binnen anderhalf uur is te wisselen. Er is keuze uit vier of vijf typen rotor, al naargelang het product dat gebroken dient te worden. Er zijn rotors voor alu, hout, kunststof, bouw- of sloopafval en puin. Een mobiele breker waarmee je dus nooit voor verrassingen komt te staan. Hij is zeer breed inzetbaar.”

 De nieuwe kaakbreker van Pronar is al gebouwd, maar zal volgens Van Herwijnen in Nederland niet veel toegepast worden. “Het is een mooie machine, maar meer voor steengroeves. In Nederland pakken we meestal de rotorbreker voor puin, omdat er afgezeefd moet worden om een certificaat te kunnen krijgen op de productie. Wij hebben hier vooral te maken met recyclagepuin.” Op den duur komt Pronar ook met een zware rotorbreker voor recyclagepuin.

Pronar is niet meer weg te denken binnen de recyclingsector.

Kwaliteit gewaarborgd

Jimmy van Herwijnen begon ooit met de verkoop van twee machines. In 2021 heeft het bedrijf maar liefst 26 machines verkocht. De reden van het succes kan volgens hem gevonden worden in het feit dat Herwijnen Machinery technisch hoogstaande producten aanbiedt, in combinatie met een topservice. “Veel klanten komen op referentie bij ons binnen en verbazen zich over onze snelheid van service verlenen en de grote voorraad onderdelen die wij op het schap hebben liggen. Je krijgt bij ons een eerlijk en oprecht advies en het laatste dat wij zullen doen, is valse verwachtingen creëren.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.