Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Heistelling gebouwd in samenspraak met klant

Heistelling gebouwd in samenspraak met klant

Klantspecifieke compacte heistelling met 3 tons valblok

Dinsdag 29 november was een mooie dag voor Ten Napel Heiwerken uit Urk. Die dag leverde INPIEQ hun nieuwe IFP30 af, een op maat gemaakte compacte heistelling met 3 tons vrije val lier en veel ingebouwde handigheidjes.

De IFP30 is opnieuw een voorbeeld van de klantspecifieke maatwerkmogelijkheden van INPIEQ, de in Steenbergen gevestigde specialist in compacte funderingsmachines. Directeur Frank van Deursen: “Als totaalleverancier ontwikkelen en bouwen we steeds vaker machines in samenspraak met de klant. De IFP30 is daarvan een goed voorbeeld. Hij is enerzijds voor ons nog een prototype, maar anderzijds precies de machine die de klant nodig heeft. Dat soort maatwerk op basis van vertrouwde basiscomponenten is ons sterke punt. En wanneer we een klik hebben met de klant, zoals nu, vallen de puzzelstukjes snel op zijn plaats.”

Heistelling IFP30 is opnieuw een voorbeeld van de klantspecifieke maatwerkmogelijkheden van INPIEQ.

Eindresultaat mag er zijn

Ten Napel Heiwerken maakt trillingsarm en trillingsvrij stalen buispalen op locaties waar geen grote heimachine kan komen. Tijdens de bouw van de IFP30 kwam de directeur/eigenaar Albert Ten Napel een kijkje nemen in Steenbergen en constateerde gevat “dat de bouw van de machine een uitdaging was voor INPIEQ en zijn team, omdat wij nogal een flinke lijst met wensen opgesteld hadden. Maar zoals het er allemaal uitzag komt dat zeker goed.” En ja, het eindresultaat mag er zijn.

Leuke snufjes en functies

De IFP30 zit vol handigheidjes. Uit oogpunt van nul uitstoot en stroombesparing heeft hij twee elektromotoren, waarvan één voor het verplaatsen. Voor de klant is het een uitkomst dat verplaatsen gewoon via de thuisaansluiting kan. Voor de stroomkabel is een ingebouwde haspel gemaakt. Verder is de heikop instelbaar per buisdiameter om bij een horizontale positie van de makelaar de heidraad in het centrum van de buis te houden. De 3 tons vrije val lier heeft een extra grote trommel om draadslijtage te beperken. Er zijn twee hulplieren, eentje van 1.800 kg en een van 3.000 kg. De stempels zijn hydraulisch verstelbaar en de makelaar telescopisch in hoogte. De afstandsbediening en vaste opbergruimte voor twee lasapparaten maken het plaatje af.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.